Lagbanner
Home Park, 2024-08-17 16:00

Plymouth - Hull City

Inför Plymouth Argyle - Hull City
Ibrahim Cissoko - sommarens mest spännande nyförvärv

Inför Plymouth Argyle - Hull City

Första veckan av 2024/5 har bjudit på en solklar förlust i ligan och sedan en solklar vinst i ligacupen. Kan Plymouth Argyle lyckas få igång spelet som körde över Cheltenham - och tilllämpa det mot betydligt bättre motstånd?

Laguttagning blir inte lätt
Efter nio ändringar i startelvan mitt i veckan så är det inte helt lätt att se hur laget kommer att ställa upp. Det blir nog en del ändringar jämfört med laget som blev krossad i Sheffield i söndags - Rooney var ju väldigt kritisk efteråt. Däremot systemet han försöker spela lär inte överges så lätt, så man måste hitta spelare som passar i den på något vis.

I målet blir det i alla fall Conor HazardConor Hazard. En ny målvakt är enligt Rooney på gång men är inte klar än. 

I backlinjen vill jag se nyförvärvet Kornél SzücsKornél Szücs igen, han gjorde bra ifrån sig mot Cheltenham. Han får gärna bilda mittbackspar med Lewis GibsonLewis Gibson. För den där vänsterback / extramittfältare rollen som Nathanael OgbetaNathanael Ogbeta misslyckades så fullständigt med i Sheffield - om man måste ha en sådan får det nog bli Bali MumbaBali Mumba, som åtminstone är energisk nog att få saker att hända där och hänga med. Som högerback / extramittback känns det som det blir Victor PálssonVictor Pálsson igen - han var egentligen inte tillräckligt snabb som högerback men alternativet Julio PleguezueloJulio Pleguezuelo är för kort för att spela mittback.

Den berömda tvåmannamittfältet får nog bli Adam ForshawAdam Forshaw och Darko GyabiDarko Gyabi igen - båda spelade upp sig mot Cheltenham. De måste dock få hjälp, så jag vill gärna se Adam RandellAdam Randell som tia, känns som han kan spela mer defensivt när det behövs.

Det lär bli Ibrahim CissokoIbrahim Cissoko - som varit klart mest kreativ i laget hittills - till vänster och Morgan WhittakerMorgan Whittaker till höger igen. Längst fram vill jag se Ryan HardieRyan Hardie igen, vi får byta in nyförvärvet Muhamed TijaniMuhamed Tijani efter en timme eller något. I Sheffield startade man med typ alla nyförvärv på en gång, det bidrog till att spelet inte stämde så bra. Mitt lag här håller antalet nya nere till tre i alla fall!

Hazard
Pálsson - Szücs - Gibson - Mumba
Forshaw - Gyabi
Whittaker - Randell - Cissoko
Hardie

Hull City - ett nytt lag på gång
Senaste ligamatchen på Home Park var förstås sista matchen av säsongen 23/24. Då hette gästerna också Hull City. Tränaren hette Liam Rosenior och nyckelspelarna hette Jaden Philogene, Jacob Greaves och Ozan Tufan. Matchen vanns med 1-0 efter mål av kaptenen Joe EdwardsJoe Edwards - som räckte för att undvika nedflyttning med en poängs marginal.

Numera tränas Hull av tysken TIm Walter, senast i 2:e Bundesliga med Hamburger SV. Philogene, Greaves och Tufan har alla sålts för stora pengar och sju andra ordinarie spelare har också försvunnit. För någon vecka sedan såg truppen extremt tunn ut men nu har de börjat värva för storpengar - bara idag köptes mittbacken Charlie Hughes från Wigan och anfallaren Mason Burstow från Chelsea (som spelade på lån i Sunderland ifjol). Oklart om de hinner bli spelklar till denna match. 

Den jag är mest rädd för är dock en kanadensisk kantspringare vid namn Liam Millar. Han köptes in från Basel i Schweiz för en vecka sedan och spelade på lån i Preston ifjol. Argyle förlorade båda matcher mot Preston med uddamålet och Millar var bäst på plan i båda matcher. 

Hull började säsongen med att spela 1-1 hemma mot Bristol City, där gästerna var det bättre laget och kanske borde ha vunnit. Kvitteringen kom på övertid från straffpunkten.

Det är förstås omöjligt att veta vad de går för just nu, precis som Argyle. Den som lever får se, helt enkelt. Det känns dock som Argyle är rätt piskade att åtminstone inte upprepa den undermåliga prestationen från premiären. Att öppna hemmasäsongen med en vinst hade varit fantastiskt, men att visa att man kan spela som ett lag och hålla jämna steg med lag som Hull är nog det viktigaste just nu.
 

Geoff Bache2024-08-16 22:30:00
Author

Fler artiklar om Plymouth