Lagbanner
Home Park, 2024-03-02 16:00

Plymouth - Ipswich

Inför Plymouth Argyle - Ipswich Town
Bali Mumba gör alltid mål mot Ipswich - oftast i rätt kasse...

Inför Plymouth Argyle - Ipswich Town

Ännu ett topplag gästar Home Park i form av tredjeplacerad Ipswich Town, som efter en svacka verkar hitta formen igen. För första gången den här säsongen kommer Argyle till spel helt utan skador.

Helt skadefria!
Det har varit en skadedrabbad säsong - och framförallt en säsong där Argyle har samlat på sig skador på liknande spelare samtidigt. Defensiv mittfält har varit problempositionen på sistone, men Jordan HoughtonJordan Houghton gjorde comeback för en vecka sedan och Adam ForshawAdam Forshaw ryktas vara tillgänglig igen efter att ha missat fyra matcher sedan skadan i Sunderland.

Ipswich fick däremot en del skador senast och saknar Nathan Broadhead och Wes Burns (ja, han som gjorde kanske Årets Mål mot Coventry). Conor Chaplin, en annan tongivande spelare, är tveksam. Detta utöver tidigare långtidsskador på anfallaren George Hirst samt backen Brandon Williams. 

Ipswich går som tåget!
Morgondagens gäster ligger på tredje plats, men bara bakom Leeds på målskillnad. Med bara fyra förluster på hela säsongen blir det minst sagt inte lätt att slå dem imorgon.

Det är lätt att glömma att de också är nykomlingar från League One precis som Argyle. Vilken bedrift det blir om de lyckas tåga rakt igenom Championship och spela i Premier League nästa år!

Rivalerna är ju Leicester, Leeds och Southampton, alla tre nykomlingar från andra hållet, dvs från PL förra säsongen. Och även om Ipswich har en stor budget jämfört med Argyle så är de inte är närheten av dessa storklubbar - som även har fallskärmsbetalningarna bakom sig.

Tidigare möten
Argyle föll med 2-3 på Portman Road under hösten i en underhållande match som kunde ha slutat lite hur som helst. Dåliga domslut, dåligt försvarsspel och ett par långtidsskador avgjorde till Ipswichs fördel.

Skador i dessa matcher har tyvärr varit en återkommande tema - och mittfältaren Sam Morsy har blivit lite av en hatfigur hos Argylefansen efter två stycken långtidsskador orsakade av våldsamt spel från just honom. Det är en spelare som spelar på gränsen hela tiden och har samlat på sig 12 gula kort denna säsong, men på något sätt lyckas nästan alltid undvika att syna det röda kortet. 

På Home Park har det dock gått bättre, de två senaste säsongerna i League One har Argyle vunnit med 2-1 efter att ha vänt 0-1 underläge.

Förra Norwichspelaren Bali MumbaBali Mumba kliver ofta fram mot sina före detta lokalrivaler - snygga mål i båda matcher förra säsongen och ett horribelt självmål i ovanstående matchen i höstas! 
 

Geoff Bache2024-03-01 19:03:00
Author

Fler artiklar om Plymouth