Lagbanner
Home Park, 2024-04-12 21:00

Plymouth - Leicester

Inför Plymouth Argyle - Leicester City

Inför Plymouth Argyle - Leicester City

På fredag kväll väntar andra TV-matchen på en vecka då serieledande Leicester kommer till Home Park. En match som förstås påverkar båda ändarna av tabellen.

Ändringar i laget utlovas...
I de två matcherna sedan Ian Foster fick sparken har Argyle ställt upp med exakt samma startelva, med nio av spelarna som startade seriepremiären i augusti och enbart Ashley PhillipsAshley Phillips som värvades i januari.

Det kommer dock inte vara så en tredje gång är det sagt. Det är ju enbart tre dagar sedan matchen mot QPR och viss rotation lär behövas.

Ryan HardieRyan Hardie är helt ur form längst fram och det är kanske dags att han börjar på bänken, han såg trött ut mot QPR också. Han kanske har mer effekt som avbytare när backarna börjar tröttna? Vi får se.

Leicester fortfarande i serieledning trots allt
Under merparten av säsongen har Leicester gått som tåget, och frågan var länge om de skulle slå Readings poängrekord från typ 2006 (106 poäng). Det har dock funnits viss grus i maskineriet på sistone och poängrekordet är nu utom räckhåll. Utmaningen nu är att hålla undan Leeds och Ipswich, som har mer eller mindre hunnit ikapp, och ta en av de åtråvärda direktplatserna tillbaka till Premier League.

I tisdags fick de dock högst oväntat stryk av bottenkonkurrenten Millwall, som gjorde drömmål och sedan försvarade sig lågt i resten av matchen. Det finns viss risk att de blir rätt revanschsugna efter det, och frågan är om Argyle kan spela på samma sätt som Millwall, att backa hem och grisa till sig poäng. Det känns inte som vår koncept riktigt. 

Tränaren Enzo Maresca har dock varit ute i media och gnällt om korta tider mellan matcher och långa avstånd (Plymouth befinner sig, som bekant, någonstans vid jordens ände, alternativt fyra timmars bilresa från Leicester). Det hjälper ju inte dem att matchen har flyttats till fredag på grund av att den visas live på TV. Vi kan bara hoppas att det påverkar - om Leicester spelar efter sin förmåga kommer vi utan tvekan att få stryk. Men en Leicester i form slår ju också Millwall alla dagar i veckan, så det finns alltid hopp!
 

Geoff Bache2024-04-11 22:53:00
Author

Fler artiklar om Plymouth