Lagbanner
Home Park, 2023-09-23 16:00

Plymouth - Norwich

Inför Plymouth Argyle - Norwich City
Kan Bali Mumba sänka klubben som sålde honom nyss?

Inför Plymouth Argyle - Norwich City

Efter två bortaförluster den senaste veckan är det dags att spela hemma på Home Park igen. Klubben som befinner sig längst österut i England, Norwich City, får göra den långa och jobbiga resan till den som befinner sig längst västerut.

Tillbaka till elvan från Prestonmatchen?
Efter sju ändringar och 1-4 mot Bristol City i tisdags är det kanske läge att återgå till laget som spelade jämnt med serieledande Preston för en vecka sedan. Julio Pleguezuelo missade Bristolmatchen pga en lättare hjärnskakning, medan Schumacher inte vågar spela Mickel Miller mer än en gång i veckan med tanke på alla skador han har ådragit sig. 

Nyförvärvet Mustapha Bundu satt på bänken I Bristol men fick inte komma in. Lite oklart om han är i matchform än men vi kanske får se honom imorgon.

Speciell match för Bali Mumba
Norwich sålde Mumba till Argyle så sent som i juli, inte så långt efter att David Wagner hade lovat att satsa stort på honom. Norwich tyckte han skulle vara en renodlad högerback - medan Mumba vann en rad utmärkelse på lån hos Argyle ifjol som wingback. Denna säsong har han dock spelat vänsterytter. 

Vi får hoppas han är lite extra motiverad att visa vad han kan i denna match. Han var fantasiskt bra i första matchen mot Huddersfield och gjorde ett briljant solomål bland annat. Sedan dess har han blixtrat till då och då men inte riktigt producerat något avgörande. 

Norwich blandar och ger
Förväntningarna är som vanligt höga hos det ständiga hisslaget Norwich. De två tidigare besöken i The Championship varade bara en säsong, men efter senaste nedflyttningen från Premier League 2021/2 slutade de bara på 13:e platsen ifjol.

De har inlett hyfsat bra och befinner sig på en femte plats inför matchen, att jämföra med Argyles 18:e. De har sett riktigt vassa ut i vissa matcher - men de har också lyckats förlora mot Rotherham som har sett rätt hopplösa ut i övrigt. Senast blev det en 0-2 hemmaförlust mot Leicester i onsdags. 

Det är lite frågetecken kring anfallspositionerna nu. Den amerikanska landslagsmannen Josh Sargent inledde säsongen superbra men ådrog sig en svårare skada och är borta åtminstone fram till nyår vilket blir ett avbräck för dem. Annars har Plymouthsonen och före detta Argyleanfallaren Ashley Barnes lett linjen, men han skadade sig senast också och blir borta minst en månad. 

Det finns dock många andra namnkunniga spelare med Premier League-erfarenhet hos dem, och Argyle får spela betydligt bättre än senast om de ska få med sig något från matchen.


 

Geoff Bache2023-09-22 21:10:00
Author

Fler artiklar om Plymouth