Lagbanner
Home Park, 2024-04-09 20:45

Plymouth - QPR

Inför Plymouth Argyle - QPR
Ryan Hardie i bortamatchen mot QPR som slutade 0-0

Inför Plymouth Argyle - QPR

På tisdag kväll är det dags för en gammaldags nedflyttningskamp på Home Park när QPR kommer på besök. En oerhörd viktig match där seger placerar överlevnad inom räckhåll för den som lyckas ta den.

Hemma igen - utan Ian Foster
Detta blir första hemmamtch sedan Foster fick sparken och en chans att börja återuppbygga hemmaborgen.

Fram till mitten av februari var Argyle en av seriens starkaste hemmalag, obesegrade på Home Park mellan 7:e oktober och 17:e februari. Sedan dess - noll poäng på fem matcher, noll mål gjorda och nio insläppta. Hur kunde allt gå så fel så plötsligt?

Neil Dewsnip och Kevin Nancekivell har nu uppgiften att försöka återupptäcka formen från tidigare, och verkade börja mot Rotherham genom att återgå till spelare som spelade under hösten och bänka nästan samtliga av Fosters rekryter. Det gav i alla fall utdelning i den matchen.

En sådan var mittbacken Dan Scarr - frågan är om han fortsätter här. Han är lång och nickstark men inte det snabbaste och nu får han möta snabba tekniska Ilias Chair igen. På Loftus Road i december hängde han inte med Chair, fällde honom och blev utvisad. Ska bli intressant att se om han får en ny chans...

QPR blandar och ger - precis som Argyle
Morgondagens motståndare hade egentligen rätt bra form innan lördag och såg ut att vara på god väg att hänga kvar i Championship, men gjorde sedan en plattmatch hemma mot näst sista Sheffield Wednesday, något som Argyle och alla andra i nedflyttningskampen inte var så glada över. Nu har vi nio lag som har mellan 42 och 47 poäng. Argyle har 44, QPR 46. 

Det är dock ett gäng som har spelat betydligt bättre borta än hemma för det mesta - de ligger 23:a i hemmatabellen och 12:a i bortatabellen. De har tre vinster från de fyra senaste bortamatcherna, inklusive en osannolik vinst borta mot serieledarna Leicester

Före detta Hammarbytränare Martí Cifuentes har gjort ett lysande jobb oavsett hur säsongen slutar nu, med tanke på hur fantastiskt usla de var under tidigare tränaren Gareth Ainsworth. Med enbart formen under Cifuentes hade de inte varit i närheten av någon nedflyttningskamp. Jag tror fortfarande inte att de äker ur - oavsett resultat imorgon. 

Tidigare möten
Det är nästan exakt 20 år sedan som en av de mest klassiska Argylematcherna någonsin utspelade sig på Home Park. En riktig sexpoängare i toppen av nuvarande League One mellan de två bästa lagen i serien den säsongen. Matchen stod och vägde fram till de sista tio minuterna då Argyle fick en ett ledningsmål. Men det man minns är framförallt David Friios solodribbling igenom hjärtat av Rangersförsvaret och 2-0 målet med fem minuter kvar - och de klassiska kommentatorsorden från tidernas Argyleröst Gordon Sparks "THAT'S IT. ARGYLE. ARE. UP!!!". QPR lyckades sedan följa Argyle upp ändå med poäng i andra matcher - och ta en plats i Championship 2004/5.

Nu är det andra tider men det är ändå en plats i Championship 2024/5 som står på spel. Det lär kanske vara mer kamp än skönlir igen men tre poäng känns ändå fullt möjligt att ta här. Come on you Greens!!

 

Geoff Bache2024-04-08 18:14:00
Author

Fler artiklar om Plymouth