Lagbanner
Home Park, 2024-08-31 16:00

Plymouth - Stoke

Inför Plymouth Argyle - Stoke City
Darko Gyabi kämpar på mot QPR i lördags

Inför Plymouth Argyle - Stoke City

Sista matchen innan uppehållet och Argyle letar fortfarande efter första vinsten. De får en ny chans när ojämna Stoke, med en viss Steven Schumacher vid rodret, kommer till Home Park.

Utslagna ur ligacupen
I tisdags blev det respass ur Carabao Cup i och med en 0-2 förslut borta mot Watford.

Som vanligt i ligacupens tidiga omgångarna blev det ganska reservbetonade lag. Argyle gjorde 9 ändringar och Watford 7, som snabbt blev 6 när en reserv blev skadad och stjärnan Edo Kayembe byttes in. Rooney däremot ville hellre ge fler ungdomar speltid så Will Jenkins Davies hoppade in och Morgan Whittaker spenderade hela matchen på bänken.

Nya målvakten Daniel Grimshaw gjorde debut och tyvärr stod för en riktig tavla efter bara 20 minuter, när ett tamt skott passerade mellan benen på honom. Han spelade upp sig sedan och gjorde några räddningar, vi får hoppas det var bara debutnervositet. 

Det blev en ganska jämn och bra första halvlek och Callum Wright hade två rätt bra chanser för Argyle - tyvärr sumpade han båda. En av dem behövde bara rullas in i sidled så hade Michael Obafemi fått öppet mål.

Andra halvleken var mycket sämre och Watford kunde promenera hem utan vidare besvär. Det var inte många truppspelare som stärkte sina aktier direkt - något oroande när man tänker på att de säkert kommer behövas så småningom när skadorna kommer.

Transferfönstret stänger - svensk mittfältare skriver på!
Det blev klart precis nu att svenska mittfältaren Rami al-Hajj skrivit på från Odense, dock ej i tid att spela mot Stoke. Det verkar i skrivande stund att Morgan Whittaker blir kvar trots tre nobbade bud från Burnley. Däremot lär flera truppspelare försvinner innan midnatt svensk tid. Jag återkommer med detaljerna efter helgen.

Stoke blandar och ger som vanligt
Medan Argyle åkte ur cupen i Watford hade Stoke en desto bättre kväll i Middlesbrough. Eller vad sägs om 5-0 bortavinst? Det borde ge viss självförtroende, dock kändes Boros laguppställning mycket mer reservbetonad än Stokes. Svårt att dra alltför stora växlar från resultatet egentligen. Annars i ligaspelet kommer de från två raka förluster, med 1-2 hemma mot West Brom och 0-3 borta mot Watford, efter premiärsegern över Coventry. 

Bland sommarvärvningarna kan man nämna svenska målvakten Viktor Johansson, som lämnade Rotherham när de åkte ur Championship, han borde vara en tillgång kan man tycka efter en säsong där han var klart bäst i ett uruselt lag. De har även värvat 19-åriga mittbacken Ashley Phillips på lån från Tottenham, som spelade i Argyle på lån under våren och gjorde ett stabilt intryck för det mesta. 

Men rubrikerna handlar förstås om tränaren Steven Schumacher, som återvänder till Plymouth för första gången sedan han slutade strax innan jul för att höja lönen rejält i Stoke. Jag var på plats för matchen i Stoke under våren och det riktades en hel del hat mot honom från bortaläktaren, och jag gissar att känslorna inte helt har lagt sig än. För egen del kändes det såklart frustrerande när han stack, och han skötte det inte särskilt snyggt, men samtidigt var han väldigt framgångsrik under sina två år som Argyletränare och det är inte konstigt att han vill ta ett bättre betalt jobb som ligger mycket närmare sina hemtrakter. Om det går bra i Argyle kommer Wayne Rooney säkert göra samma sak en dag. 

Stoke är en rik klubb med Championshipmått och har spenderat en hel del tid i Premier League, så förväntningarna är därefter. Jag gissar att de behöver lyfta sig avsevärt från fjolårets 18:e plats om Schumacher kommer anses vara en succé i sin nya klubb, eller ens vara kvar på sin post när säsongen är slut. 

Geoff Bache2024-08-30 22:26:00
Author

Fler artiklar om Plymouth