Lagbanner
Home Park, 2024-09-14 16:00

Plymouth - Sunderland

Inför Plymouth Argyle - Sunderland
Adam Randell har fått mycket beröm från Rooney

Inför Plymouth Argyle - Sunderland

Efter två veckors väntan är det dags igen. Sunderland från nordost åker hela vägen ner till Home Park, Plymouth i sydväst för Englands längsta bortaresa. Det blir onekligen en tuff match eftersom gästerna har vunnit samtliga av sina fyra matcher hittills under säsongen, medan Argyle letar fortfarande efter första vinsten.

Målvaktskris - Hazard borta 10-12 veckor
Först såldes ordinarie Michael Cooper till Sheffield United under augusti. Conor HazardConor Hazard tog hans plats och gjorde bra ifrån sig under de inledande matcherna. Men nu visar det sig att han har ådragit sig en fotskada på övertid i matchen mot Stoke när han gick upp för hörna och landade illa efter nickförsök. Prognosen säger att han är borta merparten av hösten.

Det öppnar förstås för nyförvärvet Daniel GrimshawDaniel Grimshaw från Blackpool, som spelade i ligacupen mot Watford och såg stabil ut förutom en horribel tavla som ledde fram till första målet. Man får se det positiva att alla målvakter gör bort sig en gång per säsong och nu har Grimshaw redan gjort årets tavla i en relativt meningslös match...

Enligt rykte ska Argyle även försöka rekrytera en klubblös målvakt inför matchen. Annars blir det 19-åriga Zak BakerZak Baker på bänken - som inte har spelat en minut än så länge.

Unga anfallstalangen Freddie IssakaFreddie Issaka är fortfarande avstängd efter sitt röda kort mot QPR. Backen Brendan GallowayBrendan Galloway är tveksam efter att ha missat Stokematchen och matcherna för Zimbabwe under uppehållet med en ljumskskada. Nya svensken Rami Al HajjRami Al Hajj är eventuellt aktuell för sin första start på mittfältet, han spelar dock förmodligen inte hela matchen eftersom han spelade match senast i april. 

Landslagskollen - två mål för Argyles spelare
Backen Victor PálssonVictor Pálsson spelade för sitt Island i bortamatchen mot Turkiet och svarade för lagets kvittering med en kraftfull nick från före detta Burnleyspelaren Jóhann Berg Guðmundssons inlägg. Turkiet vann matchen med 3-1 men Pálsson blir därmed första Argylespelaren någonsin att göra mål i en tävlingslandskamp för en europeisk nation!

En som däremot har gjort mål för sitt landslag innan är Ben WaineBen Waine, som numera är utlånad till Mansfield i League One. Han svarade för en sen kvittering för sitt Nya Zeeland i träningsmatchen mot USA - efter att en back rensade en boll rakt i bröstet på honom och den studsade tillbaka och in i målet! 

Annars blev det inhopp för Mustapha BunduMustapha Bundu (Sierra Leone) och Ibrahim CissokoIbrahim Cissoko (Nederländerna U21).  

Sunderland går som tåget
Det är nog inte många som hade tippat att Sunderland skulle ligga i toppen av Championship i år, eller att de skulle komma till Home Park med fyra vinster av fyra och 10-1 i målskillnad.

Laget tränas numera av fransmannen Régis Le Bris, som åkte ur franska Ligue Un ifjol med sitt Lorient. Han var ett ganska otippat val efter att Sunderland spenderade hela våren utan en permanent tränare, en period där de rasade från playoffkamp till en 16:e plats och allmänt såg ut som nedflyttningskandidater. 

Det är en mycket ung trupp, som dessutom nu får klara sig utan fjolårets utropstecken Jack Clarke, såld till Ipswich för femton miljoner pund i slutet av fönstret. 

Clarkes roll fylls av 21-åriga Romaine Mundle som redan har svarat för två mål, och längs fram lirar en tidigare okänd 19-årig spanjor vid namn Eliezer Mayenda. Han svarade för två mål och Matchens Lirare i 3-1 segern över Portsmouth senast.

Mittfältstalangen Jobe Bellingham - yngre bror till en viss Jude hos Real Madrid - kom dock inte till spel för Englands U20 under veckan och är eventuellt skadad.

Det blir onekligen svårt - samtidigt är det en bra chans att visa vad vi kan och det blir ett oerhört lyft om vi kan ta säsongens första seger här.

Come on you Greens!

Geoff Bache2024-09-13 16:16:00
Author

Fler artiklar om Plymouth