Lagbanner
Home Park, 2023-10-07 16:00

Plymouth - Swansea

Inför Plymouth Argyle - Swansea City
Morgan Whittaker - ska han sänka klubben som sålde honom?

Inför Plymouth Argyle - Swansea City

Nästa lag att besöka Home Park blir Swansea City på lördag eftermiddag. Argyle behöver studsa tillbaka från besvikelsen i tisdags mot Millwall och ta poäng inför det stundande internationella uppehållet.

Nyheter från sjukstugan...
Mittbacken Lewis Gibson har nu missat de två senaste matcherna med en fotskada och han har saknats mycket - en gång på grund av misstag från hans ersättare Macaulay Gillesphey och en gång på grund av att Schumacher kände sig tvungen att byta system. Skadan ska ju inte vara alltför allvarlig och han är kanske aktuell för en återkomst. Å andra sidan - med ingen match på två veckor är det frestande att vänta om han är lite tveksam.

Det ska spelas en match bakom stängda dörrar under kommande veckan så att målvaktstalangen Michael Cooper kan få lite matchträning efter korsbandsskadan. Med lite tur är en återkomst för honom inte alltför långt borta nu.

Swansea i bra form
Laget från södra Wales inledde säsongen uruselt och tog ingen vinst på de första sju omgångarna. Men nu har de tre raka vinster och verkar vara på gång till sist. Senast gjorde de bra ifrån sig och vann rättvist hemma 2-1 mot Norwich, och innan dess slog de Millwall borta med 3-0 förra helgen. Om man summerar matcherna mot Millwall denna veckan ligger vi därmed under med 0-5, men som tur är funkar inte fotbollen så...

Sedan förra säsongen har de tappat skyttekungen Joel Piroe till Leeds, och tränaren Russell Martin har gått till Southampton och tagit ytterbacken Ryan Manning med honom. De har ersatt med mindre namnkunniga spelare och många tippade att de skulle vara ett lag för nedre halvan i år. Tränaren heter numera Michael Duff, som förra säsongen tog Barnsley hela vägen till Playofffinalen i League One och var länge en konkurrent om uppflyttning till Championship. Så han borde ha rätt bra koll på lagbygget hos Argyle skulle man tro.

Att sänka före detta lagkamrater...
Vi har två spelare som var i Swansea förra året. Luke Cundle spelade många matcher där på lån från Wolves och är nu utlånad till Argyle istället. Han har hittills haft svårt att ta en ordnarie plats men har sagt att han är extrataggad att sätta dit sina forna lagkompisar. Vi får se om han får en startplats på mittfältet denna gång.

Morgan Whittaker borde vara ännu mer motiverad med tanke på hur Swansea behandlade honom under våren - de återkallade honom från lånet hos Argyle och sedan varken sålde honom eller gav honom någon vidare speltid. Han borde också vara lite taggad att visa vad han kan med tanke på att han inte hade sin bästa match mot Millwall direkt. 

Senast han spelade en Plymouth-Swansea match gjorde han hattrick för Swansea. För två veckor sedan gjorde han hattrick mot Norwich. Dags för karriärens tredje kanske?
 

Geoff Bache2023-10-06 19:18:00
Author

Fler artiklar om Plymouth