Lagbanner
Hillsborough Stadium, 2024-08-11 17:00

Sheffield W - Plymouth

Inför säsongen - och Sheffield Wednesday - Plymouth Argyle (söndag)
Upp till bevis för Wayne Rooney

Inför säsongen - och Sheffield Wednesday - Plymouth Argyle (söndag)

Efter tre månaders väntan så är det dags igen för en ny säsong! Plymouth Argyle reser till Sheffield för en svår premiärmatch, som visas live på Viaplay 17:00 svensk tid på söndag.

Nedflyttningstippade av alla - men kan överraska
Om man kollar säsongstips så är det bara Oxford United som är mer nedflyttningstippade än Plymouth Argyle. Det mest optimistiska jag har sett för oss är 19:e platsen.

Jag tror att det finns två anledningar till detta.

Det första är att folk tror att Wayne RooneyWayne Rooney blir en katastrof till manager. Det är ju hans fjärde tränarjobb vid 38 års ålder och han har inte haft någon vidare framgång hittills. Det finns dock förmildrande omständigheter hos alla tre tidigare klubbar. Nu har han inga ursäkter, han har haft en hel försäsong, en stabil klubb, och en rimlig budget (16:e högsta i Championship enligt ägaren Simon Hallett)

Det andra är att vi har värvat en massa spelare från utomlands som ingen har hört talas om, utan att lägga ut så mycket pengar. Det är märkbart att vi är långt ifrån ensamma om att göra detta, men när en lite större klubb gör det så antar folk att de gjort ett fynd. När Argyle gör det så antar folk att vi är desperata...

Men låt oss summera Silly Season hittills då.

Starkare trupp än den som avslutade förra säsongen?

Spelare in:
Nathanael OgbetaNathanael Ogbeta, vänster wingback, gratis från Swansea
Muhamed TijaniMuhamed Tijani, anfallare, på lån från Slavia Prague (Tjeckien) med köpeoption
Darko GyabiDarko Gyabi, offensiv mittfältare, på lån från Leeds
Ibrahim CissokoIbrahim Cissoko, vänster kantspringare, på lån från Toulouse (Frankrike)
Victor PálssonVictor Pálsson, mittback, gratis från Eupen (Belgien)
Kornél SzücsKornél Szücs, mittback, £400.000 från Kecskeméti (Ungern)

Spelare ut:
Callum Burton, målvakt, gratis till Wrexham
Mickel Miller, vänster wingback, gratis till Huddersfield
Tyreik Wright, vämster kantspringare, okänd summa till Bradford
Dan Scarr, mittback, okänd summa till Wrexham 

Det är förstås klart att det är en chansning att satsa på spelare som gjort bra ifrån sig i tjeckiska eller ungerska ligan och hoppas att de klarar steget upp till Championshipnivån. Särskilt Cissoko, Tijani och Szücs är dock unga och spännande och kan bli riktigt bra. Det kanske räcker att en eller två blir lyckade så kommer det att lyfta laget jämfört med förra säsongen.

Vi har också hittills inte gjort några större tapp från en ganska ung trupp som nu är ett år äldre och mer erfaren. Alla som lämnar går ju minst en division neråt. Det finns förstås tre veckor kvar av transferfönstret och trots att Rooney säger att Michael CooperMichael Cooper och Morgan WhittakerMorgan Whittaker kommer att stanna finns möjilghet att de kommer att säljas för rätt pris, som kanske ändrar den ekvationen. Men just nu finns ingen anledning att oroa sig för truppen. 

En rörig match mot Wednesday?
Jag gissar att det kan se ganska rörigt ut imorgon från båda lagen.

Det finns stora förhoppningar på Sheffield Wednesday och de kommer säkert att förvänta sig tre poäng hemma mot en nedflyttningsfavorit. Manager Danny Röhl gjorde ju underverk genom att rädda kvar laget i serien och under hans ledning var de ett lag för övre halvan. Nu har han haft en försäsong att sätta sin prägel på laget och värva egna spelare. Nio av förra säsongens trupp har försvunnit - i vissa fall ganska tongivande spelare. In istället har han värvat tio stycken nya, och lagt ut pengar på tre av dem. Temat utlänningar finns även här, inklusive svenske Svante Ingelsson med förflutet i Kalmar FF.

Det kan med andra ord vara ett bra tillfälle att möta dem innan de lärt känna varandra och Röhls spelidé. Argyle har inte vänt upp och ner på truppen alls lika mycket, däremot har de en ny tränare i Rooney och uppenbarligen en ny och ganska vågad spelidé med många positionsbyten. Under försäsongen har det uppstått en del hål i försvaret pga förvirring kring detta.

Jag tippar därmed en öppen match och 2-2. Oavsett känns det mycket spännande med ny säsong imorgon.

Come on you Greens! 
 

Geoff Bache2024-08-10 17:13:00
Author

Fler artiklar om Plymouth