Lagbanner
Hillsborough Stadium, 2024-03-05 20:45

Sheffield W - Plymouth

Inför Sheffield Wednesday - Plymouth Argyle
Laget firar efter segern mot Middlesbrough för 10 dagar sedan

Inför Sheffield Wednesday - Plymouth Argyle

På tisdagkväll är det dags för en riktig sexpoängsmatch på Hillsborough. Motståndarna ligger kvar på 23:e plats men i formtabellen ligger de i toppen.

Mirakelmannen Danny Röhl
Oavsett hur det går denna säsong måste man lyfta på hatten för Wednesdays tyske tränare. Jag var själv på Home Park i slutet av oktober för att se Argyle köra över dem med 3-0 trots att man inte spelade särskilt bra. Jag var tvungen att konstatera i slutet att ingenting tydde på att de skulle sluta någon annanstans än hopplöst sist. Det var Röhls blott andra match i sitt första tränarjobb, och i tabellraden stod det 0-3-10.

Att de överhuvudtaget har en chans att hänga kvar är lite av en mirakel i sig. De kommer dessutom till spel med fyra vinster från de fem senaste matcherna. I januari värvade de anfallaren Ike Ugbo som nu har gjort sex mål på dessa fem matcher. Han spelade i Cardiff innan och gjorde verkligen inget starkt intryck där.

Gör Cooper återkomst på arenan där han skadade sig?
Målvakten Michael CooperMichael Cooper har friskförklarats och har haft lite tid att komma igång nu. Innan senaste skadan rådde det ingen tvivel på att han var förstemålvakt men sedan dess har Ian FosterIan Foster kommit in som tränare. Det är därmed lite osäker hur han ser på målvaktsfrågan.

Conor HazardConor Hazard har inte gjort några allvarliga misstag och gör det han ska för det mesta, så han kanske får behålla tröjan ett tag till. Själv tycker jag dock att han är klart sämre än Cooper när det gäller speldistibution så vill gärna se ett byte där ganska så snart.

Det var ju på Hillsborough som Cooper drog korsbandet för drygt ett år sedan efter en sen satsning av Wednesdays Josh Windass. Wednesday tog en 1-0 seger i den matchen och såg ut som favoriter för League One titeln just då men fick nöja sig med playoiff trots 96 poäng!

Man ska inte förvänta sig skönlir
Hillsborough ryktas ha sämsta spelyta i Championship (även om Home Park närmar sig efter allt regn). Det blir två lag som absolut inte vill förlora och en riktig ångestmatch. 

Jag tror på mer kamp än skönlir och hoppas på minst en poäng!

Geoff Bache2024-03-04 21:25:00
Author

Fler artiklar om Plymouth