Lagbanner
Isländska landslagsbacken Victor Pálsson skriver på!
Victor Pálsson i Eupens tröja i våras.

Isländska landslagsbacken Victor Pálsson skriver på!

Nu kommer det en defensiv förstärkning efter alla anfallsspelare! 33-åriga Pálsson har spelat i åtta olika länder, bland andra Sverige med Helsingborg 2014-5. Vi uppdaterar samtidigt lite kring ett par försäsongsmatcher och försäljningsryktorna kring våra största stjärnor.

Erfaren och stor mittback med ledaregenskaper
Pálsson kommer gratis från belgiska Eupen, som åkte ur högsta serien i Belgien i fjol. Innan dess hade han ett par säsonger i USA med DC United, där Wayne Rooney var tränare samtidigt. Rooney betonade att de kände varandra väl och att Pálsson är väldigt van att spela på det sättet Rooney vill. 

Han började sin karriär hos Liverpool, men lyckades aldrig slå igenom. Lite kuriosa är att den senaste gången han spelade en ligamatch i England var på Home Park - på lån hos Dagenham+Redbridge 2010. 

Höjdpunkterna annars i en lång karriär har varit att vinna Schweiziska cupen med FC Zürich och tyska andraligan med Schalke. Han har även spelat 44 matcher för det isländska landslaget, där han fortfarande är ordinarie. Island föll i playoff mot Ukraina inför EM 2024. 

Han har varit lagkapten i många av sina lag och kanske är tänkt att ersätta Joe Edwards i den rollen - misstanken är att Edwards kommer att spela mindre i år. Jag gissar att han kommer att användas som mittback, där vi har tappat Tottenhamlånet Ashley Phillips från ifjol, men han har även spelat defensiv mittfält och högerback så är ganska flexibel.

Två försäsongssegrar mot sämre motstånd
Samtliga inbokade försäsongsmatcher är bortamatcher mot lag längre ner i seriesystemet.

För en vecka sedan åkte Argyle till Cheltenham, nyligen degraderad till League Two. Efter en skakig inledning där hemmalaget tog ledningen vann Argyle utan större besvär med 5-1, efter mål av Cissoko, Whittaker, Tijani (2) och Hardie. 

Igår gästade man Torquay, som numera spelar i National League South, dvs fyra serier längre ner. Argyle vann med 2-0 efter en straff från Ryan Hardie och ett returmål från Bali Mumba.

I båda fall har man försökt ge speltid till hela truppen och bytt ut hela laget mitt i matchen. Jag tror inte att vi har sett någonting som liknar laget som kommer att inleda säsongen mot Sheffield Wednesday om två veckor än.

Däremot börjar vi få lite inblick i hur Rooney vill spela. Det har varit ett ganska skiftande 4-2-3-1 upplägg där bara mittbackarna och toppforwarden håller sina positioner. Anfallsspelet har stundtals varit riktigt snyggt och det ser lovande ut inför den nya säsongen - även om man inte har mött bra motstånd än så länge.

Cooper och Whittaker kvar än så länge
Det pågår många rykten kring stjärnmålvakten Michael Cooper. Men än så länge har han inte skrivit på kontrakterbjudandet från Argyle (som skulle göra honom till klubbens bäst betald spelare någonsin), och har inte heller sålts. Nuvarande kontraktet varar i bara ett år till.

Intresse finns från Crystal Palace och Brentford i PL (där Cooper med största sannolikhet blir reservmålvakt), och Sheffield United i Championship, där han förmodligen blir nummer ett. Han verkar föredra Sheffield av den anledningen, men United har inte hittat pengarna som krävs än så länge och kanske inte kan göra det förrän de nya ägarna tar över.

Samtidigt har Argyle tackat nej till ett erbjuande för Morgan Whittaker från Glasgow Rangers - enligt rykte sju miljoner pund plus en kantspringare vid namn Scott Wright. Whittaker gjorde 20 mål i Championship ifjol och är också eftertraktad, men har tre år kvar på kontraktet.
 

Geoff Bache2024-07-28 15:58:00
Author

Fler artiklar om Plymouth