Lagbanner
Nederländska kantspelaren Ibrahim Cissoko lånas in!
Cissoko under en Europa League match med Toulouse

Nederländska kantspelaren Ibrahim Cissoko lånas in!

Argyle verkar lite extranöjda med den här värvningen, som de tydligen haft ett öga på ett tag. Cissoko är en spännande och bollskicklig spelare som håller till på vänsterkanten. Han ansluter på säsongslån från franska Toulouse - och har redan en assist för Argyle!

Nederländsk U21 landslagsman som kostade 3 miljoner euro i somras
21-åriga Cissoko är född i Nederländerna med bakgrund från västafrikanska Guinea. Säsongen 2022-23 slog han igenom i barndomsklubben NEC Nijmegen och spelade merparten av matcherna i toppserien där. Det gjorde att Toulouse fick upp ögonen för honom och han köptes in för 3 miljoner euro sommaren 2023. Han briljerade under försäsongen och Toulousefansen var supernöjda med nyförvärvet, men tyvärr ådrog han sig en svårare skada och kunde inte spela en tävlingsmatch för dem förrän i november. 

Efter det har han haft sparsamt med speltid i klubben som slutade i mitten av Ligue Un ifjol. Facit blev elva matcher varav bara två från start och ett mål. Nu ansluter han till Argyle på säsongslån men utan köpeoption, så det finns en risk att han återkallas i januari om det går bra för honom i Plymouth

Fyra nyförvärv hittills - samtliga offensiva spelare med västafrikansk påbrå!
Wayne Rooney har gjort en stor grej av att vilja spela en offensiv spelstil och det verkar som om nyförvärven är därefter. Förutom Cissoko har vi alltså fått in

   - Nathanael Ogbeta: offensiv wingback. Engelsman med nigerianska föräldrar.
   - Darko Gyabi: offensiv mittfältare / tia. Engelsman med ghananska föräldrar.
   - Muhamed Tijani - nigeriansk anfallare.  

Samtidigt finns det en del rykten om andra spelare på ingång. Samtliga offensiva spelare och samtliga från utomlands. 

Första försäsongsmatchen avklarad - slutade 2-2 mot sydafrikanska Orlando Pirates
Argyle har befunnit sig på träningsläger i Marbella hela veckan och lägret har avslutats med en match mot den sydafrikanska ligatvåan.

Matchen spelades i 35-gradig hetta i södra Spanien och var därmed inte direkt hög tempo. Båda lagen bytte samtliga spelare i paus. Men det verkar ändå ha varit en bra match under omständigheterna och Argyle var föga förvånande bättre offensivt än defensivt. 

Två spelare stod ut - 18-åriga Freddie Issaka - som skrev nytt kontrakt till 2028 under veckan - gjorde första målet och gjorde sedan en riktigt fin dribbling och fälldes för en straff. Ryan Hardie sköt en dålig straff rakt på målvakten.

Ovannämnda Cissoko bytte sedan av Issaka under andra halvleken och två minuter senare hade fixat ett mål efter en snabb löpning in från sin kant. Han serverade ett inlägg till Callum Wright som inte kunde missa från någon meter. 

Geoff Bache2024-07-12 22:06:00
Author

Fler artiklar om Plymouth