Lagbanner
2024-08-24 13:30

QPR - Plymouth

Obafemi och Grimshaw på ingång, och inför QPR - Plymouth Argyle!
Michael Obafemi i Millwalls färger i våras

Obafemi och Grimshaw på ingång, och inför QPR - Plymouth Argyle!

Imorgon åker Plymouth Argyle upp till London och Loftus Road för bortamatch mot QPR, en match som visas på Viaplay med start 13:30 svensk tid. Det gör de med två nya spelare i truppen, efter att Burnleyanfallaren Michael Obafemi anslutit på säsongslån och Blackpoolmålvakten Daniel Grimshaw köpts in för att ersätta Michael Cooper.

Obafemi på säsongslån
Efter några veckors paus kommer nu sommarens sjunde och åttonde värvningar! Den 24-åriga irländska landslagsmannen Michael Obafemi kommer på säsongslån från Burnley, men kommer närmast från Millwall där han var på lån förra våren.

För några år sedan var han tonårssensation med Southampton i Premier League och platsade i deras A-lag vid 17 års ålder. Sedan dess har karriären gått upp och ner något. Han köptes för ett antal miljoner till Swansea efter att ha tappat sin plats i Southampton och svarade för 12 mål i Championship 2021/2, för att sedan värvas till Burnley på lån i januari 2023. Våren 2023 var han en del av Burnleylaget som tog Championship med storm under Vincent Kompany och värvades permanent den sommaren. Det blev dock bara två matcher i Premier League ifjol och därefter lån till Millwall, där han spelade fjorton matcher och gjorde två mål.

Han har blivit lite känd för att bli osams med tränare och blev anklagad för attitydproblem i båda Swansea och Millwall så vi får hoppas att Wayne Rooney kan få honom på rätt bana.

Han är en relativt kort anfallare och frågan är om han kan spela en släpande roll bakom en toppforward - vi har hittills bara spelat med en forward längst fram och vi har ju redan Ryan Hardie, Muhamed Tijani, Mustapha Bundu och Ben Waine som kan spela där. Däremot har det känts tunt med tior eller anfallande mittfältare sedan vi blev av med Finn Azaz till Middlesbrough förra vintern.

Grimshaw - ny målvakt ersätter Cooper
Under kvällen blev det även bekräftat att Argyle köper den 26-åriga målvakten Dan Grimshaw från League One-laget Blackpool, enligt rykte för omkring £600k. Grimshaw spelade hela säsongen för The Seasiders ifjol men spelade även en del under de två säsongerna innan dess när laget lirade i The Championship. 

Han ersätter därmed Michael Cooper som såldes till Sheffield United förra veckan, och utmanar Conor Hazard om platsen som förstamålvakt hos Argyle. Vid 1,85m är han något kortare än Hazard, han har däremot rykte om sig att vara bra med fötterna och gillar att sätta igång spelet snabbt, vilket eventuellt passar Rooneys system bättre än Hazards något långsammare stil. 

Han skrev dock på efter deadlinen idag så är inte aktuell för debut mot QPR. Jag gissar att vi får se honom mot Watford i Carabao Cup på tisdag kväll.

Säsongens tredje match borta mot QPR
Morgondagens motståndare har börjat säsongen med en 1-3 förlust hemma mot West Brom men tog sedan en stark poäng borta mot Sheffield United efter att ha hämtat upp 0-2 till 2-2. 

Före detta Hammarbytränaren Martí Cifuentes har också värvat en massa spelare under sommaren, och debutanterna i Sheffield svarade för var sin assist. Dessa två är japanen Koki Saito och fransmannen Karamoko Dembélé, som båda är på lån. 

Sämre gick det för inhopparen Jack Colback, som blev utvisad i den matchen efter två gula kort inom fyra minuter, båda för snack. Han missar därmed denna match. Även förra årets stjärna, marockanen Ilias Chair, har ryggproblem för tillfället och blir borta ett tag.

I Argyle saknas fortfarande nyförvärvet Victor Pálsson i backlinjen med ljumskproblem, vi lär inte se honom igen förrän efter landslagsuppehållet. Muhamed Tijani var skadad senast men lär ha tränat denna vecka. Gissar dock att han börjar på bänken.

Man får hoppas att QPR spelar snällt, därför att domaren heter Gavin Ward. Han svarade för två riktigt usla insatser i Argyles matcher ifjol och verkade ovillig att dela ut kort oavsett hur våldsamt spelet blev.

Geoff Bache2024-08-23 20:34:00
Author

Fler artiklar om Plymouth