Lagbanner
Ogbeta blir Rooneys första nyförvärv
Ogbeta i Shrewsburys färger på Anfield i FA Cupen 2022

Ogbeta blir Rooneys första nyförvärv

Dags för några Silly Season uppdateringar. Vänsteryttern Nathanael Ogbeta ansluter gratis från Swansea City och blir därmed Wayne Rooneys första nyförvärv sedan han tog över Argyle för två veckor sedan. Samtidigt har backen Brendan Galloway skrivit på ett nytt tvåårskontrakt med klubben.

Ogbeta skriver på - ersätter Mickel Miller?
Nathanael Ogbeta är född i Manchester och är en produkt av Citys akademi. Han lyckades aldrig bryta igenom där utan började karriären i praktiken hos Shrewsbury Town i League One, där han imponerade - bland annat med ett mål från 30 meter mot Argyle under våren 2021. Detta ledde till att han värvades till Championshiplaget Swansea av dåvarande tränaren Russell Martin 2022 för en okänd summa. 

Han lyckades dock aldrig riktigt ta plats i Swanseas lag och har spenderat merparten av tiden sedan dess på lån i League One, först i Peterborough (där han var framstående i lagets 5-2 seger över Argyle våren 2023) och senast i Bolton, där han spelade från start i playoff-finalen mot Oxford för någon vecka sedan. Swansea valde dock att släppa honom nu och han ansluter därmed till Argyle när försäsongen drar igång i början av juli.

Han spelar på vänsterkanten och har använts i en ganska offensiv wingbackroll i Bolton under våren - och ryktas vara bättre offensivt än defensivt, trots att han även har spelat vänsterback en del.

Det låter därmed som om han är tilltänkt ersättare till Mickel Miller, som beskrivs ungefär på samma sätt. Hans kontrakt hos Argyle har gått ut och trots att han erbjöds en ny för sådär en månad sedan har han inte skrivit på den än så länge. 

Galloway förnyar
En som däremot har skrivit på sitt nya kontrakterbjudande är backen Brendan Galloway som därmed är klar för två år till.

Detta är mycket glädjande - Galloway har spelat i Premier League med Everton och är i sina bästa stunder en riktigt högklassig försvarare. Han har haft sina skadebekymmer vilket nog har hindrat honom från att spela på en högre nivå, men har hållit sig frisk nu under våren och har varit en given startspelare på sistone.

Förnyar Cooper också?
Det ryktas mycket hit och dit kring stjärnmålvakten Michael Cooper. Han har länge bevakats av en rad Premier League klubbar och för några veckor sedan trodde de flesta att han skulle säljas dit för cirka 8 miljoner pund. 

Med ett år kvar på kontaktet vill klubben förstås inte att han går gratis nästa sommar, så det gäller att sälja nu eller övertyga honom att förlänga kontraktet.

Enligt ganska goda källor inom klubben är han nu på god väg att förlänga med klubben. Ryktet gör gällande att han är på semester utomlands och att han skriver på när han kommer hem. Mycket goda nyheter i så fall.
 

Geoff Bache2024-06-09 12:32:00
Author

Fler artiklar om Plymouth