Lagbanner
Plymouth Argyle är tillbaka - i The Championship och även på Svenskafans!
Argyle firar ligasegern efter 3-1 vinsten mot Port Vale i sista omgången (foto Gill Black/Greens on Screen)

Plymouth Argyle är tillbaka - i The Championship och även på Svenskafans!

Sedan 2010 har klubben spelat i League One och (för det mesta) League Two. Sedan 2015 har ingenting skrivits här. Men nu är Englands västligaste och sydligaste klubb - de grönklädda Pilgrims från Devon - tillbaka i dubbel bemärkelse!

2010 blev Plymouth Argyle nedflyttade från The Championship. 2011 hamnade klubben i rekonstruktion vilket ledde till 10 poängs avdrag och en andra raka nedflyttning till League Two. Ett tag såg det ut som om den skuldtyngda klubben skulle försvinna helt. Men i grevens tid köptes klubben av den lokala affärsmannen James Brent och påbörjade en lång ökenvandring tillbaka mot ekononomisk stabilitet och de finare ligorna.

Säsongen 2022/3 har nu varit en makalös succé. Inför fullsatta läktare i princip varje match har Argyle vunnit League One med hela 101 poäng - bara den andra klubben genom tiderna att ta mer än 100 poäng två gånger. Hela 20 av 23 hemmamatcher slutade med vinst. Anrika storklubbar som Ipswich,Sheffield Wednesday,Bolton och Derby - flera med budgetar vi bara kan drömma om - har hamnat bakom oss i tabellen. Sheffield Wednesday tog hela 96 poäng som inte ens räckte till direktuppflyttning - de får göra upp med Barnsley på Wembley i playoff-finalen imorgon.

2023/4 väntar alltså en spännande återkomst i The Championship.

Det verkar därför passande att laget även gör återkomst på Svenskafans! Jag skrev själv här för klubben under den förra sejouren i Championship men tappade suget kring ovannämnda krisen 2011 - det kändes som om det var uppenbart att kräftgången skulle fortsätta i många år till. Jag gav aldrig upp mitt supporterskap - men det kändes som nyhetsvärdet på svenska hade blivit försumbart. En annan redaktör (Andreas) fortsatte tappert fram till 2015 men sedan dess har Argyle inte varit representerade på Svenskafans.

Jag kommer alltså bevaka klubben här under åtminstone den kommande säsongen. Inom kort kommer en lite längre sammanfattning av säsongen som gått samt lite analys av läget i truppen just nu.
Om ni är nyfikna om vem jag är har jag även uppdaterat vår gamla artikel om redaktionen här.
 

Geoff Bache2023-05-28 22:10:00
Author

Fler artiklar om Plymouth