Plymouth - Stoke
2 - 1

Plymouth gjorde 2-1 mot Stoke med matchens sista spark!
Dagen tillhör hemmasonen Adam Randell. He's one of our own!

Han är född och uppvuxen i Plymouth. Han har varit supporter sedan barnsben. Han är akademiprodukt och gjorde idag sin 100:e match för Argyle. Han har gjort 7 mål tidigare men alla på bortaplan. I 97:e minuten stänkte Adam Randell in segermålet framför hemmaklacken i Devonport End och fastställde slutresultatet till 2-1!

En pojkdröm går i uppfyllelse
Det är alltid lite speciellt att vinna en match på övertid, och det gjorde vi mycket ifjol under segertåget i League One. Jag var själv på plats i Shrewsbury för 97:e minuten segermålet i april och glädjen visste verkligen inga gränser, kanske den mest euforiska stämningen jag upplevt på en fotbollsmatch.

Med tanke på Randells bakgrund som jag skissat på ovan känns det om det nästan måste varit ännu mer så idag att vara på plats. Jag skrev förra veckan att vi bara gör vackra mål och det här var kanske inte det vackraste rent estetiskt, men omständigheterna gjorde det så obeskrivligt vackert.

Skaparen var inhopparen Callum Wright, hjälten från Shrewsbury ovan som varit skadad länge och inte återtagit en startplats sedan dess. Men hans energi lyfte Argyle, han dribblade och kämpade sig ner mot kortlinjen och hittade Luke Cundle med lite utrymme att skjuta. Hans skott rensades på mållinjen men return kom till Adam Randell. I ett läge där det hade verkligen varit lätt att bli övertänd och skicka iväg en satellit placerade han kyligt in segermålet lågt i hörnet.

A game of two halves
Stoke var det bättre laget under första halvleken och borde kanske ha gjort mer av sitt spelövertag i perioder. De tog också ledningen efter en sedvanlig gåva från Argyleförsvaret. Denna gång var det Lewis Gibson som tog det lugnt och inte insåg att Stokes Tyrese Campbell kom in bakom honom i hög fart. Möjligen kommunikationsmiss att ingen annan försvarare upplyste honom om detta i tid. Campbell fick friläge och kunde enkelt ge bortalaget ledningen.

Mot slutet kämpade sig Argyle tillbaka in i matchen och hade en bättre period. De lyckade även kvittera lite innan halvtid när Mustapha Bundu var först på ett lågt hårt inlägg från Kaine Kesler-Hayden, för dagen högerback. Det kändes dock inte då som man riktigt hade förtjänat kvitteringen.

Andra halvleken var en helt annan historia och det kändes verkligen som om Stoke var nöjda med en poäng på bortaplan. Det var Argyle som visade framfötterna och ville vinna matchen, så att de äntligen fick in en boll kändes inte ologiskt på något sätt. Stokemålvakten Jack Bonham räddade bra från båda Bundu och matchens lirare Luke Cundle, och Ryan Hardie - för dagen sen inhoppare efter skadan - sköt över med kanske matchens bästa chans.

Äntligen på väg ur den ständiga skadekrisen?
Det var många kära återseenden idag. Bundus första match från start och Hardies första inhopp efter att båda anfallare missat i princip hela november. Bundu kändes pigg och som väldigt mycket mer målhot än Ben Waine som vikarierat längst fram hela den perioden. Han satte även sitt mål snyggt.

Inte bara det men till och med Brendan Galloway återkom som vänsterback - han har varit skadad hela säsongen hittills och jag har ibland undrat om vi skulle se honom i grönt igen. Han var helt klart godkänt och det märks att där har vi en erfaren och duktig spelare med Premier League erfarenhet. Det är bara att han verkar ha fruktansvärt lätt att skada sig.

Det är med andra ord bara backen Saxon Earley kvar i sjukstugan nu!

En återkomst för "The Plymouth Sack"?
Det har varit en dyster vecka för Stoke med noll poäng och 9 insläppta mål mot Blackburn, QPR och Plymouth. Bortafansen visade verkligen sitt missnöje mot laget och tränaren Alex Neil i slutet och man börjar undrar hur mycket tålamod klubben kommer att visa mot honom. Han har fått fria tyglar att värva många spelare och bygga om laget efter eget tycke, och säsongen har verkligen inte matchat förväntningarna för en klubb som vill tillbaka till Premier League där de känner att de hör hemma.

Under 00-talets Championshipsejour hände det märkbart ofta att motståndarens tränare fick sparken efter en förlust mot just Plymouth. Det var ju en match som de flesta förväntade sig att vinna, så att det var där tålamodet brast verkade bli till ett mönster. Vi får se hur ledningen i Stoke agerar under veckan, men många fans verkar vilja bli kvitt Neil så fort som möjligt.

En viktig seger
Laget har inte presterat på topp denna vecka men 6 poäng är helt klart godkänt och Argyle har äntligen börjat klättra i tabellen, upp till 16:e plats och förbi Stoke bland andra. Det känns rätt viktigt med tanke på att lag bakom som Huddersfield och QPR som gått knackigt länge har börjat vakna till liv och ta oväntade segrar. Till och med hopplösa Sheffield Wednesday vann idag!

Man får verkligen känslan att alla kan slå alla i Championship. Argyle har 6 poäng tillgodo på QPR på nedflyttningsplatsen, men ligger även bara 6 poäng bakom Blackburn i 7:e.

Ingen match nu under veckan men det blir det svåraste tänkbart borta mot Leicester på lördag. Därefter bottenlagen QPR och Rotherham på en vecka. Sedan en massa matcher under julperioden då jag återigen kommer att vara på plats!