Lagbanner
King Power Stadium, 2023-12-09 16:00

Leicester - Plymouth
4 - 0

Fyra tankar efter 0-4 mot Leicester
Spelarna tackar Green Army som hördes mest på King Power igår trots resultatet

Fyra tankar efter 0-4 mot Leicester

Efter en jämn första halvlek hittade Leicester en växel till och sänkte Argyle med tre snabba mål i början av andra halvleken. Det blev en klar förlust till sist men viktigare matcher kommer...

Sex ändringar i startelvan igen
Steven SchumacherSteven Schumacher är inte rädd att rotera sitt lag - men med de flesta spelarna tillgängliga var det en överraskning att se sex ändringar jämfört med segern över Stoke för en vecka sedan. Från ingenstans klev Matt ButcherMatt Butcher in i startelvan igen som defensiv mittfältare - hans blott andra match denna säsong efter 1-4 debaklet mot Bristol City. Även Callum WrightCallum Wright fick starta en match för första gången sedan han skadade sig i början av säsongen, och Mickel MillerMickel Miller var tillbaka som vänsterback efter avstängning.

Miljonpundmannen Bali MumbaBali Mumba förpassades till bänken för första gången, den ändringen kändes i för sig logisk med tanke på att han inte har presterat så bra på sistone. Mer förvånande var att se Luke CundleLuke Cundle och Jordan HoughtonJordan Houghton utanför startelvan med tanke på att Cundle var i bra form och Houghton har varit en klippa som defensiv mittfältare hela säsongen. 

Man undrar lite om tanken var att vila dem inför viktigare matcher senare i veckan - bottenkonkurrenterna QPR och Rotherham väntar och det är säkert viktigare att göra allt för att ta poäng där om möjligt. Att ta poäng på King Power Stadium var alltid ett långskott om Leicester spelade bra, vilket de gjorde.

Många bollvinster högt upp - men ingen utnyttjades
Argyle satsade stort på hög press under första halvleken med en del framgång. Det blev en del bollvinster men det tog tyvärr oftast för lång tid att komma till skott och Leicester kunde samla sig. En gång hittade Morgan WhittakerMorgan Whittaker en fri Mustapha BunduMustapha Bundu i riktigt bra läge, tyvärr sköt han rakt på danska målvakten Mads Hermansen.

Kontrasten med 0-4 målet kunde inte vara större. Där slog Matt Butcher en lös passning och Leicester vann bollen högt upp. Några snabba passningar och inte många sekunder senare kunde Wilfred Ndidi skjuta i mål från snäv vinkel via bortre stolpen. Det sägs att Barcelona vill ha honom i januari. Inte Butcher alltså.

Ingen bra dag för Julio Pleguezuelo
Argyles spanska mittback har tyvärr inte riktigt motsvarat förväntningarna med tanke på att han skolades i Barcelona och Arsenal och kom från en nederländsk toppklubb. Han har turats om med Dan ScarrDan Scarr att bilda mittlås med Lewis GibsonLewis Gibson - och till skillnad från Gibson har ingen av dem har ritkigt övertygat. Det känns som en ny mittback borde vara prio när januarifönstret öppnar.

Första målet var något kontroversiellt igen. Det verkar från reprisen som om Stephy Mavididi tog bollen med handen, men domarn missade tyvärr detta. Pleguezuelo stod rakt framför med armen i luften och vädjade till domaren. Det är inte bästa ställningen om man ska få stopp på en framrusande motståndare och Mavididi tog sig enkelt förbi, varpå Pleguezuelo stack ut ett ben och fällde honom. Tydlig straff och tidig 0-1. 

Man lär ju sig i tidig ålder att spela efter visselpipan. Känns extra illa med tanke på att han även gjorde så mot Coventry för någon vecka sedan när motståndarna gjorde mål efter passning från bakom kortlinjen.

Nya tag på onsdag
Vi får hoppas att Argyle snabbt kan återhämta sig från detta, redan på onsdag är det dags att ta sig an QPR på Loftus Road som börjar kännas som en riktig sexpoängare i nedflyttningsstriden. De har nu tre raka segrar och verkar vara på gång under förra Hammarbytränaren Marti Cifuentes. 

Geoff Bache2023-12-10 17:26:00
Author

Fler artiklar om Plymouth