Lagbanner
Tijani och Gyabi in, Issaka förlänger, Miller och Wright ut!
Tijani (tv) demonstrerar sin felvända styrka i Slavia Pragues färger...

Tijani och Gyabi in, Issaka förlänger, Miller och Wright ut!

Försäsongen drar igång denna vecka, Wayne Rooney återvänder från att bevaka EM och plötsligt exploderar Silly Season i Plymouth också! Vi går igenom dem som kommer och dem som går.

Muhamed "TJ" Tijani - nigeriansk anfallare från Slavia Prague!
Det är länge sedan Argyle värvade en toppforward - förra säsongen fanns bara tre i hela truppen med Ryan HardieRyan Hardie, Ben WaineBen Waine och Mustapha BunduMustapha Bundu. Ingen av dessa är direkt nickstark eller bra på att felvänd hålla i bollen. Det gjorde att Argyles anfallsspel ofta saknade en dimension och nickmålen var lätträknade.

Nu kommer det en kille på 1,91m som räknar spel i luften och kraft i närkamperna som sina styrkor! Tijani - som kallas TJ - kommer från Nigeria och har spelat i U20-landslaget där, men har spelat hela karriären i Tjeckien. Förra säsongen spelade han 19 matcher i ligatvåan Slavia Prague och gjorde 4 mål, varav 2 i Europa League. Han är på lån säsongen ut men Argyle har också köpeoption så han kan inte bara återkallas hur som helst i januari som hände med "säsongslånen" ifjol.

Gyabi lånas in igen från Leeds!
Den stora och energiska mittfältaren Darko GyabiDarko Gyabi återvänder på säsongslån. Han värvades på lån i januari av Ian Foster och hade sedan lite otur att Argyle spelade tre gånger mot Leeds på två veckor när han precis skulle etablera sig. Han var sedan bäst på plan när Argyle vann 2-0 borta mot Middlesbrough, en av få ljuspunkter under Foster. Han skadade sig dock därefter, spelade ett par dåliga matcher halvskadad och fick sedan återvända till Leeds för rehab när det inte gick längre.

Även om han bara var riktigt bra i en match av elva så finns det förhoppningsvis en spelare där som kan utvecklas till något riktigt bra. Han är engelsk U20 landslagsman och Leeds värvade ju honom för fem miljoner pund från Manchester City, så talang finns det gott om.

Issaka skriver på till 2028!
18-åriga mittfältaren/anfallaren Freddie IssakaFreddie Issaka verkar vara klubbens mest lovande ungdomstalang just nu. Gjorde några bra inhopp ifjol men fick inte jättemycket speltid - Ian Foster sade att han skulle satsa på honom men gjorde aldrig det riktigt. Att han nu får fyraårskontrakt tyder dock på att klubben tror mycket på den här killen - och Wayne Rooney är känd för att vilja ge ungdomarna chansen.

Miller till Huddersfield
Mickel MillerMickel Millers kontrakt har gått ut och nu skriver han på gratis för nyligen nedflyttade Huddersfield i League One.

Det är med blandade känslor vi får tacka av honom. Å ena sidan var det ingen i klubben som kunde dribbla sig förbi folk som honom och nu när vi äntligen fått in en lång forward (Tijani) för att nicka in hans inlägg hade det kunnat bli riktigt bra.

Å andra sidan gjorde han rätt få mål och assist - och spelade mycket som wingback trots att hans försvarsspel lämnar en hel del att önska. Han var lite för benägen att kasta sig vårdslöst in i tacklingarna, fick en massa gula kort ifjol och borde fått ett par röda också. Dessutom verkar han ha lätt att skada sig.

Men i League One är han en bra värvning. Bara att önska honom lycka till.

T. Wright till Bradford permanent
Tyreik WrightTyreik Wright har varit i League Two klubben Bradford på lån hela våren och gör nu flytten permanent. Han har spelat extremt lite under hans 18 månader i klubben och det är bara att konstatera att han inte var i närheten av Championshipstandard. Men det verkar ha gått hyfsat i League Two så det känns bra för alla parter det här. 
 

Geoff Bache2024-07-04 23:22:00
Author

Fler artiklar om Plymouth