Lagbanner
Tränaren Steven Schumacher lämnar Plymouth för Stoke

Tränaren Steven Schumacher lämnar Plymouth för Stoke

Efter ett dygns spekulation står det till sist klart. Argyles tränare Steven Schumacher lämnar klubben och har presenterats som ny tränare för rivalen Stoke City. Hela tränarstaben följer dessutom med honom.

Färre poäng men mer pengar
Stoke City befinner sig just nu 3 poäng och 3 placeringar bakom Argyle i tabellen. Förra tränaren Alex Neil spenderade mycket pengar och värvade väldigt många spelare under sommaren, men det har såklart inte gått bra på sistone, inklusiv en 1-2 förlust på Home Park för ett par veckor sedan där Stokes dyra lagbygge mest verkade vara ute efter att backa hem och ta en poäng. 

Men klubben har spenderat många säsonger i Premier League och budgeten är därefter - och säkert tränarens lön också. Det är inte svårt att se varför Schumacher lockas av jobbet, även om det svider att ännu en tränare luras iväg.

Stoke har inte visat alltför mycket tålamod med sina tränare om det går knackigt ett tag - så det blir en del press om inte resultaten vänder snart.

Största problemet för oss är att januarifönstret öppnar efter 3 matcher och han lär ha en hel hög med pengar att spendera för att försöka vänta på skutan i Stoke. Argyles mest framstående spelare kommer ju vara uppenbara måltavlor för honom. Jag gissar att Finn Azaz, som är på lån från Aston Villa men vars kontrakt går ut i sommar, hänger rätt löst nu. Han har varit riktigt bra under de senaste matcherna i Argyles mittfält och Villa lär vilja sälja honom nu så han inte går gratis under sommaren. Om det blir budgivning mot Stoke har vi inte en chans förstås.

En era går mot sitt slut
Schumacher har varit hos oss sedan sommaren 2019, först som assisterande till nuvarande Prestontränaren Ryan Lowe, och sedan tränare själv i drygt två år. I och med att hela tränarstaben som nu drar till Stoke med Schumacher också har varit med hela den tiden har det varit ovanligt mycket kontinuitet. Klubben har spelat en attraktiv underhållande fotboll som har burit oss från nedflyttning till League Two till en 16:e plats i Championship, via League One titeln ifjol.

Jag är såklart besviken men väljer ändå att tacka Schumacher för tiden som varit och önskar honom lycka till. Min största förhoppning är att Argyle kan hitta någon som kan fortsätta i samma spår och inte vilja vända upp och ner på allting - och att vi inte blir av med halva laget i januari nu.

Jakten på en ny tränare är redan igång och något otippad är favoriten före detta Everton- och Englandspelaren Leighton Baines, som aldrig varit huvudtränare någonstans och just nu har hand om Evertons U18.

För tillfället leds laget av Director of Football Neil Dewsnip och coachen Kevin Nancekivell tills en ersättare för Schumacher tillsätts.
 

Geoff Bache2023-12-19 20:19:00
Author

Fler artiklar om Plymouth