Potter om hur de skadade spelarnas rehabilitering gått
En spelare som varit väldigt saknad i startelvan är Reece James!

Potter om hur de skadade spelarnas rehabilitering gått

Graham Potter och Chelsea-spelarna som inte spelar VM befinner sig på träningsläger i Abu Dhabi. Potter berättar hur spelarna som dragits med skadors rehabilitering gått.

Den 25-mannatruppen har förstärkts med några spelare som håller på att återhämta sig från skador, inklusive Reece James, Wesley Fofana och Ben Chilwell.

Eftersom var och en av dem hanterar olika prognoser och arbetar med individuella återhämtningsprogram, har deras deltagande i träningslägret i Abu Dhabi varierat. 

Däremot har både Fofana och James deltagit i träning på gräs under de senaste dagarna och Potter inleder med en uppdatering om den defensiva duon.

‘’Reece är inte riktigt redo att träna för fullt än, sakta men säkert integreras han in i träningen tillsammans med Wesley. Wesley är litet längre bakom men inte mycket.’’

Fofana har varit otillgänglig sedan tidigt i oktober, en vecka senare blev James tvungen att bytas ut i CL-mötet med AC Milan på San Siro. Skadan ledde senare till att han blev tvungen att missa VM, detsamma gällde för Chilwell, som åkte på en hamstring skada mot Dinamo Zagreb.

‘’Ben har kommit tillbaka efter att ha tränat individuellt i Dubai, han arbetar närmare resten av laget nu men han är inte riktigt redo att träna med laget än.’’ , säger Potter om Chelseas nummer 21, som tränade på gymmet tillsammans med sina lagkamrater tidigare i veckan.

‘’N’golo är betydligt längre ifrån att vara i spelskick men han har gjort goda framsteg.’’, tillägger Potter. 

Ruben Loftus-Cheek är en annan spelare som varit frånvarande under de senaste veckorna efter att ha åkt på en vadskada i sista matchen innan VM-pausen mot Newcastle United, medan Kepa Arrizabalaga varit frånvarande fjorton dagar längre. 

‘’Kepa är inte riktigt redo att träna med laget än men hans rehabilitering har gått bra.’’, tillägger Potter. ‘’Ruben har tränat litet på gymmet så förhoppningsvis kan han träna med laget nästa vecka men vi får helt enkelt se vad som händer.’’

‘’Spelarna är på helt olika nivåer, det är det som är utmaningen men vi gör framsteg, vilket är det positiva.’’

Ni har möjligheten att höra mer av Graham Potter i en videointervju som släpps på den officiella hemsidan och The 5th Stand Appen under de kommande dagarna. 

Källa: chelseafc.com

TV: Reece James succéstart på säsongen

 

Thomas EngstrandThomasE-31@hotmail.comtengstra2022-12-07 16:46:00
Author

Fler artiklar om Chelsea