Premiär för Julen - Inför Wolves-Gillingham, ligacupen

Premiär för Julen - Inför Wolves-Gillingham, ligacupen

Uppehållet över. Premiär för nya Wolves.

Det långa VM-uppehållet är äntligen över och ikväll är det dags för nya Wolves att visa upp sig.

Vår nya head coach Lopetegui, som passande nog heter Julen i förnamn, får en perfekt start för att snabbt vinna Wolvespubliken samt få upp självförtroendet i truppen. 

Jumbolaget i League Two, Gillingham, kommer på besök. Molineux är nästan fullsatt och det kommer naturligtvis sluta med en storseger för Wolves och en fin Julenklapp till oss alla.

Formen hos Wolves spelare är väl något blandad. Spelarna som har varit iväg på VM har troligen inte tränat speciellt hårt och deras fysiska och mentala form är osäker.  Gissningsvis har i alla fall Hwang fått en bra skjuts uppåt när det gäller självförtroende efter sitt avgörande mål i gruppspelet mot Portugal.  Statusen på Neves, Nunes och Sa är väl mer osäker, och Mexikos Jimenez är fortfarande inte tillbaka i full form efter sin mystiska skada.

Övriga truppen har varit i Marbella och enligt uppgift kört hård träning. De bör vara i perfekt form tills det är dags för Everton på annandag jul, men kanske är något nedtränade just nu.  Det har förresten spelats några matcher under uppehållet, alla inför stängda dörrar, och resultaten 2-2, 4-3 och 1-1 mot Birmingham, Empoli och Cadiz är inget man behöver bry sig om.  Har bara varit träning och det enda spännade har varit att se vilket spelsystem Lopetegu har använt. Det har varit blandat, men trebackslinje plus wingbacks har testats och kanske det är så Wolves kommer formera sig under Lopeteguis ledning.

Annat som hänt under uppehållet värt att nämna:

. Den "tekniske direktören" Scott Sellars har fått sparken.

. En ny "sportdirektör" har anställts, eller snarare har tidigare chefsscouten Matt Hobbs fått en ny roll.

. Wolves Women har vunnit en mängd cupmatcher av blandad kvalitet. 44-3 på 5 matcher är, oavsett motstånd, starka siffror.

. Wolves lottades mot Liverpool på bortaplan i FA-cupens tredje omgång. Spelas 7/1.

- Wolves Women lottades mot West Ham i FA-cupen. Det blir, utan konkurrens, den största matchen i vårt damlags historia. Datum är satt till 29/1 och preliminärt spelas den på Bucks Head i Wellington och alltså inte på Molineux. Orsaken är att Wolves kan ha två matcher på Molineux dagarna före/efter, om det blir avancemang i ligacupen och FA-cupen.  Men åker vi ut så kanske damlagets match flyttas in till Molineux.

. Lopetguis team borde egentligen presenteras mer ingående, men här i alla fall namnen:
Tony Roberts (goalkeeping coach)
Borja de Alba Alonso (fitness coach)
Pablo Sanz (assistant head coach)
Juan Peinado (assistant coach)
Oscar Caro (fitness coach)
Edu Rubio (first-team coach)
Fran Garagarza (technical advisor)
Daniel Lopetegui (performance analyst)

Mer om kvällens match.  Just Gillingham på Molineux väcker speciella minnen hos mig. Vi snackar Bull, Mutch, Dennison, Thompson och Steele som nätar.  Dvs jag var på plats i mars 1989 när vi vann med 6-1 och Wolves-Gillinhgam var min allra första match jag såg live på Molineux. Har blviit ytterligare 66 besök, så uppenbarligen satte matchen vissa spår i min hjärna.

Tips?  Om Wolves vinner med mindre än tre måls marginal är det en stor skräll. Realistiskt kommer spelare och publik vara tokladdade och detta är liksom ingen "normal ligacupmatch" där intresset ibland kan vara sisådär.  Någonstans runt 5-0 är ett troligt resultat. Kan bli mer än så, om Wolves behåller skärpan under hela matchen.

Orosmoln?  Njaå.  Kanske bör nämnas att Wolves statistik mot Gillingham faktiskt inte är så stark. Lagen har mötts 15 ggr, samtliga möten sedan 1985, och raden är 7-2-6 i Wolves favör.  Enda gången lagen mötts i en cupmatch var 2002, det var i FA-cupen, och även den gången spelade Wolves hemma. Resultat 0-1.  Men nej, inte skall det gå sådär denna gången.  Med tanke på omständigheterna och Julen-premiären så slutar detta med en stenklar hemmaseger.  Notera att kvartsfinalen spelas 10 januari.

TV: Raul Jimenez bästa insatser för Wolves hösten 2022/23
 

Magnus Bengtsson2022-12-20 11:27:00
Author

Fler artiklar om Wolves