Monaco - Troyes
3 - 2

Preston - Sheffield United 3-1, hoppet lever

Hoppet lever för PNE, efter tre otroliga poäng hemma mot Sheffield United. Det är nu fyra poäng upp till Crystal Palace, och med fyra omgångar kvar så finns det en liten chans.

Efter en otroligt spänd första halvlek så radades chanser upp i den andra halvleken. Båda lagen var tvungna att vinna för att hålla liv vid drömmen att spela championship fotboll nästa år. Och det märktes under första halvlek då det inte blev något ordnat spel för något håll, utan bara ströchanser och sparka och spring.

Under den andra halvleken vaknade matchen till liv riktigt ordentligt. Sheffield United fick en chans som alla på läktaren kunde ha satt. Riise fick bollen två meter från mål och skulle lägga in den i öppet mål, men på något sätt så lyckades karln dra den i ribban. Preston hade den tur laget saknat så långa stunder under säsongen.

Några minuter senare fick Preston en frispark en bit in på Uniteds planhalva. Keith Treacy slog in den och hoppas någon skulle få pannan på bollen, men det behövdes inte. Bollen letade sig in i målet ändå, och det härliga 1-0 var ett faktum.

Tio minuter senare var det dags för samma man igen. Keith slog in en hörna som United nickade ut till Keith igen. Han tog med sig bollen in i straffområdet och la upp den för sin något svagare högerfot. Det blev ändå en drömträff och bollen letade sig in i nättaket. 2-0 och publiken på Deepdale gick in i extas. "We are staying up" ekade över hela Preston.

I den 72 minuten så fick United hopp då Slew lyckades placera in 2-1 vid Iain Turners vänstra stolprot.
Nervösa minuter väntade och United fick ett jätteläge när Darius Henderson fick bollen i straffområdet, och kunde omarkerad lägga bollen i stolpens insida. Men det var inte Uniteds dag, och bollen gick jämte mållinjen och ut i straffområdet igen.

United tryckte på i slutet, och det öppnade upp för kontringar för Preston. Iain Hume tog bollen vid mittlinjen och sprintade förbi sin försvarare. Med en ensam United back kvar så la Humey upp bollen för Nathan Ellington som distinkt piskade in 3-1 i matchen sista minut.

I den andra bottenstridsmatchen så lyckades Scunthorpe bortabesegra Crystal Palace, så Preston är nu endast 4 poäng efter med 4 omgångar kvar. Samtidigt förlorade Doncaster, så Preston är nu bara 6 poäng efter de. Hoppet lever absolut, och i nästa omgång möts Doncaster och Crystal Palace. Så hur det än går i den matchen kan Preston ta in poäng på något av lagen om man lyckas vinna bortamatchen mot Millwall.

Den matchen är tv sänd i England, men vad jag har sett så visar tv4 sport den inte tyvärr.

"We are staying up"

Laget: Turner, Nicholson, Khumalo, Morgan, Jones, Johnson (Coutts 72), Ashbee, Carter, Treacy (Ellington 78), Hume, Brown (Russell 83)
Avbytare: Lonergan, Devine, Wright, Hayes