2017-10-21 16:00

Scunthorpe - Peterborough
2 - 1

Preston - Swansea 2-1

Preston lyckades för första gången på två år ta sin tredje raka seger när man hemmabesegrade Swansea på Deepdale. Segern satt dock långt inne, och det krävdes ett otroligt mål från Iain Hume för att ta hem de tre poängen.

Matchen hann knappt starta innan Billy Jones blev kapad av De Vries i Swansea målet och Preston fick straff. Hume la in straffen säkert, och Preston hade 1-0 redan efter tre minuter.
Efter målet tog Swansea över bollinnehavet, men hade inga direkt klara målchanser. Darren Pratley avlossade en kanon, men bollen gick utanför Iain Turners stolpe. Preston var inte alls ofarliga, utan hade de bästa chanserna i den första halvleken. Eddie Johnson fick ett kanonläge efter en fin genomskärare från backlinjen. Hans chipp överlistade dock inte De Vries som lyckades tippa undan bollen.

Efter det fick Keith Treacy gyllene läge, då Darren Carters passing frispelade Keith helt. I det läget brukar han få in bollen, men fri med De Vries så gick han på kraft istället för att placera in den. Det visade sig vara fel beslut då bollen visslade över.
Istället fick Swansea lite senare frispark lite snett utanför Prestons straffområde. Bollen gick in i straffområdet och Scott Sinclair la tillbaks den mot straffpunkten. Borini var först där, men hans volley räddades av Iain Turner. Returen gick dock rakt ut till Ashley Williams som nickade in kvitteringen. 1-1 var inte helt rättvist sett till möjligheterna Preston haft.

Preston fick ett sista läge innan pausvilan när Darren Carter behärskat tog ner bollen utanför straffområdet och la upp den för sin vänster. Skottet blev bra, men istället för att smita in under ribban så smet den precis över och touchade ribban.

I den andra halvlekens inledning så fick Swansea en frispark i farligt läge. Mark Gower drog till bollen som flög rakt in i ribban och ut. Lyckosamt för Preston, vars tur kanske har börjat vända lite nu?
En bit in i andra halvlek så höll De Vries kvar Swansea i matchen. Först sköt Ian Ashbee ett skott som studsade lurigt ner i marken innan det kom fram till De Vries. Han lyckades ändå vända sig i luften på något sätt och tippa ut bollen. Först på returen var Barry Nicholson som kastade sig fram och fick iväg ett avslut på mål. Men De Vries lyckades sittandes få bollen på sig och limmade bollen.

Sedan fortsatte matchen med småchanser åt båda håll och väldigt mycket krig på mitten. Med sju minuter kvar kom "magin" som ibland behövs för att avgöra såna här matcher. Iain Hume tog ner en höjdboll lite in på Swanseas planhalva. Samtidigt som han tog ner bollen lyckades han vända bort en Swansea spelare. Sen satte han full fart mot målet och gjorde bort två Swansea spelare på vägen. Väl framme i straffområdet så såg orken ut att vara slut, men han lyckades ändå få iväg ett skot som smet mellan benen på De Vries. Deepdale utbrast i ett stort lyckorus, och fansen skanderade "We are staying up".

Efter målet hade Preston koll på läget, och det kändes inte alls lika nervöst som det gjort tidigare under säsongen när man har haft en ledning i slutet.