Pulisic: ‘’Roligt att se fotbollen utvecklas i hemlandet’’
Pulisic njuter av försäsongsturnén i hemlandet.

Pulisic: ‘’Roligt att se fotbollen utvecklas i hemlandet’’

Pulisics professionella fotbollskarriär inleddes redan i tonåren och i Europa utan att ha spelat i MLS.

Den amerikanske stjärnspelaren är tillbaka i sitt hemland och möter det nyaste MLS-laget Charlotte FC, väl medveten om hur mycket sporten utvecklats i landet. 

Pulisic spelar regelbundet i USA med landslaget, som allt mer börjat leverera spelare till England och Premier League, men han ser fram emot att dra på sig Chelsea-tröjan mot Charlotte FC på Bank of America Stadium, en arena han blev tvåmålsskytt på för Dortmund i en träningsmatch mot Liverpool 2018. 

‘’Det känns väldigt fint att vara tillbaka i Charlotte.’’, säger Pulisic.

‘’Det är coolt att se hur långt sporten och MLS-laget kommit. Att få spela mot dem kommer bli en jättebra erfarenhet, det känns jättefint att vara tillbaka här med Chelsea och tillbaka i USA med en chans att få spela här igen.’’

Själva sporten har utvecklats enormt i USA sedan jag inledde min karriär i Europa. Det är riktigt coolt att se. Det känns riktigt coolt att se mängden amerikaner med PL-spelskjortor på sig.

‘’Det är kul att se stödet och hur mycket sporten utvecklats.’’

Pulisic är säker på att matcher som Chelsea spelar under den här försäsongsturnén hjälper till att stärka fotbollen ytterligare på den här sidan av Atlanten.

Han vill även se till att vänner och familjemedlemmar och andra bekanta kommer att ha möjlighet att vara på matcher under sommaren. 

‘’Det är inte varje veckoslut som de har möjlighet att se en Premier League-match.’’, tillägger han. ‘’Det är väldigt stort för dem att få se sina favoritlag möta MLS-lag i USA. Det är ett bra sätt att visa för folk hur det är att se en match och hur vi spelar. Att få se det i eget hemland är väldigt speciellt.’’

En släkting som troligen inte kommer att vara på plats under Charlotte-Chelsea är hans kusin Will Pulisic, som är målvakt i North Carolina FC. 

‘’Jag talade med honom under veckan men han har ett väldigt intensivt schema.’’, förklarar Christian. ‘’Jag tror att han har tre bortamatcher i rad så jag är inte säker om han kommer att ha möjlighet men han har stöttat mig och jag har också följt med hur det går för honom.’’

Han har även talat med landslagskollegerna Brenden Aaronson och Tyler Adams, som nyligen anslutit till Leeds United och Matt Turner, som Arsenal värvat under sommaren.

‘’Jag är väldigt glad.’’, säger Pulisic. ‘’Det känns riktigt fint att få se några av mina lagkamrater som jag spelat med så länge få chansen att spela i ligan som vi anser att är världens bästa. De är riktigt bra spelare och de kommer att behöva gå igenom samma saker som jag gjort men det blir spännande att se hur de lyckas.'' 

Det amerikanska inflytandet i Chelsea har ökat under 2022 i samband med den nya ägaren, som har pratat med sin landsman i truppen.

‘’Det är fint att ha övriga amerikaner runt sig och att få möta dem men nu fokuserar jag främst på vad som händer under försäsongen.’’, säger Pulisic. ‘’Att vara i USA känns grymt och vi ser fram emot att inleda säsongen.’’

‘’Ärligt talat så är jag väldigt fokuserad över hur jag kan hjälpa laget nu och hur jag kan fortsätta med det.’’

Källa: chelseafc.com

Thomas EngstrandThomasE-31@hotmail.comtengstra2022-07-20 19:24:37
Author

Fler artiklar om Chelsea