Raheem Sterling om flytten till London
Sterling, kungen av att göra sin gubbe man-man.

Raheem Sterling om flytten till London

I samband med lagets förberedelser inför matchen mot Leeds berättar Raheem Sterling om vilka omständigheter som ledde till hans flytt från Manchester till London.

Den engelske landslagsmannen spenderade sju år av sin fotbollskarriär i Manchester Citys tröja med många, många matcher på Etihad Stadium innan det var dags att styra söder ut. Flytten menar Sterling var nödvändning då hans speltid blev mindre och mindre under Pep Guardiola. Sterling om detta:

”Som spelare vill du alltid göra ditt bästa och hjälpa ditt lag så bra du bara kan, men när man känner att saker inte går rätt till blir man alltid besviken. Om du inte blir glad när du spelar så är det dags att se över alternativen för att få tillbaka glädjen. Det var det jag gjorde, det var rätt tillfälle för mig att flytta och se framåt. Det kommer en dag då du behöver tänka på dig själv och vad som är bäst för dig, hur du vill att framtiden skall se ut. Det är av den anledningen jag nu spelar för Chelsea.”

Varför det blev just Chelsea för Sterling när det var dags att lämna Manchester menar han berodde på att klubben verkligen visade ett stort intresse för honom. Sterling utvecklar:

”Det var klubbens intentioner och hur de kontaktade mig. Det var inte bara snack utan en hel del verkstad också. Jag tror att det var en av faktorerna till att jag valde just Chelsea, att de var tydliga med hur viktig jag var och hur min roll skulle se ut. Med tanke på vad Chelsea gjort de senaste åren och vad de nya ägarna verkar vilja med framtiden så behövde jag inga andra val. Detta var en möjlighet jag inte ville skulle passera. En ny utmaning som jag vill klara av, som jag kan se tillbaka på och vara nöjd med i slutet av min karriär.”

Välkommen till Chelsea FC Raheem Sterling!

Källa: Chelseafc.com
 

Erik Larholm@eriklarholm2022-08-20 20:05:35
Author

Fler artiklar om Chelsea