Reading - Chelsea 2-2 (0-1)
Lampad och Mata målskyttar.

Chelsea gästade Reading under onsdagskvällen och på förhand väntades matchen bli ganska jämn med tanke på att det har gått så bra för gästerna på bortaplan och att Reading hade lyckats vända två matcher tidigare under månaden. Det visade sig att de skulle lyckas med det igen och Chelsea tappade alltså ännu en gång en 2-0 ledning.

Lagen

Med Cech på skadelistan gavs förtroendet att vakta målet åter till Turnbull. Något som inte alltid fungerat smärtfritt. Med David Luiz på samma lista som Cech fanns tre givna alternativ i den centrala delen av försvaret och interim-manager Benitez valde att sätta kapten Terry på bänken och låta Ivanovic och Cahill, jubilar för dagen med sin 50:e match för Chelsea, starta tillsammans. På kanterna i vanlig ordning Azpilicueta och Cole.

I Sydafrika pågår Afrikanska mästerskapen där Nigeria avancerat från gruppspelet vilket innebär att Chelsea får klara sig utan Mikel och Moses ytterligare ett tag. På den redan nämnda skadelistan finns spanske Romeu vilket innebär att alternativen till de två defensiva mittfältsplatserna är få. Lampard och Ramires får därmed fortsatt husera tillsammans bakom den offensiva trion som denna dag bestod av Oscar, Mata och Bertrand. Saknade i denna lagdel för dagen var avstängde Hazard och Afrikanska mästerskapsdeltagaren Moses. Längst fram valdes på nytt Torres före Ba, något som fick många Chelseasupportrar att reagera och ifrågasätta.

På bänken var Hilario placerad tillsammans med försvararna Terry, Ferreira och unge Ake, mittfältarna Marin och comebackande Benayoun samt vår senegalesiske anfallare Ba.
Hemmalaget ställde upp med Federici i målet i vanlig ordning. Kelly, Pearce, Mariappa och Harte bildade backlinjen. Framför dem startade Leigertw. Samt Guthrie. Den offensiva mittfältstrion bestod utav Kebe, Karacan och McAnuff. Den stora ryssen Pogrebnyak startade i anfallet.

Reading inledde matchen med att få en frispark med sig som ledde till att Turnbull fick matchens första utspark. Torres och Oscar väggspelade och försökte hitta Mata vilket ledde till matchens första hörna, som dock blev resultatlös. Minuten senare fick gästerna en ny hörna som Bertrand nickade bakåt till Cahill som inte hann avsluta.

Första delen av den första halvleken var mest spel på mittplan där Chelsea kontrollerade, men efter tjugo minuter fick Chelsea ett bra läge, Mata la en djupledspassning mot Torres som lyckades få in bollen i målområdet, dock kom Lampard för sent på bollen och klackade bollen in i boxen, allt resulterade till ännu en hörna. Chelsea fortsatte med att försöka skapa chanser via Mata och Oscar, den sistnämnde slog en boll som tog på en Reading spelares hand, men domaren valde att inte blåsa frispark.

I den tjugosjunde minuten fick Oscar med sig en frispark som Mata skulle ta hand om, spanjoren hittade en omarkerad Cahill som var väldigt nära att näta på en slängnick.

Med fem minuter kvar av första halvlek hittade Mata sin mittfältskollega Oscar i straffområdet med en boll över Readings försvar, dock lyckades inte brassen kontrollera bollen och Torres försökte avsluta, det slutade med ett inkast till hemmalaget.I den sista minuten av den första halvleken skulle Torres tysta allt hån ifrån läktarna, med en elegant lobb fram till Mata avslutade mittfältaren i den bortre stolpen och gav gästerna ledningen, 0-1 Chelsea!

Den andra halvleken började underhållande och båda lagen anföll. Tio minuter efter fick Oscar ett drömläge, efter en långboll av Lampard blir Oscar fri med målvakten och brassen tar emot och avslutar på volley strax utanför, ytterst nära ett drömmål.

Oscar försökte hitta Torres i straffområdet med en passning längst marken som ledde till att i den sextiofemte minuten slog Mata en hörna som Lampard helt omarkerad kunde nicka in 0-2 till Chelsea , SIGN HIM UP!

Chelsea hade denna match under kontroll och gästerna gjorde sitt första byte med kvarten kvar och Juan Mata klev ut och Benayoun hoppade in och gjorde säsongsdebut.
Under de sista tio minuterna försökte Reading desperat trycka på för att reducera mot gästerna men inga vassa chanser skapades, Chelsea hade i den åttiofemte minuten en kontring via Benayoun som hittade Oscar, brassen försökte tunnla Federici men målvakten var med på noterna.

Två minuter senare kom Le Fondre löpandes och avslutade distinkt vid Turnbulls högra stolpe, 1-2 med två minuter kvar av matchen.  Fjärdedomaren valde att förlänga med fem minuter och samtidigt var Ba redo för ett inhopp och ersätta Torres. Ramires kontrade och avslutade med ett hårt skott, Federici släppte retur och Bertrand var snabbt framme och spelade in bollen i straffområdet som inte hade några lagkamrater med sig.

Med en minut kvar nickar Kebe in en boll efter en frispark av Federici, bollen nådde Le Fondre som på volley kvitterade till 2-2.

Sammanfattning och matchfakta

Chelsea tappade alltså ännu en gång ledningen och allt fler ögonbryn börjar höjas mot Rafael Benitez taktik och byten. Gästerna ifrån västra London missade ännu en gång chansen att närma sig Manchester-lagen med City som första mål men missade alltså möjligheten. Nya tag då man under helgen gästar norra England för att möta Newcaslte.

Laguppställning Reading (4-2-3-1): Federici; Kelly, Pearce, Mariappa, Harte; Leigertw, Guthrie; Kebe, Karacan, McAnuff; Pogrebnyak
Avbytare: Shorley, Le Fondre, McCleary, Morrison, Taylor, Kanu, Akpan
Varningar: McAnuff

Laguppställning Chelsea (4-2-3-1): Turnbull; Azpilicueta, Ivanovic, Cahill, Cole; Ramires, Lampard; Oscar, Mata, Bertrand; Torres
Avbytare: Hilario, Terry, Ferreira, Aké, Marin, Benayoun, Ba
Varningar: Ramires, Azpilicueta