Redaktionen spår: Inför säsongen 2013-14
Vinnare i år?

Redaktionen spår: Inför säsongen 2013-14

Med säsongstarten bara timmar bort är det läge för redaktionen att sia och syna ett par viktiga frågor. Vem gör målen? Vem får kicken? Vem lämnar? Vem vinner?

1.Martinez, Moyes, Mourinho, Pellegrini eller Hughes, vem floppar och vem flippar?

Simon: - Mark Hughes tror jag definitivt blir den största floppen. Moyes tror jag kommer att bli kanon på sikt för United och samma sak för Everton med Martinez. Mourinho och Pellegrini kommer att imponera direkt. 

Niklas: - Flopp - Hughes, Stoke ska spela som Stoke, då ordnar det sig. Med Hughes vid rodret istället för Pulis. Då blir det ändringar som inte fungerar. Storspelar inte Begovic så är risken stor att Hughes får söka nytt jobb framåt vårkanten.

Flipp - Här vill jag gärna skriva Mourinho för jag tror att det kommer bli minst en titel, men till skillnad från många andra tror jag att den röda maskinen kommer tuffa på som vanligt, även fast Ferguson är borta. Pellegrini kanske också blir någon form av flipp då han blir först med att ta City förbi gruppspelet i Champions League? Äh, Chelsea vinner ligan på målskillnad så flippen får bli Mourinho.

Stefan: - Hughes har inte imponerat i sina tidigare klubbar och det känns som att han är den tränare som floppar, hans spelstil passar inte riktigt in i det fysiska Stoke. Martinez tog över Everton under sommaren och har nu ett bättre spelarmaterial än vad han hade i Wigan, jag tror att spanjoren kan lyckas rätt så bra,
förutsättningarna är lite liknande som i Wigan, där båda klubbarna har en strikt ekonomi och måste först och främst fynda. Lyckas han behålla Baines och Fellaini tror jag att dem kan bli intressanta.

Erik: - Har väldigt svårt att se hur Pellegrini ska kunna lyckas förvalta City lika bra som Mancini faktisk få gjorde. Hughes har aldrig imponerat men kanske kan lyckas bättre med begränsade spelare som Adam än divor som Robinho, men Stoke får det svårt och Hughes blir förste man att få sparken. Martinez med lite mer pengar och vettigare spelare i ryggen klarar nog av att föra Everton till samma ligaposition som sin föregångare. Minst.

2. Årets nyförvärv och tyngsta förlust i ligan?

Simon: - Årets nyförvärv tror jag blir antingen Stevan Jovetic till City eller Paulinho till Tottenham. Två riktigt spännande spelare som jag tror kommer att bli riktigt bra för sina respektive klubbar, även Wilfried Zaha till United tycker jag är en riktigt bra värvning. De Bruyne och Lukaku tillbaka i Chelsea likaså. Den tyngsta förlusten är utan tvekan Sir Alex för United, följt av Gareth Bale om han nu lämnar till slut.

Niklas: -Årets nyförvärv - Tror att Wilfred Bony kommer lyckas bra i Swansea och vara tungan på den våg som placerar Swansea före Liverpool i ligan.Topplagen har inte gjort det där nyförvärvet som blir helt avgörande, eller Mourinho får kanske räknas som nyförvärv? I så fall blir Mourinho årets nyförvärv.

Årets tyngsta förlust - Sticker Bale så är svaret givet. Han avgjorde så många matcher förra säsongen så den eventuella lucka han lämnar efter sig kan Tottenham inte fylla. Stannar Bale så blev det svårare. Kanske Mancini?

Stefan: - Paulinho i Spurs blir helt klart intressant, brassen imponerade stort under Confederations Cup och jag tror att han kan göra succé på deras mittfält. Det snackas mycket om att Bale, Suarez och Rooney vill lämna sina klubbar och jag tror att om någon av följande spelare lämnar sina klubbadresser kommer det bli svårt att ersätta dem.

Erik: - Soldado, och det tar emot att erkänna det, är en klassanfallare och Spurs har kanske äntligen hittat rätt på spelarmarknaden med Soldado och Paulinho. Annars tror jag van Wolfswinkel och Hooper kommer leverera i Norwich. Årets tyngsta förlust är svårare, och kanske har vi än så länge inte fått ta del utav den. Sir Alex Ferguson är såklart en massivt tapp för United och i spelarväg så kan inte Crystal Palace vara nöjda med att blivit av med Zaha, även om han såldes i januari.

3. Vem löser målleveransen i Chelsea till slut?

Simon: - Jag hoppas att det blir Romelu Lukaku som gör det, men tror samtidigt inte han är redo att bära anfallet på egen hand den här säsongen. Jag tror att han, Demba Ba och Torres kommer att dela på målskörden. Men med så pass målfarliga mittfältare och backar så kanske det inte behövs?

Niklas: -Super-Frank! I vanlig ordning.

Stefan: - Man har hoppats på Fernando i några säsonger nu men jag sätter mitt hopp till Demba Ba, det känns som att Lukaku fortfarande är för ung för att ha så stort ansvar att bära ett storlag som Chelsea på sina axlar.

Erik: - Ma-Za-Car. Bara ta en titt på Isakssons eminenta statistikartikel: Trion är dödlig.

4. Hur går det; vem vinner och vilka försvinner?

Simon: - Jag tror att Manchester City tar hem det och att de övriga lagen i topp-fyra blir Chelsea, United och Arsenal. De lag som åker ur tror jag blir Crystal Palace, Hull och Stoke.

Niklas: - Chelsea vinner en mycket jämn omgång av Premier League. Försvinner gör Hull, Crystal Palace och ja...? Att alla nykomlingar ska åka ur känns inte rimligt. Vilka kandidater finns då? Sunderland? Stoke? Aston Villa? Jag drar till med Norwich. Det brukar ju alltid vara något lag som underpresterar och inte alls motsvarar förväntningarna (Newcastle förra året) och trots att Norwich gjort en del spännande värvningar så finns risken för totalflopp.

Stefan: - Vem som vinner? Chelsea såklart! Tätt följt av Manchester City och Tottenham. Söndagens motståndare Hull tror jag får det tufft tillsammans med Crystal Palace. Stoke känns inte speciellt vassa i år och det känns som att de kommer få det tufft.

Erik: - Jag tror redaktionerna satte huvudet på spiken; Chelsea vinner. City, United och Spurs tar platserna bakom. Ut åker Crystal Palace, Hull och Sunderland. Galne Di Canio har värvat på tok för mycket och för dåligt.

5. Årets rubrik med chelseaögon sett?

Simon: - ”Jose Mourinhos genidrag som gav Chelsea segern i Champions League”  

Niklas: - "Torres - matchvinnare med nyvunnet självförtroende"

Stefan: - Att Chelsea står obesegrade vid årsskiftet med Fernando Torres som överlägsen skytteligaledare 

Erik: - ”The Kop i uppror efter Torres hattrick”
 

Redaktionen2013-08-18 12:31:46
Author

Fler artiklar om Chelsea