Redaktionens cupdrömmar - andra delen

Redaktionens cupdrömmar - andra delen

Vi står inför en ännu mer spännande vår efter avancemanget mot Atlético i CL och härnäst väntar ju FC Porto under morgondagen. Finns det någon optimism bland redaktionen och vårens CL-spel?

Vi kommer prata både FA-cupen och Champions League, uppdelat i två delar, där vi nu avslutar med CL, och ser över hur känslan är inför morgondagens kvartsfinal. Kan verkligen denna vår med Tuchel bli något vi aldrig kunde förvänta oss på förhand?
Svaren kommer från 'redaktionens veteran', flexibilitetens och och bildernas konung Emanuel Ålund, ett av årets stjärnförvärv Thomas Engstrand - som närmar sig tresiffrigt i antal artiklar och är Chelseakunnig, panelens och redaktionen yngste i Gustav Stenberg som har agerat stortartat och skriver som att han aldrig gjort annat förut, alla ryggdunkar vi kan ge och sist ut är redaktionens meste publicerare senaste tre åren Mattias Henriksson.
Frågorna som kommer att dyka upp i texten finner du här och vad säger du, instämmer du med vår panel?
 

UEFA Champions League
- Hur långt tror du Chelsea kan ta sig i årets upplaga?
- Vilken spelare tror du blir avgörande, eller blir det laget?
- Vad har imponerat mest på dig?
- Bör vi ha anledning att drömma?

1. Hur långt tror du Chelsea kan ta sig i årets upplaga? (du får själv ponera motståndare)
Emanuel Ålund
Åtminstone semifinal; Porto i all ära, men de har inte spelare av samma kvalitet som oss på särskilt många positioner. Man såg mot Juventus att så fort italienarna blev desperata i anfallet, fick Porto svårt att hänga med i försvaret. Sen om det blir Real eller Liverpool i semin, tror jag är hugget som stucket, tycker inte något av lagen imponerat jättemycket denna säsong. Men spontant vore det nästan roligare att möta Real, och jag tror att det kan passa oss bra i dagsläget.
Thomas Engstrand
Jag tror att vi kan ta oss hela vägen till final. Porto ska absolut inte underskattas, inte heller Real/Liverpool i semifinal men det är definitivt motståndare vi kan besegra.
Gustav Stenberg
Jag tror att Chelsea kan ta sig precis hur långt som helst. Man är favoriter i kvartsfinalen mot Porto och vinner man den väntar en semifinal mot antingen Liverpool eller Real Madrid, två lag som är långt ifrån oslagbara. Väl i en final kan sedan allt hända. Jag säger inte att det är troligt, för exakt allting måste falla på plats, men det är långt ifrån omöjligt att Chelsea går riktigt långt i vår. 
Mattias Henriksson
Final. Vill uppleva att vår högstanivå är högre än både Porto, Real och Liverpool - detta WBA till trots då det var många anledningar till det debaclet. 

2. Vilken spelare tror du blir avgörande, eller blir det laget?
Emanuel Ålund
Jag tror laget blir avgörande, och det handlar främst om attityd. Att ha en smått galen Rudiger, ett Duracell-mittfält med Kanté och Kovacic, och en anfallslinje som löper konstant, blir jobbigt för motståndet oavsett vilka man möter. Sen behövs så klart individuella prestationer också, men mot Atletico Madrid var det laget som vann, inte en enskild spelare.
Thomas Engstrand
Laget
Gustav Stenberg
Om jag ska utse en specifik nyckelspelare måste det bli N’Golo Kanté. Vår backlinje har fått mycket beröm för hur få mål vi har släppt in sedan Tuchel tog över, men att ha Kanté framför sig gör jobbet så oerhört mycket enklare. Kanté måste hålla sig skadefri och leverera om vi ska fortsätta göra bra resultat. 
Mattias Henriksson
Mason Mount. Den enda som inte gått att ersätta när Tuchel har roterat laget.

Kan Mount ta oss till oanade höjder?

3. Vad har imponerat mest på dig?
Emanuel Ålund
Hur pass trygga alla spelare känns, och att spelidén verkar så oerhört tydlig och snabbt implementerad. Det känns inte som att någon av spelarna gör ett enda misstag, och det säger mycket om vilket jobb man lägger på träningarna.
Thomas Engstrand
Svårt att säga, inte mycket som sett dåligt ut sedan Tuchel fått igång laget på allvar.
Gustav Stenberg
Det som har imponerat mest på mig är Tuchels förmåga att rotera och ge alla spelare chansen, utan att försämra lagets kvalitet. Snarare tvärtom. Han lyckas alltid hitta en spelare som är perfekt för uppgiften och sedan ge honom en roll som passar systemet och bidrar till bättre resultat. 
Mattias Henriksson
Tveklöst Tuchel. Jag ville ha kvar Lampard, jag vill det ännu men tysken har imponerat på ett vis som kändes både fysiskt och psykologiskt omöjligt. Hur kan ett såll till backlinje framstå som Europas bästa utan nya tillskott?

4. Bör vi ha anledning att drömma?
Emanuel Ålund
Drömma måste man alltid få göra, vad vore fotboll utan drömmen om att vinna allt? Realistiskt sett har vi ett bra utgångsläge, med tanke på lottningen. Sen om vi är i klass med Bayern, City och PSG, det återstår att se. Jag tror vi har en bit kvar, men just nu måste man ändå få vara optimistisk.
Thomas Engstrand 
Topp 4 placering och avancemang till åtminstone semifinal i FA cupen och CL ser jag definitivt som en möjlighet!
Gustav Stenberg
Vi bör ha anledning att drömma. Chelsea är precis den typ av solida outsider som har chansen att gå hela vägen i den här typ av cupslutspel, och kommer bara offensiven igång är vi också ett riktigt slagkraftigt lag. Chelsea har ju dessutom en historia av tränarbyten som lett till europeiska cuptitlar, något vi får hoppas sker igen.
Mattias Henriksson
Jag brukar vara bra på att drömma - eller rättare sagt att utgå från optimistisk synvinkel. Jag tror på ständiga finaler och har alltid höga förhoppningar på de jag gillar. 
Vare sig det blir guld eller inte iår så är finalspel och ett längre slutspel något som ger eko för framtiden.  

Det finns alltså anledningar till att drömma. UTC!

Mattias Henriksson 2021-04-06 22:14:00
Author

Fler artiklar om Chelsea