Reece James om dåtid, nutid och framtid
Med potential att bli Chelsea GOAT i sin roll. Reece James!

Reece James om dåtid, nutid och framtid

Reece James skrev nyligen på ett nytt 6-årskontrakt med Chelsea FC. När nu bläcket har torkat ordentligt på kontraktet delar han med sig om vad han hoppas kunna lyckas med i framtiden tillsammans med klubben. Han delar även med sig av trevliga minnen.

Reece James som gått hela den långa vägen från 6 års ålder, via akademin och nu a-laget klädd i den blåa tröjan. Han är nu klar för en fortsättning som varar minst till 2028. Alla fina prestationer i kombination med hur viktig han har blivit för laget betalar sig nu i ett riktigt fint kontrakt.

James som nyligen varit iväg med landslaget där han fick spela mycket hann med att ta ett snack med Chelseas officiella matchprogram innan han reste iväg för att spela mot Italien och Tyskland. Intervjun nedan.

Du har nyligen skrivit på ett nytt 6-årskontrakt. Vad blir den stora utmaningen under den kommande tiden med Chelsea?
”Det är alltid skönt att skriva på ett nytt kontrakt, känslan av att lugnet infinner sig, att du vet att detta är det som gäller en lång tid framöver. De sista åren har varit bra, men vi har också nått finaler som vi har förlorat. Vi vill vinna allt vi ställer upp i och når vi en final så vill vi vinna den. Vi har några finaler som vi har vunnit, men en del bucklor vi ännu inte har lyft, det skall vi ändra på.”

Lite mera kortsiktigt, vad har du för egna mål med denna säsong?
”Det viktigaste för mig denna säsong är att vara hel och frisk, att undvika skador. En del personlig statistik förra säsongen var personliga rekord för mig, men jag var skadad för mycket. Kan jag vara hel under säsongen så tror jag att jag kommer att slå alla dessa rekord. Det är såklart tufft för dig när du blir skadad. Jag trot att det första dagarna är de jobbigaste, när du inser att du inte kommer att kunna vara med som du vill under en lång tid framöver. När du sen börjar att göra jobbet för att komma tillbaka så är känslan betydligt bättre. Tyvärr kom jag tillbaks lite för snabbt förra säsongen och skadade mig igen. När det händer blir du frustrerad, att jobba hårt för att komma tillbaks för att få ett bakslag är inte det du vill.”

Precis innan du skrev på kontraktet så gjorde din syster Lauren sin debut för England. Detta var första gången någonsin syskon har spelat för det engelska landslaget. Stor stund för er familj?
“När vi växte upp så ville vi båda spela i Chelsea och i det engelska landslaget. Nu är det gjort och det är verkligen en bedrift, något vi alltid velat göra och nu är vi äntligen där. Jag vet hur hårt hon har tränat för detta trots skador de senaste åren. Det har inte varit lätt för någon av oss två.”

Om du blickar bakåt I tiden och minns din tid i Chelsea, vilka tycker du är de bästa prestationerna och varför?
“Att slå Juventus med 4-0 förra säsongen. Hela laget var bra och så även jag. När du i princip inte gör några misstag och har en stor påverkan på resultatet via mål, att inte släppa in mål gör du en bra match. Jag tycker att många faktorer klaffade samtidigt.”

Du har gjort en del fina mål för Chelsea. Vilket är din favorit?
”Tror det är när vi spelade 4-4 mot Ajax. Det var mitt första mål i Champions League och den matchen var helt galen. Vi låg under med 4-1 och hade vi vid det tillfället sagt att vi skulle nå en poäng så tror jag inte att någon trott på det. Förutom det så var det mitt första mål i Europa, min ungdom till trots. Det är verkligen en otrolig känsla när du gör mål på det viset. Du ser fansen, deras glädje. Känslan är riktigt skön.”

Du gjorde 6 mål och 10 assists förra säsongen för Chelsea, dina bästa siffror än så länge. Vad ligger bakom dessa imponerande siffror?
”Jag vet vad jag är bra på och hur bra jag kan träffa bollen. Så fort tillfällen dyker upp så försöker jag alltid att göra mål eller skapa bra chanser för andra via assists. Min roll har utvecklats, jag följer med upp som en extraspelare och då blir det ibland till din fördel. Det är fint när du är högt upp i banan och anfaller, men ibland kan matchen vara av svårare karaktär och då måste du försvara oftare. Allt kan hända i fotboll med flera snabba omställningar per match, då kan du aldrig stå och sova."

Slutligen, dina första intryck av din nya coach?
”I fotboll så händer saker snabbt. Jag har spelat mot Graham Potters lag vid flertalet tillfällen och han känns som en bra kille än så länge. Han suktar efter vinster och jag tror att vi går en spännande framtid tillmötes."

Källa: Chelseafc.com
 

Erik Larholm@eriklarholm2022-09-29 13:57:56
Author

Fler artiklar om Chelsea