Regeringen godkänner ägarbytet

Regeringen godkänner ägarbytet

Todd Boehly har blivit godkänd som ny ägare av Chelsea FC, då den brittiska regeringen godkänt amerikanens bud. Drygt 4,2 miiljarder pund ska summan landa på, och därmed är Roman Abramovitj-eran slutligen till ända

Under tiden Abramovitj 19-åriga ägarskap av Londonklubben, lyckades Chelsea spela hem hela 21 titlar - däribland fem ligatitlar och två Champions League-titlar.

Den brittiska regeringen har nu godkänt att klubben får en ny ägare, då det konsortium ledda av Todd Boehly sedan tidigare lagt ett bud på klubben, och inväntat att affären ska få gå i hamn. Det dröjde flera månader innan affären blev godkänd, detta då man på regeringsnivå inväntade juridiska garantier för att Roman Abramovitj inte skulle tjäna något på försäljningen efter att tidigare fått sina tillgångar frysta.

Den ryske oligarken meddelade redan den 2 mars att han lagt upp klubbens ägarskap till försäljning, en vecka efter att Ryssland invaderat Ukraina.

Meddelandet att försäljningen av Chelsea godkänts, lades bland annat upp på Twitter, där ett inlägg från regeringsnivå kunde läsas:

"Sent igår kväll, nådde den brittiska regeringen ett beslut om att godkänna försäljningen av Chelsea Football Club. Efter sanktioner mot Roman Abramovitj, har regeringen arbetat hårt för att säkerställa att Chelsea Football Club kunnat fortsätta spela fotboll. Men vi har alltid varit tydliga med att den långsiktiga framtiden för klubben, endast kunnat säkerställas under nya ägare."

"Efter omfattande arbete, är vi nu nöjda över att den fullständiga försäljningen inte kommer gynna Roman Abramovitj, eller någon annan sanktionerad individ. Vi kommer härmed att påbörja processen med att säkerställa att vinsten av försäljningen går till humanitära insatser i Ukraina, för att stötta krigets offer."


Källa: skysports.com
 

Emanuel Ålund 2022-05-25 09:43:00
Author

Fler artiklar om Chelsea