Påskreserapport: Korsfäst med utebliven uppståndelse

Som Bristol City supporter har man de senaste säsongerna vant sig med att åka över och titta på ett "korsfäst" lag vid påsktid. De senaste säsongerna har det dock ordnat upp sig i slutändan. Så ser det dock inte ut att göra denna gång, för efter enbart en pinne på två matcher under påsken så ligger stenen kvar framför graven. Vi som åkte på resan fick vända hemåt till Sverige igen och inse att det med största sannolikhet blir league 1 nästa år.


Banksys målning i närheten av Ashton Gate föreställande Jesus på korset iförd Bristol City-tröja.

Torsdag 28 mars 2013 - Skärtorsdag
Vid lunchtid tog sex förväntansfulla Bristol City supportrar flyget från Arlanda till Manchester. Väl framme tog det inte lång tid innan det var dags för första pinten real ale.


Hela sällskapet samlat

Efter att ha tittat in i/provat de flesta av pubarna i  Mikes Manchester Pub Crawl guide utsåg vi favoritpuben till The Britons Protection.


Sällskapets favoritställe på pubrundan i Manchester


Fredag 29 mars 2013 - Långfredag
På morgonen blev det en full english breakfast på hotellet innan det var dags att ta tåget till Stoke-On-Trent. Väl på plats så hade vi turen att komma till en real ale festival på puben White star. Tyvärr var tiden knapp och efter bara några pints så var det dags att ta en taxi till Burslem.


Delar av utbudet på Real ale festivalen på White star

I Burslem gick vi först och hämtade matchbiljetterna och sen var det dags att smörja kråset.


Groteska portioner fish and chips

Efter maten och några pints var det dags att titta på resans första match, Port Vale vs Cheltenham (publik 5 867). Det blev en svängig och riktigt underhållande match där Port Vale tillslut lyckades vinna med 3-2 efter hattrick av hemmalagets kelgris Tom Pope.



Snövallarna var höga runt planen på Vale Park.



Fem minuter innan matchen var slut var vi tvungna att skynda till tågstation för att bege oss till Derby.



Tid för en pint på arenan innan Derby vs Bristol. Till matchen anslöt även en QPR-supporter (mitten) till sällskapet.

Dagens andra match mellan Derby och Bristol City (publik 23 483) blev en riktigt kylig tillställning där långkalsongerna hjälpte föga till att hålla värmen uppe. Själva matchen finns det inte mycket att säga om, Derby vann med 3-0 och deras segersiffror skulle kunnat blivit mycket större. Bristol hade i stort sett ingenting och var totalt under isen. Det enda positiva var att den tillresta Bristol-publiken överröstade hemmafansen hela matchen.


Derby vs Bristol City

Efter matchen tröstade vi oss med några pints på den trevliga puben Brunswick innan det var dags att knoppa in på hotellet.

Lördag 30 mars 2013 - Påskafton
Pigga och utvilade så tog vi ett tidigt tåg upp till Huddersfield. I väntan på att pubarna skulle öppna traskade vi först runt lite i den lilla staden. På puben the Sportsman överlämnades en inte så fullt så vacker present till dagens födelsebarn som passade på att fylla jämt på resan.



Jubilaren fick en konstig grön/vit-randig tröja på födelsedagen. Eftersom han tillbringat för många timmar på gymmet satt tröjan som ett korvskinn.

Efter en dag i Huddersfield var det dags för match, denna gång Huddersfield vs Hull (publik 11 997). Det blev ingen stor tillställning och bortalaget vann med 1-0. Det mest anmärkningsvärda med matchen var Hulls (avsaknad av) bortafölje, ett lag som ligger tvåa i tabellen och har chans på att gå upp till Premier league borde kunna locka mer än 200 fans till en bortamatch i slutet av säsongen.


Huddersfield vs Hull (0-1)



Efter matchen tog vi tåget till Sheffield. Väl där hann vi inte med så mycket utan vi gick direkt till vår favoritpub Fat Cat. Tråkigt nog fick vi reda på att pubkatten hade gått bort.


Några av pumparna på favoritpuben Fat Cat.

Söndag 31 mars 2013 - Påskdagen
På söndagen var det dags för halva sällskapet att avvika från fotbollsresan, eftersom undertecknad (tillika fotograf) begav sig till London så finns det tyvärr inga bilder från resten av fotbollstrippen. För de tre tappra som fortsatte med tåg till Bristol spenderades dagen/kvällen inte helt oväntat med att besöka stadens pubar.

Måndag 1 april 2013 - Annandag påsk
Matchdags igen, denna gång stod Bristol City mot Sheffield W (publik 19 148) på schemat. Till matchen anslöt återigen QPR-fanet från Derby-matchen, med sig den här gången hade han även en Villa-supporter. Bristols insats denna gång var något bättre än matchen innan, trots det tog Sheffield ledningen i första halvlek, en ledning som höll i sig till 93:e minuten då Sam Baldock kvitterade till 1-1 på en halv-volly.

Tisdagen 2 april 2013
Alla resor har tyvärr ett slut, dagen ägnades till att ta tåget till Gatwick och flyga hem till Arlanda igen.


Med på resan (6 st):
Isambard Kingdom Brunel
1891 B.C.
Priority Man
Lasse
Samuel
Patrik

 

1891 B.C.2013-04-06 13:56:00

Fler artiklar om Bristol City

Fotboll, real ale & kultur - Påskresan 2024
Reserapport: Lasse Kongo i Cambridgeshire
Reserapport: We can do it on a warm sunny day in Stoke