Reserapport: Påskutblick från en våningssäng

Den årliga påskresan lockade denna gång nio fotbolls- och aletörstande resenärer. Resan blev ganska uppsplittrad eftersom vi valde att se lite olika matcher. Under resan hann vi med att bo på både riktigt bra och riktigt dåliga hotell. Årets påsk kommer inte bli ihågkommen som den varmaste på de brittiska öarna men vad gör det när alen som vanligt smakade utmärkt.

Torsdag 17 april 2014 - Skärtorsdag
Efter att ha arbetat halvdag var det dags att ta flyget till Manchester för vidare transport med tåg till Sheffield. Vi valde Sheffield som bas i två dagar eftersom staden har ett stort utbud av trevliga pubar.


Vår favoritpub i England - The Fat Cat


Fredag 18 april 2014 - Långfredag
Tidigt på morgonen begav sig hela sällskapet till Chesterfield.


Dagens första pint i Chesterfield inmundigades i solskenet på The Market

Matchen mellan Chesterfield och Exeter var en usel tillställning som slutade 1-1 inför 7331 åskådare. När man ser sådana här matcher så förundras man över hur de kan livnära sig på att spela fotboll.


Solen var det enda som värmde på Proact Stadium

Två i sällskapet valde klokt nog istället att åka och titta på Alfreton vs Grimsby i 5:e divisionen (Conference). Matchen slutade 3-3 inför 1771 åskådare (varav 1 063 bortasupportrar). De två svenskarna i Grimsbytröjor gjorde succé bland bortafansen.


Två glada Grimsby-supportrar på Chesterfield Arms innan match.



På kvällen var vi tillbaka i härliga Sheffield

Lördag 19 april 2014 - Påskafton

Lördagen inleddes med en tågresa till Barnsley.


Defändare har tydligen även hittat till Barnsley

I Barnsley såg vi en medioker match mot Leeds som slutade 0-1 inför 15 190 åskådare. Eftersom matchen betraktades som en högriskmatch så kryllade det av poliser på stan. För att slippa åka med Leeds-supportrarna valde vi att lämna matchen innan den var slut för att hinna med ett tidigare tåg till York.


Barnsley vs Leeds på Oakwell





På kvällen var det gemensam middag med hyfsat stora naanbröd


Söndag 20 april 2014 - Påskdagen

På morgonen vaknade vi upp i vackra York.

Den imponerande katedralen i York

Något måste nämnas om vårt boendet i York. Eftersom det är ganska dyrt i York så föll valet på ett hostel. Med nio gubbar i ett trångt rum med våningssängar så kan man räkna ut att det inte luktade hallonbåt när vi vaknade upp på morgonen. Inte nog med det så låg det en nattklubb vägg i vägg som spelade hög musik långt in på småtimmarna. Utan öronproppar skulle den timmes sömn man fick reducerats ytterligare.


De sämsta boendet vi bott på i England - Ace York - Boutique Hostel

Efter den i stora delar uteblivna sömnen valde några i sällskapet att åka till Hull för att titta på matchen mot Arsenal. En drabbning som Arsenal gick segrande ur med 0-3 inför 24 762 åskådare.

Måndag 21 april 2014 - Annandag påsk

På måndagen så valde vi åter att titta på två olika matcher. Den ena hälften valde att titta på Stevenage vs Bristol City, en match som slutade med seger för Bristol med 3-1 inför blygsamma 2 901 åskådare. Den andra hälften valde att se drabbningen mellan Leeds och Nottingham, en tillställning som slutade med bortaseger 0-2 inför 20 517 åskådare.


Stevenage vs Bristol City på Broadhall Way



Tisdag 22 april 2014

På tisdagen var det dags för resans sista match, Reading vs Middlesbrough. En match där hemmalaget imponerade och vann med 2-0 inför 17 228 åskådare på Madejski Stadium.



Onsdag 23 april 2014
Snipp snapp snut, så var resan slut. Dagen ägnades åt hemfärd.


Med på resan (9 st):
Isambard Kingdom Brunel
Priority Man
1891 B.C.
Krille
Rogge
Tommy T
Hull-Anders
The Mariner
Göran





 

1891 B.C.2014-04-27 10:25:00

Fler artiklar om Bristol City

Fotboll, real ale & kultur - Påskresan 2024
Reserapport: Lasse Kongo i Cambridgeshire
Reserapport: We can do it on a warm sunny day in Stoke