Richarlison klar för Tottenham
Spurs nya anfallare!

Richarlison klar för Tottenham

Brassen ansluter ifrån Everton FC i en deal värd £50m + £10m i potentiella bonusar.

Daniel Levy och Fabio Paratici spänner musklerna ordentligt när man plockar in ett anfallsess ifrån en ligakonkurrent. 25-åringen stod högst upp på Contes önskelista och Spurs kan nu addera ytterligare offensiv kraft till ett redan intressant lagbygge med Kane, Son och Kulusevski i spetsen.

Richarlison anslöt till England och Premier League sommaren 2017 då han skrev på för Watford FC. Sejouren blev kortvarig då han redan nästa sommar kritade på för Everton FC som betalade £35m + £15m i bonusar. I ”The Toffees” har han växt ut till klubbens klart lysande stjärna där han dragit ett stort lass själv i offensiv riktning. Sammanlagt gjorde han 53 mål och 14 assist på 152 matcher. Den senaste säsongen slogs Everton för att hänga kvar i Premier League och förlitade sig mycket på Richarlison som stod för tio mål och fem assist i ligan på sina 30 matcher. Ett klart godkänt facit!

I landslaget har han blommat ut ordentligt och tagit en ordinarie startplats. På 34 landskamper har han gjort 14 mål och sex framspelningar samt vunnit Copa America och OS där han även vann skytteligan.

I Spurs får han som sagt hård konkurrens men kan samtidigt spela på flera positioner. Bäst trivs han som anfallare, både centralt och ute till vänster vilket ger Conte stora möjligheter till rotation och bra ersättare om Kane eller Son blir skadade, något Spurs saknat enormt de senaste säsongerna!

Kontraktet är skrivet till sommaren 2027 och ryktena säger att han får bära tröja nummer 9, samma nummer han har i landslaget.

Välkommen till Tottenham Hotspur, Richarlison!

Peter Hecktorpeterhecktor2022-07-01 10:16:00
Author

Fler artiklar om Tottenham