Ruben Loftus-Cheek är starkare än någonsin
He's one of our own!

Ruben Loftus-Cheek är starkare än någonsin

Ruben Loftus-Cheek har fått vänta länge på att hans kropp skulle fungera så som den gjorde innan hälseneskadan slog till. Med ett skadefritt år bakom sig och kontinuerligt matchspel är han redo att hjälpa sitt kära Chelsea igen. För officiella hemsidan berättade Loftus-Cheek om sin fina form.

Ruben Loftus-Cheek fyller 26 år i januari månad. Han är inte längre en ung spelare, utan börjar närma sig den ålder då han förväntas stå på toppen av sin förmåga. Under Thomas Tuchel har Loftus-Cheek visat varför det inte blev någon utlåning i somras. Den dynamiske mittfältaren visar prov på gamla goda takter, något vi saknat sedan Maurizio Sarris tid i klubben. Den svåra och otroligt onödiga hälseneskadan som Loftus-Cheek ådrog sig har i kombination med utlåningar och träningskaruseller hållit honom borta från Chelseas herrlag. Han har i skrivande stund endast 17 starter i kungsblått i Premier League. En 26-årig spelare som tillhört klubben sedan han var åtta år gammal har först nu börjat närma sig 100 framträdanden för klubben. ”RLC” är dock underförstådd med vad som förorsakat dessa siffror.

”Ska jag vara ärlig så är jag inte förvånad. Jag har såklart varit här länge men har haft många skador och lånats ut två gånger, det är så min karriär har sett ut. Det är en ganska låg siffra som jag vill bygga vidare på, det är dags att fortsätta på den inslagna vägen.”

Chelsea reste våren 2019 till Boston för en vänskapsmatch efter avslutad tävlingssäsong. Loftus-Cheek hade i Europa Leagues slutspel varit lagets bäste spelare bakom Eden Hazard och var verkligen på frammarsch under Sarris styre. Men på andra sidan Atlanten var olyckan framme och Loftus-Cheeks hälsena slets av. Frånvaron skrevs till tio månader, säsongen 2020/21 spenderade RLC på lån hos Fulham där han var en konstant på Scott Parkers mittfält. Något som var nödvändigt för att få Loftus-Cheek tillbaka till den fysiska status han var van vid.

”Efter min skada så hade jag problem med att bli helt återställd,” berättar Loftus-Cheek. ”Jag hade inte konditionen, jag litade inte på min kropp fullt ut. Men efter en hel säsong med Fulham så mådde jag bra både fysiskt och mentalt. Jag har goda förutsättningar för att spela bra.”

RLC har inte gått den ”vanliga” vägen för löften från akademin på vägen mot herrlaget. Lånet hos Fulham var blott hans andra, tre säsonger tidigare gjorde han en bejublad sejour hos Crystal Palace. Det framstår som att Loftus-Cheek aktivt valt att stanna kvar och försöka slå sig in i herrlaget, snarare än att ingå i ”lånearmén”.

”Jag har alltid trott på det, men har haft en del motgångar på vägen. Trots det så har jag alltid trott på att jag skulle få spela regelbundet för Chelsea. För mig så handlar det bara om att hålla mig skadefri, vilket jag fått vara i över ett år nu. Det är första gången i min karriär som det har hänt, det är något jag tar med mig och gör mig glad.”

Visst kan vi supportrar se skillnaden på den Loftus-Cheek som dundrat fram under hösten och den variant som slet hund på Craven Cottage. Förvisso har Chelsea haft ett tacksamt spelschema de senaste veckorna, men då ska också klasskillnaden göra sig synlig. Det får man påstå att Loftus-Cheek har varit angelägen om att bevisa. Bakom de fina prestationerna ligger ett kontinuerligt arbete med den egna kroppen.

”Extrajobbet jag lägger ned håller mig frisk och uttagningsbar, vilket är det viktigaste. Utöver det så måste jag göra jobbet och faktiskt spela bra, men det är naturligt för mig. När jag mår bra så presterar jag bra fotboll.”

Väldigt många spelare i Chelseas trupp har visat prov på fin form under Thomas Tuchel, man leder också ligan efter att snart ha avverkat säsongens första tredjedel. Bland alla formstarka lagkamrater finns det dock en spelare som sticker ut, säger Loftus-Cheek.

”Vi har många bra spelare i laget som bidrar med olika kvalitéer, men Mendy har varit fantastisk i mål. Han har varit en konstant sedan säsongens början och några av hans räddningar har hållit oss kvar i ledningen. Det är sådant du behöver om du ska vinna en titel, någon som alltid finns bakom dig och kan reparera ditt misstag. Han löser många problem, han har varit fantastisk.”

På lördag är det äntligen dags för Premier League-spel igen, då Chelsea gästar Leicester. En skadefri och positiv Loftus-Cheek ser fram emot att slåss på flera fronter under säsongen.

”I mitt huvud så har jag lämnat hälseneskadan bakom mig. Jag måste fortfarande sköta om hälen för att den ska förbli stark, men den påverkar mig inte på träning eller match längre. Den är historia. Jag känner mig stark, starkare än någonsin, jag är förbi den delen av mitt liv nu.”
 

Wiktor Lidvall@LidvallWiktor2021-11-16 15:41:07
Author

Fler artiklar om Chelsea