Rudiger dementerar ryktena

Rudiger dementerar ryktena

När Frank Lampard fick sparken från Chelsea i slutet på januari befann sig klubben på en niondeplats i Premier League och hade endast vunnit en av de fem senaste matcherna i ligan. Rudiger startade i tre av de fyra matcher i Premier Leaguemed Lampard vid rodret.

Antonio Rudiger dementerar ryktena om att han skulle ha varit inblandad i klubbens beslut att avskedade Frank Lampard från tränarjobbet.

Lampard fick lämna sin post som huvudtränare i slutet av januari efter längre period med dåliga prestationer. I spekulationerna som följde ryktades det att den tyska försvararen skulle ha uppmanat klubbledningen att byta tränare.

Rudiger var nära att lämna Stamford Bridge i somras och spelade endast i en av Chelseas 15 första matcher i Premier League den här säsongen, men vid årsskiftet fanns han åter med i matchtruppen och startade i tre av Lampards fyra sista ligamatcher som huvudtränare.

”Det har varit så många tramsiga rykten som florerat kring mig den senaste veckan” sa Rudiger i en intervju med The Athletic. ”Jag har aldrig pratat med styrelsen om situationen kring tränaren eller något annat ämne för den delen.”

”Frank Lampard trodde på min förmåga efter jul i en väldigt svår situation och jag var tacksam för det. Det var också huvudorsaken till varför jag bad mina representanter att inte längre leta efter en möjlig flytt i vinter.”

”Oturligt nog var det inte mening att vårt lag skulle lyckas vända på saker för tränaren. Vi vill alltid göra det bästa för tränaren och för klubben.”

”Han tog över som huvudtränare förra säsongen när saker och ting var väldigt komplicerade för oss alla. Men vi lyckades med att kvalificera oss för spel i Champions League tillsammans med honom.”

”Han har gett så många unga spelare chansen att spela i A-laget och de gör fortsatt ett fantastiskt arbete. Jag är säker på att vi kommer få se Frank Lampard tillbaka igen i en annan klubb väldigt snart.”


Trots att Rudiger har haft solida framträdanden där Chelsea har spikat igen bakåt i de två första matcherna under den nya tränaren Thomas Tuchels ledning, fortsatte spekulationerna kring hans relation med hans lagkamrater.

Ryktena påstod att Rudiger hamnat på kant med lagkapten Ceasar Azpilicueta, men både den spanska försvararen och anfallaren Tammy Abraham gick ut offentligt och försvarade sin lagkamrat.

”Det har aldrig något problem med Azpi” sa Rudiger. ”Han är min kapten och jag är väldigt tacksam för att han och även Tammy reagerade så snabbt efter att de hört ryktena på sociala medier.”

”Det såg ut som att människor från utsidan ville hota vår trupps sammanhållning. Förhoppningsvis kommer den här negativiteten försvinna väldigt snart och vi kan fortsätta prestera så som vi gjorde i matchen mot Burnley.”



Källa:
Skysports
 

Sofia Almroth@AlmrothSofia2021-02-03 12:35:55
Author

Fler artiklar om Chelsea