Rüdiger: ''Ge Liverpool titeln''

Rüdiger: ''Ge Liverpool titeln''

Det tysken säger till ZDF kommer ju inte som en direkt dröm för en Chelseasupporter men mittbacken betonar att välmåendet går främst.

''Om vi ignorerar personer som dör runtomkring i världen med att fortsätta spela så hade det tagit på mitt samvete''. 
Chelseaförsvararen hoppas att fotbollen kan starta upp igen men då måste allt vara redo. 

Liverpool som leder, med en match mer, med 25 poäng för City kan ju anses förtjäna titeln om man frågar vissa.
Under förra veckan beslutades det att Nederländerna nollar sin säsong som om att den aldrig existerat och under dagen beslutade franska fotbollsdelegationen att bryta säsongen där den är och tilldela titeln till PSG.  
Revolutionerande och nu inväntar vi feta besked från Italien, Tyskland, Spanien och då vårt älskade England. 

I en intervju med ZDF säger Antonio att Liverpool bör ta titeln - då de kommer vinna oavsett vad:
''Ärligt talat, så vitt jag anser så kan de ge Liverpool titeln. De förtjänar det efter en fantastisk säsong och de leder serien och jag vet inte ens med hur mycket poäng''. 

"Saken är den att de kommer vinna oavsett vad... så rent etisk är titeln deras. Med det sagt hoppas jag säsongen kan avslutas och att det blir mer sport för alla''. 


Rüdiger, som inte verkar hysa samma agg som många Chelseasupportrar gentemot Liverpool, menar även att säsongen skall utebli om pandemin kvarstår. Chelsea som i dagsläget är i kvartsfinal i cupen, fyra i ligan och i ett dåligt läge i CL-åttondelen har även de att förlora vid ett avbrott: 
"Om säsongen fortsätter och det finns en fara och så skall det inte ignoreras. Om alla är i skick och alla de som bestämmer tar ett beslut om att faran är över - då kör vi! Finns en fara för en nystart och mer personer kan få en infektion... då startar vi inte''.

Ja, vad hoppas man på egentligen?

Mattias Henriksson 2020-04-30 22:40:11
Author

Fler artiklar om Chelsea