Rüdiger: ''Vi kan inte nöja oss med en poäng''

Rüdiger: ''Vi kan inte nöja oss med en poäng''

Antonio Rüdiger anser att söndagens oavgjorda möte med Wolves på Molineux kändes mer som en förlust än en poäng.

Tysken var en del av Chelseas trebackslinje som lyckades begränsa Wolves anfallsspel till endast ett skott på mål, det samma kan dock sägas om hemmalagets försvar i en jämn tillställning.

‘’Ni vet vår situation men ärligt talat känns den där poängen mer som en förlust.’’, säger Rüdiger efter matchen. 

‘’Omständigheterna och allt spelar ingen roll. Det känns bara inte bra.’’

‘’Självklart är det inte enkelt att förbereda sig under våra nuvarande omständigheter, verkligen inte. Vi hade dock ett konkurrenskraftigt lag på plan, vi kom hit för att vinna. Vi borde ha skapat fler målchanser, sätter man inte sina lägen är det svårt att vinna på bortaplan.’’


Chelsea var det klart bättre laget i andra halvlek, ägde bollinnehavet och det såg mer sannolikt ut att bortalaget skulle göra ett ledningsmål än hemmalaget. Rüdiger märkte också en skillnad i Chelseas spel under andra halvlek.

‘’Första halvlek var riktigt svår för oss, de kontrollerade matchen utan att skapa riktigt farliga lägen.’’, tillägger Rüdiger.

‘’Ärligt talat så hade vi inga målchanser. I andra halvlek höjde vi oss. Vi måste göra mer, ta mer risker. Vi kan inte nöja oss med en poäng när man kollar på tabellen.’’

Trots negativiteten gällande skador och positiva covid-19 fall i truppen var N’golo Kantés återkomst till mittfältet varmt välkommet. 

‘’Det är inte enkelt för honom, han har varit borta en längre tid. Detsamma gäller Kovacic. De kom in och spelade bra. Det är väldigt viktigt för oss eftersom det är väldigt klart att de behövs.’’, säger Rüdiger om mittfältarnas återkomst.

Källa: chelseafc.com

Thomas EngstrandThomasE-31@hotmail.comtengstra2021-12-20 14:38:53
Author

Fler artiklar om Chelsea