Madejski Stadium, 2021-11-20 16:00

Reading - Nottingham
1 - 1

Seger mot serieledarna
Sercombe gör 1-0.

Seger mot serieledarna

Efter bortamötet mot Leyton Orient kom ännu en tuff prövning för United då serieledarna Plymouth Argyle kom på besök. Med andra ord en liten seriefinal för trean mot ettan. Matchen började trevligt med två lag som ville och kunde spela fotboll och anfalla. Men efter en kvart så börjar så United ta tag i taktpinnen och det börjar se riktigt bra ut och frasen ett mål hänger i luften är passande. Det var mycket fint anfalsspel från hemmalaget och det var först en straffsituation följt av två ramträffar som verkligen förtjänade ett bättre öde. Men mål skulle komma och det var Kemar Roofe som gjorde det. Dessvärre blev firandet kortvarigt då bollen var utanför kortlinjen innan den spelades in.

Släkten är värst brukar det heta, men jag undrar om det som följde inte var värre för Argyles fans. Liam Sercombe kommer precis som Plymouth från Dover, men han är född och uppfostrad hos deras bittra rivaler Exeter. Innan matchen uttalade han sig för Oxford Mail och sade att han gärna ville bli utbuad av deras fans och att han gjort mål på dem tidigare. Efter 32 minuters spel är det just han som tar tillvara på ett inlägg från Baldock och säkert placera in 1-0! Sporrade av målet fortsatte Oxford framåt och det var bud på fler mål men 1-0 stod sig till halvtid.

Andra halvlek blev som man kunde misstänka helt annorlunda. Plymouth satsade mycket hårdare framåt och United fick mest ägna sig åt att försvara och kontra. Det gjorde man dock utmärkt och de hetaste chanser var faktiskt våra egna. Men 1-0 stod sig tiden ut och det var en blytung seger för Oxford som befäster tredjeplatsen och nu bara är två poäng från serieledning.

Michael Applteon sade efter matchen till Yellow Player att det här var säsongens största vinst, inklusive vinsten över Swindon, med tanke på att det var serieledarna vi mötte. Vidare att segern var rättvis och gärna hade kunat vara större. Dock är han lite missnöjd med att vi stundom blev för defensiva i andra och att ett andra mål hade varit oerhört välkommet. Men han och laget tittar inte för mycket på tabellen än utan man kör vidare med små uppsatta mål som man vill klara av hela tiden.

Sammantaget är det en skön seger, men som Oxfordsupporter är man luttrad. Vi får ofta en svacka från jul fram till februari och innan nyåret är här vågar åtminstone inte jag ta ut något i förskott.

Come on You Yellows!

Beauchamp2015-10-21 11:41:00
Author

Fler artiklar om Oxford