Sent drama i Copa America för Thiago Silva
Thiago Silva var som vanligt viktig, denna gången i landslaget.

Sent drama i Copa America för Thiago Silva

Det var kontroverser och ett sistaminuten-avgörande i Rio de Janeiro som Thiago Silva var med om när Brasilien bokade sin plats i kvartsfinalen i Copa America.

Chelsea-försvararen hade återvänt till laget senast inför den komfortabla segern mot Peru, efter att ha lämnat planen skadad under Champions League-finalen förra månaden. Han startade återigen tillsammans med Marquinhos med den tidigare Blues-yttern Juan Cuadrado bland Colombias startspelare i grupp B-sammandrabbningen.

Brasilien hade inlett turneringen starkt och behöll sitt 100-procentiga vinstrekord på Olympiastadion. De hamnade i underläge efter 10 minuter när Portos Luis Diaz sköt in en briljant cykelspark från Cuadrados inlägg och gjorde 1-0. Anmärkningsvärt nog var det det första målet som Selecao hade släppt in sedan oktober.

Hemmanationens svar var slött och präglat av frustration, där Colombias målvakt David Ospina inte testades förrän i slutet av den första halvleken när han tog en bekväm nick från Richarlison.

Thiago Silva hade ganska lite att göra matchen igenom då mycket av spelet var på den andra sidan av planen där Brasilien tryckte på och sonderade för en väg tillbaka in i matchen. Neymar slog inlägget till kvitteringen efter 70 minuter som halvtidsinhopparen Roberto Firmino utjämnade med. En nick som gick in nere vid den främre stolpen som Ospina inte kunde nå.

Colombia var vansinniga på domarens medverkan i speluppbyggnaden vid ett tillfälle efter att fått ha bollen på sig och sedan vägrat att blåsa av, vilda protester fortsatte för en tid som resulterade i hela 10 extra-minuter. Det visade sig vara tillräckligt för att Brasilien skulle avgöra med i stort sett den sista sparken när Casemiro befann sig helt fri på Neymars hörna från nära håll och gjorde inget misstag.

Segern innebar att Brasilien säkrar en plats bland de åtta sista som gruppvinnare inför deras sista gruppspelsmatch mot Ecuador på söndag.

Källa: Chelseafc.com

Daniel Karlsson2021-06-24 21:52:07
Author

Fler artiklar om Chelsea