Sheffield United- Stoke 2-0
En härlig seger för Sheffield United efter mål av Moore och Campbell. The Blades fortsätter att vara obesegrade på hemmaplan!

Sheffield United vann på hemmaplan och lyckades vända en negativ trend. Laget är fortfarande obesegrade på Bramall Lane. En härlig och viktig seger för The Blades!

Efter en tuff vecka med två förluster på bortaplan var det dags för Sheffield United att återigen spela på Bramall Lane. Innan matchen hyllades den avlidne före detta Blades-spelaren George Baldock på ett snyggt sätt. Nästan 29000 hade bänkat sig på plats där majoriteten av supportrarna hoppades på en hemmaseger!

Matchen inleddes med att båda lagen kände på varandra och det blev mest passande i sidled. Det var först i den 14: e minuten någonting hände. Och visst hände det någonting! Hemmalaget kom upp i anfall och Gilchrist fick iväg ett långskott som tog sig in i straffområdet där en uppmärksam Kiefer Moore styrde in bollen i mål. Härligt, 1-0 till hemmalaget och Moore fick äntligen göra mål igen. Detta fick fart på matchen och tre minuter senare var återigen Moore framme men nicken gick utanför målet. Bara minuten senare fortsatte hemmalaget att trycka på och Souttar spelade fram Rak-Sakyi vars skott blockerades av bortalagets försvar. I den 20: e minuten skapade bortalaget sin första chans när Tchamadeus skott gick utanför. Spelet vände och i anfallet efteråt sköt Souza ett skott som målvakten räddade efter en fin framspelning av Souttar. Det intensiva spelet fortsatte när Moore nickade fram Campbell vars skott blockerades av bortalagets försvar. Bara minuten senare i den 28: e minuten sköt Burrows ett skott som målvakten räddade och ytterligare tre minuter senare sköt O'Hare ett skott som blockerades av bortalagets försvar igen. I anfallet efter nickade Moore utanför målet. Under den senare delen av den första halvleken lugnade sig spelet och inga större möjligheter för något av lagen hände. 1-0 till hemmalaget i paus!

Den andra halvleken började med att bortalaget tog initiativet och skapade en chans när Manhoefs skott räddades av Cooper i den 48: e minuten. Två minuter senare avgjordes matchen när Rak-Sakyi lyckades spela fram Campbell vars skott gick rätt in i mål. 2-0 till hemmalaget och Campbell fick äntligen göra mål för Sheffield United. Publiken fick jubla åt Tyrese Campbell! I den 60: e minuten fick bortalaget en fin chans till att reducera men Phillips skott gick utanför och två minuter senare hemmalaget en chans när Burrows spelade fram Souza vars skott räddades i högra hörnet av Victor Johansson. I den 70: e minuten sköt Koumas ett skott som målvakten i hemmalaget räddade. I slutet av matchen matchen bevakade hemmalaget sin ledning. Båda lagen gjorde flera byten och en del gula kort delades ut. Tyvärr är Ahmedhodzic avstängd i nästa match om en vecka mot Blackburn på bortaplan.

Idag blev det en viktig seger för Sheffield United. Tre viktiga poäng. The Blades ligger just nu på en fjärdeplats och varken Burnley eller Leeds vann idag. Så kul att Moore och Campbell levererade när Wilder körde med en 4-4-2 uppställning idag. Vi klarade också av att vinna utan Hamer som var avstängd. Lördagskvällen blir helt underbar som Sheffield United-fan och nu ser vi framemot nästa match mot Blackburn. Innan dess kommer Torsdagskollen då vi tänker till kring matchen mot just Blackburn nästa lördag!