Sign Lampard up!
En bild vi vill se flera år framöver.

Sign Lampard up!

Terry och Mata hyllar Lampard. Nya rykten om en förlängning florerar i brittisk media. Låt det vara sant.

Att Lampard ännu inte erbjudits någon förlängning av sitt kontrakt är vida känt. Att något annat än att erbjuda honom ett nytt kontrakt vore ren och skär idioti är också vida känt. Lampards lagkamrater har nu också tagit till orda och i flera engelska medier citeras nu Terry och Mata där de gör klart att Lampard ska få fortsätta i Chelsea. På nytt indikeras också att så kan bli fallet.
 
Enligt Daily Express kommer Ron Gourlay under de kommande veckorna sätta sig ned med Lampard för att tala om en fortsättning. En källa med insyn i klubben säger att, ”Jag har förstått att Frank fått indikationer på att klubben är redo att erbjuda honom ett nytt kontrakt, även om några detaljer ännu inte presenterats. Alla i klubben skulle bli överlyckliga om han stannar.”.
 
Den sista meningen är jag övertygad om är så sann den bara kan bli. Fansen sjunger Sign him up! och kapten John Terry stämmer in i hyllningskören.
 
”Frank har så mycket mer att ge och är en stor inspirationskälla till alla i klubben. Han har många år framför sig och vi hoppas alla att han spenderar dem här i Chelsea.”
 
Att Lampard ska lämna är något Terry inte vill tänka på. ”Jag tänker inte ens tänka tanken på att se Frank spela för en annan klubb.”
 
För snart ett år sedan fick Didier Drogba ett sagolikt slut i Chelsea. Fastän jag inte vill, inte det minsta, så kommer tankarna ändå. Chelsea kliver in på Wembley för FA Cup-final. Lampard står på 202 mål och har ännu inte erbjudits något kontrakt. När matchklockan tickar upp mot full tid slår han till som så många gånger förr. Matchens enda mål. Lampards 203:e för Chelsea. Titeln säkrad. Dagen efter kommer meddelandet att han lämnar Chelsea och flyttar till Los Angeles. Ett sagolikt slut, men ändå något av en mardröm.
 
Juan Mata som snart spenderat två säsonger tillsammans med Lampard förstår fansen.
 
”Jag förstår varför fansen vill att Frank stannar. De älskar honom.”
 
Spanjoren fortsätter, ”Han är en fantastisk kille och en fantastisk kapten, en legend. För mig och alla andra är det en ära att få spela tillsammans med honom. I tio år har han gjort mer än tio ligamål per säsong. Han är en av de allra bästa.”
 
Att saga emot Mata där är inte möjligt. Alla rekord Lampard sätter är fantastiska och inget blir sämre av att han gör allt från en mittfältsposition.
 
”Det finns de som säger att han bara är på rätt plats i rätt tid, men allt är ett resultat av allt hårt arbete han lagt ned. Det är oerhört mycket hårt arbete före och efter träningarna som ligger till grund för Franks fantastiska prestationer.” avslutar Terry.
 
En fantastisk mittfältare. En fantastisk fotbollsspelare. En fantastisk målskytt. En fantastisk person. Låt oss hoppas att det finns en gnutta sanning i vad Daily Express skriver om planerade kontraktsförhandlingar. Låt oss hoppas att nyheten snart når oss att Lampard skrivit på för ytterligare tre år. Låt oss hoppas att de som styr tar sitt förnuft till fånga och lyssnar på ropen. Sign him up!
 
Källor: Daily Express, The Times, Skysports, The Sun

Niklas Isaksson2013-02-19 21:44:58
Author

Fler artiklar om Chelsea