Silly januari 2013, flera lämnar! (22/1)
O´Neill skriker förmodligen efter nyförvärv...

Silly januari 2013, flera lämnar! (22/1)

Nytt år med nya möjligheter.

Efter den relativt skrala höst som Sunderland genomfört hoppas nog alla som har hjärtat på rätt ställe att det händer något spännande i januari. Nedan följer det mest intressanta som händer under årets första månad för Sunderlands del. Så länge en affär inte är bekräftad på Sunderlands officiella hemsida så kommer den inte anses som klar vad det än står på världens alla hemsidor. Dock är det ju trevligt att läsa alla rykten och påhitt som framkommer under denna månad. Senaste uppdateringar i blått.

Klara in:
Alfred N´Diaye (Bursaspor)
- Enligt Turkishfootball.com så har representanter ifrån Sunderland varit i Turkiet och träffat Bursaspors president angående ett köpt av den defensiva mittfältaren. 22-åringen som kom till Turkiet ifrån franska Nancy sommaren 2011 har hunnit med 66 matcher i Turkiet och har även representerat Frankrikes samtliga ungdomslandslag. Ett bud på £2,25 miljoner sägs ligga på bordet. (4/1)
- Enligt ett flertal turkiska medier så har Bursaspor accepterat ett bud som sägs ligga runt £3,6 miljoner. Vissa rapporter på fanssidor säger också att man sett N´Diaye på flygplatsen igår eftermiddag men om det är sant så är ju frågan om det betydde att han var på väg till Sunderland för vidare snack eller om det fanns någon annan anledning till det. (7/1)
- Senaste ryktet säger att klubbarna nu är överens om en övergång och att Alfred igår skulle flyga till Sunderland för att prata med klubben och genomgå en läkarundersökning. Detta är dock ännu så länge lösa rykten men Alfred skall i alla fall ha setts till på flygplatsen igår kväll. Det har nu framkommit bilder att Alfred befinner sig i Sunderland och för att genomgå en läkarundersökning efter att klubbarna kommit överens om en övergångssumma. (8/1)
- Sunderland har nu bekräftat på sin officiella hemsida att Alfred skrivit på ett kontrakt som sträcker över 3,5 år. (9/1)

Kader Mangane (Al Hilal)
- Enligt Daily Mail så har Al Hilal bekräftat att ett bud har mottagits ifrån Sunderland på mittbacken. Vilken summa det handlar om nämns inte och det står heller inte ifall de har accepterat eller förkastat det. Kader har tidigare jagats av bland annat Arsenal och West Ham med pengarna i Saudiarabien lockade mer. Under en sejour i franska Rennes blev 29-åringen avstängd i två månader efter en riktigt ful tackling på en motståndare som orsakade ett väldigt allvarligt benbrott. (10/1)
Enligt sky sports så har Sunderland och Al Hilal kommit överens om ett låneavtal resterande del av säsongen och Sunderland har även rätt att köpa loss honom i sommar om man så önskar. Affären går igenom om Kader klarar läkarundersökningen. (11/1)
- Sunderland har bekräftat på sin officiella hemsida att Kader lånas in resten av säsongen. (14/1)

Klara ut:

Ji Dong-Won
(Utlånad till Augsburg)
Sydkoreanen som den gångna säsongen gjorde 21 framträdande för Sunderland och på dessa gjorde två mål har inte fått chansen denna säsong och nu är det klart att han lånas ut till tyska FC Augsburg som i skrivande stund ligger näst sist i Bundesliga och som endast mäktat med 12 mål på 17 spelade matcher. Att de behöver hjälp med målskyttet är därför inte svårt att lista ut, frågan är ju om Ji är lösningen. Han är utlånad under resterande del av säsongen. (2/1)

David Meyler (Hull City)
- Meyler har imponerat under sin period hos Hull denna säsong vilket gjort att Sunderlands förra tränare Steve Bruce vill få igenom en permanent övergång. Låneperioden går ut om en vecka men Bruce har offentligt sagt att han gärna vill få igenom ett köp nu under januari månad och Sunderland verkar inte helt främmande till detta. En summa på £1,5 miljoner nämns i olika medier. (2/1)
- David är snart är Hull spelare om man får tro medierna. Han skall ha genomgått första delen av läkarundersökningen i fredags och klubbarna är överens. Det verkar som att David kommer att presenteras som nyförvärv under dagen. (8/1)
- Meyler är ju helt klar för Hull City och har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över 3,5 år. (8/1)

Louis Saha (Free transfer)
Sunderland har meddelat att man kommer riva Sahas kontrakt så han inte längre behövs i klubben. Louis har haft svårt att få speltid under säsongen vilket gjort att båda parter nu kommit överens om denna lösning. (22/1)

Fraizer Campbell (Cardiff)
- Enligt The Mail så har Fraizer´s pappa, likväl hans agent, meddelat att Fraizer gärna skulle gå till Hull om Sunderland meddelar att han inte längre är önskvärd. Att Steve Bruce vill ha honom är ingen hemlighet och nu verkar det alltså som att Fraizer själv inte är främmande för att hjälpa Hull upp i Premier League. Återstår att se hur Sunderland ser på situationen men med tanke på den lilla speltid som Campell fått denna säsong så lär han nog ryka ifall det dyker upp ersättare. (3/1)
- Det blev inte Hull City, istället har 25-åringen som inte kommit tillbaka till den form han en gång var i efter en svår knäskada skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över 3,5 år med Cardiff. Vi önskar Fraizer all lycka. (22/1)

Rykten in:

Roland Juhasz (Lån ifrån Anderlecht)
- Då Wes Brown verkar missa hela säsongen och det allt som oftast är skavanker på Titus Bramble och John O´Shea så behöver Sunderland stärka upp i mittförsvaret. Enligt Daily Mail så skall Sunderland vara ute efter den ungerska 29-åringen Roland Juhasz som har tillhört Anderlecht sedan 2005 och som även har drygt 80 landskamper på sitt konto. (2/1)
-
Roland har givit ett uttalande som säger att Sunderland och Premier League lockar men samtidigt så finns det andra klubbar som är intresserade så han får inom de närmsta dagarna se vad som händer. (7/1)

Tim Cahill
(Lån från New York Red Bulls)
- Någon presentation av denna herre behövs ju inte då han under sina åtta år i Everton charmade hela England. Bland annat Daily mail är i farten och skriver att Martin O´Neill ser Cahill som en bra förstärkning framåt då Sunderland har haft svårt med målskyttet. Under sina 14 möten med Sunderland gjorde Tim sju stycken mål. Om han skulle lyckas göra lika många för Sunderland som emot så är han helt klart välkommen. (2/1)
-
Enligt Daily Mail så hoppas Sunderland att Tim ger ett besked inom närmsta 24 timmarna. I samma artikel sägs även QPR och Aston Villa vara intresserade av Cahills tjänster. (4/1)
- Bland annat Daily mail skriver nu att Cahill inte kommer att hamna i Sunderland under en tvåmånaders låneperiod. Han överväger andra erbjudande men det kan också bli så att han stannar kvar i New York. (9/1)

Guillaume Hoarau (PSG)
- Enligt bland annat The mirror så har PSG sagt åt Hoarau att han kan lämna i januari om han så önskar. Det sägs att han lämnat deras träningsläger som i skrivande stund pågår för att prata med två okända klubbar. Eftersom Sunderland sägs vara en av klubbarna så hamnar han namn med i denna lista. 28-åringen som gjort 38 mål på 111 matcher i PSG har haft svårt att ta en plats i elvan denna säsong och att han lämnar är väl inte helt osannolikt. Everton och Liverpool nämns också som intresserade i samma artikel. (3/1)
- Enligt franska radiostationen RMC så har Hoarau pratat med två kinesiska klubbar och fått kontrakserbjudande som skulle dubbla hans nuvarande lön i PSG. Samma station säger att han också skall prata med Everton och Sunderland för att se vad de har att erbjuda. Lönemässigt lär dessa två klubbar inte kunna vara med och matcha men frågan är om pengarna eller kvalitén på fotbollen lockar Hoarau mest. (4/1)
-
Hoarau har skrivit på för en klubb i Kina så honom blir det inget med. (10/1)

Martin Olsson
(Blackburn)
Det finns vissa namn som återkommer fönster efter fönster när det gäller rykten. Svenske Martin Olsson är ett sådant och denna gång är det Daily Mail som skriver om att Olsson önskas av Sunderland, ett rykte jag dock tar med en nypa salt. (4/1)

El-Hadji Ba (Le Havre)
- Enligt The Journal så jagar Sunderland Le Havre´s mittfältare men det finns dessvärre betydligt bättre klubbar än Sunderland som är ute efter hans tjänster. Tottenham var intresserade under sommaren men nu verkar det som att de tyska giganterna Dortmund är ute efter Ba. 19-åringen som slagit sig in i A-laget denna säsong kamperar även ihop med Juventus Paul Pogba på det franska U-20 landslagets innermittfält. (7/1)
-
I ett uttalande till Sky sports så säger El-Hadji att han är smickrad över intresset ifrån Dortmund och Sunderland. Det måste ju betyda att det ligger sanning i ryktet om att Sunderland jagar honom. Han säger också att det är upp till Le Havre om de vill sälja honom eller behålla honom. Återstår att se hur detta slutar. (9/1)

Danny Graham (Swansea)
- Enligt Sky Sports så är Sunderland sugna på att förstärka sitt anfall med Danny som har svårt att ta en plats i Laudrups Swansea. Att Sunderland behöver förstärka anfallet råder de inga tvivel om men jag personligen är tveksam till att Danny är lösningen. Enligt Sky så jagar även Newcastle, Reading och Norwich 27-åringen som på sina 39 matcher för Swansea mäktat med 12 stycken mål. (7/1)
- Enligt bland annat Daily Mail så skall Swansea inte vara helt främmande att sälja Danny men första måste de hitta en ersättare. Sunderland-bekantingen Kenwyne Jones ifrån Stoke ryktas vara intressant för Swansea. (8/1)
- Enligt ett flertal sidor så har vår kära granne blandat sig i leken om Grahams tjänster. Med tanke på att Danny är Newcastle supporter önskar nog de flesta att han hamnar där istället för hos oss även om han säkert skulle göra mycket nytta för Sunderland. Swansea vill fortfarande hitta en ersättare till honom innan man säljer. (22/1)

Virgil Van Dijk (Groningen)
Jakten på en mittback fortsätter och enligt Daily Mail skall Sunderland ha visat intresse för 21-åringen som även jagas av bland annat Everton och Newcastle. Virgil har bekräftat att han vet om intresset ifrån i alla fall Everton och han skall sitta ner med sin agent i dagarna och se över sina alternativ. (10/1)

Mauro Zarate
(Lazio)
Sunderland behöver förstärkning i anfallet och sedan i förrgår har det ryktats flitigt om att Mauro skall återvända till England där han under en kortare tid befann sig hos Birmingham. Det handlar i första hand om ett lån men det skall även finnas en köpoption som kan utnyttjas i sommar. Även Dynamo Kiev är intresserade av hans tjänster. (22/1)

Rykten ut:

David Vaughan (Crystal Palace
Enligt Daily Mail så är Ian Holloway intresserad av att låna in David till Crystal Palace resterande del av säsongen. Med tanke på gårdagens nyförvärv så kanske detta kan vara möjligt. (10/1)

Jimmy Lorensson2013-01-22 08:20:00
Author

Fler artiklar om Sunderland