Silly Season - Arsenal - 18  juli

Silly Season - Arsenal - 18 juli

Dags för ljugarbänk, ryktesspridning, skvaller och den delen av säsongen som alla FIFA-spelande människor tycker om allra mest. Det är Silly Season-dags. 
Här finns inga spärrar, bara öppna dammluckor. vem som helst kan skapa ett rykte, som får fötter, ben och rör om sinnen och minnen som en midsommarvals. Välkomna till Arsenal-redaktionens bevakning av Silly Season. (uppdateras löpande- Blå fet text med datum bakom är ny text)

IN
Klara
Kai Havertz 
(Chelsea- ca 60 MGBP)
Declan Rice(West ham- 105 MGBP)
Jurrien Timber(Ajax - 40 MGBP)



Rykten
* Declan Rice(West Ham) - ryktas vara på väg till Gunners för rekordbud på 92 miljoner Pund(inklusive diverse bonusar med mera)
(21/6)- ManCity verkar fortsatt intresserat och verkar ha kastat in Kalvin Phillips som bete och även ManU finns med. Arsenal sägs ha droppat in ett bud på närmare 100 MGBP(inklusive add-ons) ,men sägs behöva ytterligare tio procent. 

2/7: Efter lång förhandling verkar nu Arsenal ha säkrat Rice. 100 MGBP och 5 GBP i add-ons är lagt och nu återstår detaöjerna om hur dessa skall betalas. West Ham vill ha allt före 2025, medan Gunners vill sprida det över fyra år. Rice är klar nästa vecka. 

* Moises Caicedo(Brentford) - huggsexa om ecuadorianen med Chelsea- vad man förstår. 2/7)Verkar vara rätt nära Chelsea, nu när Arsenal släppt greppet.

* Timothy Castaigne(Leicester)- Arsenal ryktas vilja fylla på sin högerbacksfunktion och Leicester-spelaren är aktuell

* Ivan Fresneda(Real Valladolid) - den blott 18¨årige spanjoren har gjort ett bra första år hos Valaldolid. Priset reducerades efter vintern och nu är han aktuell igen. 2/7) Just nu verkar detta ha svalnat betydligt. Dortmund och Barcelona verkar hetast


* Serge Gnabry(Bayern München) - Efter Tuchels inträde så verkar det som att GNabry vill flytta på sig och Arsenal är alltid aktuellt)

*Kaj Havertz(Chelsea) - Ok, det sägs vara 50 MEURO budet, men jag är tveksam.. ryktet finns dock (KLAR FÖR GUNNERS!)
- 21/6- enligt källor är Havertz överens med Arsenal om personliga villkor, man har ett överenskommet 60 MGBP bud och nu väntar nästa steg. Jo, kanske ändå

* Roman Lavia(Southampton) - Den 19årige belgaren sägs avara av intresse för Gunners, men kommer Rice lör detta försvinna. 
21/6: Här spelar Southampton hårt och vill ha en ohygglig summa pengar. Arsenal och ManU verkar vara intresserade.

2/7): Senaste är att Arsenal, LIverpool och Chelsea är intresserade, men prislappen känns väldigt hög för en 19-åring med begränsad erfarenhet. 
18/7: Fortfarande ryktas det im denna talang, med Chelsea och Liverpool intresserade

* Arda Güler(Fenerbahce)- 19årig supertalang från Turkiet ? Kanske det. 
2/7: Arsenal skall ha en ny forward och slåss med Barcelona, Newcastle och Ajax om denna juvel. Hur hett är ryktet? Oklart. KLAR för BARCELONA

* Joao Cancelo(ManCity)- Spanjoren har varit utlpnad till Bayern München detta år och gjort det halvdant. Arsenal nästa? Nja

* Ilkay Gündogan(ManCity)- Tysken vann trippeln, kontraktet går ut. Quo Vadis? Arsenal? Real Madrid? Jag undrar även jag.
21/6: Verkar i stort vara klar för Barcelona
(KLAR för BARCELONA)


*Samuel Chukwueze(Villarreal): Enligt en spansk tidning har Gunners intresse. I tidningen står det för att ersätta Pepe, men då blir jag lite nyfiken. Var då? På bänken?

*Rasmus Höjlund(Atalanta) - Ok, det var i våras, men det är ju ett kul rykte. 

* Jesper Lindström(Frankfurt, 17/6-23)- Det var ett rykte som fladdrade till i våras, som nu har fått fart igen genom någon - troligtvis kopierad och uppdaterad artikel. Om jag tror på det? Inte alls. Känns inte som en Gunners spelare. 

* Nico Williams(Bilbao, 17/6-23)- Sajten 90min har skrivit att Arsenal har intresse. Inakis bror Nico är 20 år gammal och är löftesrik, men jag tycker väl att vi har 13 på ett dussin i klubben liknande honom redan, så varför inte lyfta fram honom. 

* Moussa Diaby(Leverkusen, 17/6-23)- Den flinke Diaby till Arsenal. Det är en klass-spelare som kan överraska och så länge han är mindre skadebenägen än Abou Diaby(går det att vara mer?), så är det läge att bevaka.


*Jurrien Timber(Ajax, 21/6)- Det sägs att Arsenal skall ha skickat in ett bud på 30 MEURO för denne försvarare som gjorde en halvskakig säsong i Ajax ifjol, men Virgil van Dijk och Urby Emanuelson, som känner killen- säger "handla.. handlla nu".
2/7: Timber sägs vara klar för 40MEURO och läkarundersökning återstår.


*2/7: Xavi Simons(PSG). Rykten har florerat ett tag, men verkar inte riktigt få fäste. 

*2/7: Gabri Veiga(Celta Vigo)- En 21-åring med spring i benen, som jagas av flera. Stabil offensiv mittfältare som gjorde en bra säsong i Celta ifjol. Kan kännas orutinerad dock.

*18/7: Bitello(Gremio) - Gunners är intresserade enligt olika källor

********
UT
Klara

*
Ainsley Maitland-Niles(okänd klubb, 17/6-23)- Arsenal släpper sin trotjänare

* Matt Smith(Okänd klubb, 17/6-23)- En annan trofast spelare lämnar klubben. 2/7: Klar för WIGAN
* Pablo Mari(Monza,2/7)- Den utlånade mittbacken stannar hos Monza
*Granit Xhaka(Bayer Leverkusen, 5/7- mittfältaren till Bayer Leverkusen


Rykten
* Granit Xhaka(Leverkusen) - Schweizaren vinkade i princip adjö via Instagram och sista matchen och Bayer Leverkusen vill ha honom. 2/7: Ryktas om en omsvängning och att Gunners vill ha kvar honom.

* Nicolas Pepe(Saudi Airabien)- det ryktas om att ett år i sanden är nästa steg för Pépé.  18/7 Efter återkomsten och när Pépé inte är med till USA, så ökar ryktena, 

* Kieran Tierney(Newcastle) - Det fins ihärdiga rykten om Tierneys framtid. Newcastle är en möjlighet, men nja...18/7: Brendan Rodgers vill ha honom till Celtic. Förhandling inom kort?
* Emile Smith-Rowe(Aston Villa) - Möjligheten finns, men Artéta har hittills sagt "no way, José" till detta. 

* Folarin Balogun(Juventus, RB Leipzig, Olympique Marseille)- Efter 20+ mål i franska ligan är Balogun högvilt i Europa. 2/7: Balogun är hett namn hos flertalet. Nu är även West Ham intresserade. 18/7: Nu ökar farten. Inter, Leipzig, Chelsea, Brighton...?

* Reiss Nelson(AC Milan)- Någon som tror på det?

* Thomas Partey(Saudiarabien; 21/6)- Arabländerna har pengar och varför inte. Monaco har även visat upp sig. 2/7: Saudirykten tätnar. Men även Juventus är intresserade. 18/7: Partey ryktas hårt till Saudiarabien.

* Albert Sambi-Lokonga (2(7: ryktas till Burnley)

* Rob Holding(2/7: Kopplas ihop med turkiska klubbar)
* Nuno Tavares 18/7: Inte med till USA och skall avyttras
* Arthur Okonkwo 18/7: Är väl med i A-truppen, men inte ens fjärde-målvakt och inte med till USA. KOmmer att lämna när erbjudandet kommer. 

Magnus Falk2023-07-18 16:20:00
Author

Fler artiklar om Arsenal