Silly Season Chelsea (21/1)
Närmar sig en flytt?

Silly Season Chelsea (21/1)

I januari får man handla spelare och CSS-redaktionen hjälper er att håller er ajour med alla övergångsrykten som omger vår klubb.

Det ska understrykas att den här spalten bara är till för att sovra bland alla de rykten som omger Chelsea under transferfönstret. Bortsett "klara in" och "klara ut" är resten rykten plockade från medier runtom och bör således i de flesta fall tas med en nypa salt.

Senast uppdaterad av Stefan Petranovic den 21/1.

Klara in

Demba Ba 
från Newcastle
- Senegalesen blev under fredagen klar för Chelsea Football Club, anfallaren skrev på ett 3,5 års kontrakt och summan sägs ligga på £ 7 miljoner. (4/1)

Yossi Benayoun tillbaka ifrån West Ham
- Chelsea bekräftade på onsdagen att man får tillbaka utlånade Yossi Benayoun. Spelaren kommer enligt Daily Mail ha möte med Benitez i dagarna om sin framtid. (4/1)

Klara ut

 Daniel Sturridge till Liverpool
- Den vänsterfotade anfallaren skrev under onsdagen på för Liverpool, vilket var väntat. Prislappen sägs ligga på £ 13 miljoner. (2/1)

Nathaniel Chalobah till Watford
- Chelseas unga och lovande mittback stannar säsongen ut i Gianfranco Zolas Watford. (2/1)

Romelu Lukaku till West Brom
- Den starke belgaren stannar säsongen ut i West Brom. (11/1)

Todd Kane till Blackburn.
- Den unga ytterbacken lånas ut till krislaget Blackburn. (11/1)

Lucas Piazon till Malaga
- Brassen, född 94, har lånats ut till spanska Malaga resten av säsongen. (21/1)


Rykten in

David Villa
från Barcelona
- Villa har ryktats till London men enligt Daily Mail är det mest troligt att Spanjoren hamnar i Arsenal, och inte Chelsea, om han över huvud taget säljs. Barca uppges nämligen inte vara vidare sugna på att bli av med Villas tjänster. Därav ligger prislappen på £16 miljoner, uppger källan (29/12).

Radamel Falcao från Atletico Madrid
- Europas hetaste anfallare har ryktats till Chelsea från och till under ett längre tag. Han själv har dock uppgett i en intervju till Sky Sports att han planerar att stanna i Madrid till säsongens slut, men om detta räcker för att ta död på spekulationerna återstår att se (29/12).
- Allt pekar på att Falcao stannar i Madrid säsongen ut och väntas då ta ett beslut om han skall fortsätta karriären i Atletico Madrid eller i en annan klubb. Enligt Sunday Mirror är Chelsea favoriter att plocka "El Tigre" genom en veckolön på £ 150.000 och klubben ska även vara villiga att erbjuda Courtois i utbyte. (31/12)
- Under en intervju ska Sevillas sportchef ha uttalats sig enligt följande enligt bland andra We Aint Got No History: "Do you know who is also in London? Miguel Angel Gil, the big boss at Atletico de Madrid talking to clubs about Falcao for next summer." Sevillas sportchef sägs förövrigt vara i London för att sälja Negredo. (11/1)

Bafetimbi Gomis från Lyon
- The Sun uppger att Chelsea vill värva anfallaren, född 85, som liknats vid en viss Drogba. Prislappen sägs ligga på runt £10 miljoner (29/12).

Edison Cavani från Napoli
- Enligt Goal.com har Napoli nekat ett Chelsea-bud på hisknande £45 miljoner för Cavani. Cavani uppges ha en utköpsklausul i sitt kontrakt på £48 miljoner (27/12).

Theo Walcott från Arsenal
- Engelsmannen vägrar skriva på ett nytt kontrakt med sin klubb och Chelsea uppges vara intresserade. Enligt Sky Bet är Chelsea den mest troliga framtida klubbadressen för Walcott vars kontrakt går ut i sommar. Då Sturridge uppges på väg ut kan man tänka sig att det kan ligga något bakom denna nyhet då de är liknande spelartyper samt det faktum att Chelsea vill ha in en till engelsman i truppen (27/12).
- Den vindsnabbe anfallaren ska efter en fantastisk prestation i helgens möte mot Newcastle ha sagt att kontraktsförhandlingarna nog kommer att lösas, enligt bla. Eurosport. (31/12)
- Arsene Wenger ska enligt Goal.com vara säker på att Walcott förlänger sitt kontrakt med Arsenal efter att ha inlett nya förhandlingar. (3/1)
- Spelaren har förlängt med Arsenal (21/1)

Alvaro Negredo från Sevilla
- Enligt flera brittiska medier ska Sevillas målfarliga anfallare Negredo ersätta Daniel Sturridge, prissumman sägs ligga runt £15 miljoner. (29/12)
- Med tanke på klubbens ansträngda ekonomi, likt många klubbars i Spanien kan en övergång vara aktuell för den spanska anfallaren vara aktuell, om vi ska tro spanska Marca. (31/12)
- Den spanska anfallaren sägs vara ett andrahandsalternativ ifall Demba Ba affären inte löser sig. (2/1)
- Klubbens president bekräftar att en klubb lagt ett bud på cirka € 17 miljoner, men att kluben inte kommer sälja anfallaren. (4/1)
- Sevillas sportchef Balague ska enligt brittisk media, därbland Daily Mail befinna sig i London för att förhandla med klubbar vilket pekar på att det handlar om Negredo. Chelsea sägs inte vara en av klubbarna då klubben nyligen köpt Demba Ba. (11/1)

Alexandre Pato från AC Milan
- Talksport mfl. skriver att Chelsea och Liverpool är intresserade av den skadedrabbade brassen som ska ha blivit transferlistad av Milan, men Corinthians sägs sitta i förarsättet. (29/12)
- Anfallaren har enligt italiensk media bestämt sig för att återvända hem till Brasilien. (31/12)
- Brassen väntas under dagen skriva på för Corinthians, enligt spelarens agent är affären klar och spelaren har bestämt sig för att flytta hem till Brasilien. (2/1)
- Spelaren fortsätter sin karriär i den brasilianska ligan då han skrivit kontrakt med Corinthians. (6/1)

Nani från Man Utd
- Portugisen har fått begränsad speltid och sägs vara missnöjd med situationen på Old Trafford, enligt Daily Mail är Chelsea tillsammans med Arsenal och Zenit intresserade. (29/12)
- Fergie menar att Nani är en viktig del utav truppen och klubben har inga planer att sälja sin portugisiska yttermittfältare. (2/1)

Leigton Baines från Everton
- Enligt Indipendent så vill Abramovitj ersätta Cole, som sitter på ett utgående kontrakt med Evertons Leigton Baines. (29/12)

Marouane Fellaini från Everton
- Den långa belgaren har varit en av höstens bästa spelare och Chelsea sägs enligt Evening Standard vara beredda att ge £ 20 miljoner för mittfältaren. (29/12)
- Chelsea är på jakt efter en central mittfältare och belgaren sägs vara högst upp på önskelistan. Fellaini rapporteras ha en utköpsklausul på £ 22 miljoner, detta signerat Daily Mail, men även The Times är inne på samma spår angående intresset ifrån klubben ifrån London. (8/1)
- Franska L'Equpie menar att Chelsea har kommit överrens med med Marouane Fellaini om en flytt till västra London, Chelsea ska även ha matchat spelarens utköpsklausul och enligt den franska tidningen väntas affären bli klar inom kort. (11/1)
- David Moyes sa i en intervju under förra veckan till BBC att han är övertygad om att hans belgiska mittfältsstjärna stannar minst säsongen ut i Everton (14/1)

Demba Ba från Newcastle  
- Sengegalesen har under dagen, enligt bla. Skysports rapporterats vara påväg till London för att diskutera sitt kontrakt, anfallaren har en utköpsklausul på £ 7 miljoner, vilket gör att spelaren får fritt fram att förhandla kontrakt med intressenten. (31/12)
- Mötet med klubben ska inte ha varit så lyckat efter att spelarens agent bla. krävt £ 2 miljoner i sign-on bonus. Fler möten med spelarens representater kommer enligt bla. Telegraph ske i veckan. (2/1) UPPDATERING: Newcastle har på sin hemsida bekräftat att anfallaren diskuterar kontrakt med Chelsea och är inte med i Newcastles trupp som ska möta Everton. Enligt CNN har spelaren kommit överens om ett kontrakt med klubben och affären väntas bli officell när som helst. (2/1)
- Newcastles manager Alan Pardew tackade i går Ba för hans insatser i klubben, samtidigt som Sky Sports hävdar att senegalesen ska genomgå den obligatoriska läkarundersökningen på Cobham i dag efter lyckade kontraktsförhandlingar. (3/1)

Taison från Metalist
- Daily Mail skriver att yttern Taison igen är aktuell för Chelsea. Spelaren har under höstens synts till på Stamford Bridges läktare. Affären sägs inprincip vara klar, det ända som saknas är ett arbetstillstånd för den 24 årige brassen. (31/12)
- Brassen bekräftar att han har pratat med Chelsea och vill mer än gärna återförenas med sin vän Oscar, som han spelade tillsammans med i Brasilien, detta enligt Skysports. (2/1)
- Yttern ifrån Metalist sägs fortfarande vara aktuell för klubben, speciellt med tanke på att Theo Walcott med största sannolikhet kommer förlänga sitt kontrakt med Arsenal, brassens prislapp sägs ligga på £ 10 miljoner. (4/1)
- Enligt källor till Sky Sports så har Metalist Kharkiv accepterat Chelseas bud på Taison, men ett inte namngivet Premier League-lag ska fortfarande vara med i kampen om brasilianarens underskrift. Samtidigt så säger Daily Mail att Metalist satt en deadline tills på onsdag för Chelsea att betala £11 miljoner för Taison. (7/1)
- Manchester City sägs vara den andra klubben som utmanar om Taison, enligt bland annat The Times. Daily Mail påpekar att brassen misslyckats med kontraktsförhandlingarna och att spelaren är påväg hem till Brasilien. (8/1)
- Brassen har under dagen skrivit på för Shakthar Donetsk, Metalist bekräftar att deras ligakonkurrent matchat spelarens utköpsklausul. (11/1)

Yossi Benayoun tillbaka ifrån West Ham
- Chelsea får  tillbaka utlånade Yossi Benayoun i januari. Det enligt West Hams tränare i en intervju med Daily Mirror. (31/12)
- Allt tyder på att utlånade Benayoun återvänder till Stamford Bridge i januari, enligt BBC. (3/1)

Xabi Alonso från Real Madrid
- Den spanska playmakern har 18 månader kvar på sitt kontrakt och vägrar utesluta en flytt tillbaka till England. Rafael Benitez sägs vilja låna in mittfältaren under januari. Spelaren sägs även ha blivit missnöjd pga. att Modric börjat ta spelarens plats i startelvan allt oftare. (2/1) 

Paulinho från Corinthians
- Brassen är eftertraktad av i stort sett varje storlag i europa men den brasilianska klubben sägs inte vara villiga att sälja sin guldklimp. Daily Mail värderar spelaren till £ 10 miljoner. (2/1)

Wesley Sneijder från Inter
- Holländaren har bråkat med klubben då de kräver en lönesänkning men det är ingenting den offensiva mittfältaren har i tanken. Chelsea sägs ha tackat nej till spelaren med tanke på hans höga lönekostnad. (2/1)
- Spelaren har skrivit på för Galatasaray (21/1)

Andre Schürrle från Leverkusen
- Även under detta transferfönster ryktas det om den tyska anfallaren. Enligt tysk media vill Chelsea erbjuda Marko Marin till motsatt håll på lån under våren. (2/1)
- En av sommarens stora snackisar, tyske Andre Schürrle, ska till tyska Bild ha sagt att hans fokus är på Bayer Leverkusen men att "Chelsea has been in my head". (7/1)

Micha Richards från Manchester City
- Daily Mail skriver i dag att Chelsea rycker i Manchester Citys backstjärna som i går syntes till på Stamford Bridge under matchen mot QPR. Samma tidning hävdar också att Benitez i eftersnacket inte förnekade intresset för spelaren. (3/1)

Fabio Coentrao från Real Madrid
- Spanska AS rapporterar om att Real Madrid har bestämt sig för sälja vänsterbacken Coentrao och att Chelsea är intresserade av portugisens tjänster. (3/1)
- Man Utd har gett sig in i jakten tillsammans med Chelsea om Coentrao, menar bland annat Calcio Mercato (21/1)

Gonzalo Higuain från Real Madrid
- Trots värvningen av Ba, skriver spanska AS att Roman är intresserad att betala £ 23 miljoner för den målfarlige argentinaren. (4/1)

Marquinhos från Roma

-Gazetta Giallo Rossa skrev under gårdagen att Romas stora mittbackstalang, Marquinhos är högt uppe på Chelseas önskelista och att klubben är beredda att betala runt £ 20 miljoner. (4/1)

Benat från Real Betis
- ESPN skriver att den 25 åriga mittfältaren ifrån Betis, Benat Etxebarria jagas av bland annat Chelsea och Manchester City. Tränaren Pepe Mel har redan klargjort att man inte kommer acceptera bud på Benat sålänge utköpsklausulen inte matchas. Den rapporteras ligga runt  € 20 miljoner. (6/1)

Luka Modric från Real Madird
- Kroaten var under sommaren eftertraktad bland alla topplag i England men den kroatiska playmakern hamnade i Real Madrid där det gått sådär för honom, han röstades nyligen fram till det sämsta köpet i den spanska ligan under 2012 och sägs vilja spela i England igen. Enligt The Mirror gör Manchester lagen tillsammans med Chelsea upp om Modric. (6/1)

Isco från Malaga
- Den unga spanjoren röstades nyligen fram till årets talang och spås en lysande framtid. Enligt Sunday People är Chelsea nära att knyta åt sig Isco då man har matchat utköpsklausulen på £ 15 miljoner. (6/1)
- Isco kopplas allt mer till att bli en Chelseaspelare om man ska tro El Mundo Deportivo, som skriver att Londonklubben erbjudit Malaga € 18 miljoner för den offensiva mittfältaren. (8/1)
- Spansk och brittisk media hävdar att Chelsea har lyckats knyta åt sig en klausul på Isco, vilket gör att Chelseas bud på spanjoren accepteras före andra bud. I utbyte lånar den spanska klubben talangen Lucas Piazon. (21/1)

Giannelli Imbula från Guingamp
- Metro skriver att Chelsea är ute efter Giannelli Imbula, som spelar i franska andraligan. Spelaren rapporterats scouta noga och Rafa Benitez sägs vara mycket intresserad att värva in den 20 åriga mittfältaren. (11/1)

Alex Song från Barcelona
- Metro skriver att Chelsea är intresserade utav att hämta in Alex Song i från Barcelona, kamerunen har endast startat sex av ligaledarnas matcher och sägs vara villig att lämna klubben. (14/1)

Stéphane Mbia från QPR
- Franska L'Equipe skriver att chelsea förbereder ett bud på lokalrivalen QPR:s mittback/mittfältare Mbia. (14/1)

Iago Aspas från Celta Vigo
- Chelsea sägs vilja förstärka anfallet med den spanska anfallaren Iago. Enligt Marca har spelaren en utköpsklausul på € 10 miljoner. (14/1)

Rykten ut

Daniel Sturridge till Liverpool
- Sturridge trivs inte i Chelsea och är på väg till Liverpool, enligt de flesta medier i England. Övergången förväntas bli klar tidigt efter årsskiftet (27/12).
- Rykten om Sturridge till Liverpool fortsätter under fredagen. Daily Mail mail menar att Sturridge är "Anfield bound" tillsammans med Tom Ince och frågan är nog inte OM, utan snarare NÄR Sturridge blir presenterad som en Liverpool-spelare (28/12).
- Sturridge har skrivit på för Liverpool. (2/1)

Frank Lampard till bl a Shanghai, LA Galaxy, Lazio
- Enligt the Sun har Chelsea sagt åt Lampard att hans tjänster inte längre är önskade i klubben. Lampard, som sitter på ett utgående kontrakt, har kopplats samman med klubbar som LA Galaxy i USA samt med en återförening med Drogba och Anelka i Kina. Han förväntas dock bli kvar i klubben till sommaren (27/12).
- Lazio är också intresserade utav Lampard enligt Repubblica. Klubben förösker upprepa succén med Miroslav Klose och klubbens sportchef har redan pratat med britten, som ser ut att inte få förlängt kontrakt med Chelsea. (31/12)
- Det har börjat snackas allt mer nu i dagarna om mittfältarens framtid. I går kväll citerade italiensk media spelarens agent, Steve Kutcher att spelaren kommer att lämna klubben efter säsongen. Idag har agenten till bla. Sky Sports berättat att dessa uttalanden inte stämmer. Under morgonen har bla. Daily Star skrivit att Lampard är villig att gå ner rejält i lön för att få stanna kvar i klubben. Missnöjet är stort bland supportrar att klubben vill släppa en ikon, med även spelarna är upprörda. Under morgonen la kaptenen John Terry ut två bilder på "Instagram" där han skrivt "Förkrossande är en underdrift, vi bör pensionera nummer 8 i ära för Frank" samt "Jag har sett Franks agents uttalande på Sky under gårdagen. Det är allt jag jag påpekar, ingenting annat". Det är inte det sista vi hört i den här såpan... (4/1)
- Efter gårdagens vinst mot Southampton sägs Chelsea ha öppnat för att behålla Super Frank, som redaktionen skrev om igår kväll. (6/1)
- Efter söndagens positiva rykten om att Lampard skulle erbjudas ett nytt kontrakt så går nu flera brittiska källor ut med att Lampard inte kommer att erbjudas en förlängning på sitt kontrakt i slutet av säsongen. Enligt The Guardian så säger Franks agent att hans Chelsea-karriär är slut efter den här säsongen, samtidigt som bl.a. Sky Sports rapporterar om samma sak. LA Galaxy tros vara favorit att bli Franks nästa klubb och Chelsea sägs ha tackat nej till ett bud från Everton. (7/1)
 
Marko Marin till QPR, Bayer Leverkusen (lån)
- Tyska tidningen Bild skriver att Rafael Benitez vill se till att den unga tysken ska få speltid och en utlåning sägs vara aktuell under januari. QPR nämns som favoriter. (29/12)
- Även Bayern Leverkusen är intresserade att låna den kvicka tysken enligt Daily Mail. (2/1)  Uppdatering: Spelaren har i en intervju med Sky Sports sagt att han inte tänker återvänta till tyskland på ett lån. Marko menar att han skrivit på ett femårskontrakt och med tanke på att han varit skadad i tre månader har han förståelse till varför han inte kunnat ta en startplats. Seplaren öppnar dock för lån inom England. (2/1)

Ashley Cole till bla. Real Madrid, PSG, Manchester City & United
- Både Real Madrid och Paris Saint-Germain kommer enligt Sunday Mirror påbörja diskussioner med Ashley Cole om en möjlig flytt i sommar. Både Manchester City och Manchester United håller ett öga på händelseförloppet enligt tidningen. (31/12)
- Real Madrid sägs vara vänsterbackens nästa destination, men enligt The Times så är Mourinhos framtid i klubben en avgörande faktor. (11/1)
- Sunday People rapporterade under helgen att Ashley Cole bestämt sig för att inleda kontraktsförhandlingar med Manchester United ifall spelaren inte får förlängt kontrakt med Chelsea.
- Sky Sports rapporterade under lördagskvällen att vänsterbacken kommer förlänga sitt kontrakt, och tränaren Benitez bekräftade uppgifterna i en intervju till ESPN efter matchen mot Arsenal. (21/1)

Florent Malouda till Evian
- Fransmannen har tränat med ungdomslaget under hela säsongen och under januari lär spelaren lämna klubben. Franska laget Evian nämns vara hetase alternativet enligt fransk media.
- Mirror skriver att QPR är intresserade utav den 32 åriga yttern som inte fått någon speltid under den gångna säsongen. (21/1)

Fernando Torres till PSG, Juventus, Besiktas & Atl.Madrid
- Daily Express skrev under helgen att Fernando Torres kommer allt långt ifrån sin startplats i Chelsea och att sannolikheten till startplatsen under nästa säsongen är minimal. Moderklubben Atletico Madrid sägs vara mest intresserade utav spanjoren men lär få konkurrens av bland annat Juventus, Paris Saint Germain och Besiktas. Även spanska Eurosport skriver att Atletico Madrid är sugna på att värva hem anfallaren. (14/1) 
 

CSS-Redaktionen2013-01-21 16:20:00
Author

Fler artiklar om Chelsea