Silly Season - 7/8
Med mål i sikte, Roman?

Silly Season - 7/8

Sommaren är här och i vanlig ordning hjälper CSS-redaktionen till att hålla er uppdaterade på vad som händer kring spelartruppen när Silly Season är i full gång. Nyförvärv, spelarförluster, troliga rykten och en del högst otroliga samlas här och uppdateras kontinuerligt fram till dess att säsongen är i gång.

Alla rykten som florerar i all världens media kommer inte att kunna sammanställas i denna spalt då hanterbarheten och trovärdigheten fullständigt skulle upphöra. Istället görs ett urval av vad som diskuteras kring Chelsea och det är just det som kommer att noteras.
 
Senast uppdaterad av Erik Belfrage 7/8

Chelsea 2013/2014
 
Målvakter
#01 Petr Cech
#xx Jamal Blackman
#xx Mark Schwarzer (Free transfer)
 
Försvarare
#02 Branislav Ivanovic
#03 Ashley Cole
#04 David Luiz
#24 Gary Cahill
#26 John Terry
#28 Cesar Azpilicueta
#34 Ryan Bertrand
#xx Kenneth Omeruo (åter från lån hos ADO Den Haag)
 
Mittfältare
#05 Michael Essien (åter från lån hos Real Madrid)
#07 Ramires
#08 Frank Lampard
#10 Juan Mata
#11 Oscar
#12 John Obi Mikel
#13 Victor Moses
#14 André Schürrle (NY från Bayer Leverkusen)
#17 Eden Hazard
#20 Josh McEachran (åter från lån hos Middlesbrough)
#xx Kevin De Bruyne (åter från lån hos Werder Bremen)
#xx Lucas Piazon (åter från lån hos Malaga)
#xx
Marko Van Ginkel (NY från Vitesse)

 
Anfallare
#09 Fernando Torres
#18 Romelu Lukaku (åter från lån hos West Brom)
#29 Demba Ba
 
Klara nyförvärv
 
- André Schürrlefrån Bayer Leverkusen
Den tyska yttern har skrivit på ett femårskontrakt med Chelsea.

- Marko van Ginkel, från Vitesse
Mittfältaren anlände från Vitesse och skrev på fem år 

- Mark Schwarzer, Free transfer
Målvakten som tidigare stått mellan stolparna för Fulham flyttar ett stenkast till Stamford Bridge

Klara spelare ut
 
Ross Turnbull
Cechs back-up erbjuds inte någon förlängning när kontraktet går ut.
  
Paulo Ferreira
Kontraktet går ut under sommaren och den av många ansedda legendaren lämnar Chelsea efter många framgångsrika år.
 
Florent Malouda
Fransmannen spenderade den gångna säsongen tillsammans med juniorlaget och att kontraktet inte förlängs kommer inte som någon överraskning.
- Har nu skrivit på för Trabzonspor
 
Yossi Benayoun
Kontraktet går ut under sommaren och israelen erbjuds inte någon förlängning.

Thibaut Courtois
Belgaren fortsätter att vakta stolparna i Atletico Madrid under nästa säsong, det bekräftar båda klubbarna på sina hemsidor.

Todd Kane 
Den unga backen lånas ut till Blackburn, där han även spelade under våren.
 
George Saville
Mittfältaren lånas ut till Brentford i ett halvår

Marko Marin
Tysken lånar ut till Sevilla under den kommande säsongen

Oriol Romeu
Spanjoren lånas ut till Valencia säsongen ut

Jeffrey Bruma
Bruma lämnar för PSV Eindhoven.

Rykten in
 
Hulk – Zenit
7/6 – Hulk har tidigare varit ”nära” en övergång till Chelsea och det var med viss förvåning brassen skrev på för Zenit som betalade Porto ca £50 miljoner. Nu ska Hulk ha sagt att det finns intresse från Chelsea och rykten gör gällande att ett bud på £35 miljoner planeras, men att Zenit sägs vilja ha tillbaka de pengar de betalade för inte alltför lång tid sedan.
10/6 – Chelsea ska enligt rykterna vara beredda att betala £90 miljoner för att ta både Hulk men också Edinson Cavani till klubben. (Sunday Express)
  
Eliaquim Mangala – Porto
7/6 – Mourinho sägs vara intresserad av Portos unge försvarare Mangala. Den franske U21-landslagsmannen är smickrad, men samtidigt nöjd hos de portugisiska mästarna.
10/6 – De brittiska tidningarna Daily Star och Sunday Mirror rapporterar om att den unge mittbacken blir Mourinhos första värvning. Prislappen sägs ligga på omkring £20 miljoner.
 
Wesley Sneijder – Galatasaray
7/6 – Den holländske mittfältaren kan komma att återförenas med Mourinho. De båda har en bra relation sedan tiden i Inter. Sneijder anslöt till Galatasaray så sent som i januari, men kan alltså redan nu vara på väg bort.
16/6 – Sneijder meddelar till Metro att han trots sin fina relation till Mourinho inte vill lämna Istanbul och Galatasaray.
 
Wayne Rooney – Manchester U
7/6 – Den engelske landslagsanfallaren har ännu en gång hamnat i onåd på Old Trafford och kan vara på väg bort. Om det skulle bli verklighet har Chelsea nämnts som ett av de mer tänkbara alternativen.
2/7 - Chelsea förbereder ett bud på anfallsstjärnan enligt Telegraph
4/7 - Cech skulle välkomna Rooney till Chelsea, i en intevju med Sky Sports säger målvakten bla. ''Jag skulle kunna se honom bära en Chelsea-tröja.'' Det har snackats om att Rooney inte haft något möte med Moyes än och att vissa inom Uniteds ledning vill bli av med anfallaren då de inte kan tänka sig att förlåta anfallaren för en andra transferbegäran om spelaren ångrar sin begäran.
12/7 - Ryktena kring Wayne Rooney vägrar ge sig. Under fredagen har Mourinho berättat om sin beundran för anfallaren. Under veckan åkte Man Utd till Asien på pre-season men anfallaren åkte tillbaka till England vilket enligt klubben var pga. en ankelskada. Daily Mail och flera klubbar menar dock att spelaren ska ha gått av träningen utan några som helst bekymmer med ankeln. Under gårdagen skrev Indipendent att Chelsea fortfarande är intresseade i anfallaren trots att Moyes sagt att stjärnan inte är till salu, Londonklubben ska ändå vara intresserade och sägs vara beredda att lägga ett bud mellan £20-30 miljoner. 
16/7 - I en intervju med Skysports säger Eden Hazard att skulle älska att spela med Wayne Rooney då han är en fantastisk spelare och "Chelsea köper fantastiska spelare". Samtidigt ska Mourinho vägra ge upp drömmen om Rooney enligt Daily Mail.
19/7 - Chelsea har bekräftat att det har lagts ett bud på Wayne Rooney. Initiala källor rapporterade om £10 + Juan Mata, men ett sådant hysteriskt bud hade givetvis Man U accepterat. Istället så är nog ett bud i storleksordningen £10-15, utan spelartilläg, det som känns relevant. Mourinho har uttalat sig till media om att det är "Rooney eller ingen". Den som lever får se.
7/8 - Wayne Rooney var inte med under Manchester Uniteds match mot AIK och den officiella historien är att engelsmannen var axelskadad. Dock så rapporterar engelska medier om att Rooney fortfarande är inställd på att flytta och att han ska lämna in sin transfer begäran inom kort. Dock så kan han, enligt tabloider, tänka sig flytta utomlands om United inte vill sälja till Chelsea.
 
Robert Lewandowski – Dortmund
10/6 – Dortmund ska enligt uppgifterna sagt nej till en övergång för Lewandowski till Champions League-mästarna Bayern München. Detta ska ha öppnat dörren för bl.a. Chelsea, Manchester City och Manchester United. (Daily Telegraph)
16/6 – The Sun rapporterar om att City är beredda att öppna plånboken på vid gavel för att få den polske anfallaren att välja den ljusblå tröjan. En veckolön på £200 000 är den summa som nämns.
12/7 - Anfallaren lämnar på Free Transfer efter säsongen och det mesta talar för en flytt till Bayern Munchen.
19/7 - Lewandowski går ut i tysk media och hävdar att Borussia Dortmund "svikit honom" när det vägrar att släppa honom när bud från Bayern rapporterats inkommit. Lämnar polacken?
 
Xabi Alonso – Real Madrid
10/6 – Både Sunday Telegraph och spanska AS rapporterar om att José Mourinho vill ta med sig den spanske landslagsmittfältaren till Chelsea.

Josima Quintero –  Barcelona
10/6 – Enligt spanska Sport så ska 16-årige Josima Quintero vara klar för Chelsea, samtidigt som både Liverpool och Arsenal också värvar varsin 16-årig spelare från Barcelona-akademin.
23/6 - Spelaren har på sitt twitterkonto bekräftat att han lämnar Barcelona och Spanien. 

Diego Godin – Atletico
16/6 – Den uruguayanske försvararen ryktades till Chelsea för två år sedan och kan nu vara aktuell igen. City och Chelsea är intresserade, men Atleticos manager Simeone sägs samtidigt vara ovillig att släppa sin försvarskugge. (Marca) 
 
Kurt Zouma - St Etienne
23/6 - Den stora mittbackstalangen har under veckan ryktats bort från St Etienne det har ryktats om ett tiotal klubbar men spelarens agent menar att det är en rysk och engelsk klubb som ligger fransmannen närmast, fransk media menar att en engelska klubben är Chelsea och under helgen har spelaren uttalat sig enligt följande: ”Om du har talas om intresse från Chelsea och en så stor manager som José Mourinho så lägger du det på minnet. Det gör dig glad och är ett tecken på att du är på rätt väg”
7/8 - Enligt fransk media så säger Zouma att han vill stanna ytterligare ett par säsonger i ASSE.

Daniele De Rossi - AS Roma
Enligt bla. Daily Mirror vill Chelsea ha Daniele De Rossi på sitt mittfält och erbjuder Roma  €12 miljoner.
12/7 - Roma ska ha tackat nej till Chelseas första bud men verkar acceptera det andra budet som sägs ligga runt €12-15 miljoner, enligt Sky Italia mfl. Att De Rossi lämnar Rom i sommar känns högaktuellt då Roma är överens med den holländska mittfältaren Kevin Strootman från PSV
16/7 - Skysports rapporterar att Rudi Garcia, Romas nye tränare, inte vill släppa De Rossi för allt smör i Småland och är beredd att slåss för sin mittfältsdynamo

Bruma - Sporting Lisabon
Yttern (född 1994) som jämförs med Cristiano Ronaldo ska intressera Chelsea och den portugisiska tidningen A Bola skriver att Chelsea lagt ett bud på cirka € 15 miljoner för portugisen, vars kontrakt går ut nästa sommar. Tidningen säger att klubben vill ha mer för spelaren men att mittfältarens agent ska flyga till London under veckan för att diskutera ett eventuellt kontrakt. 
12/7 - Portugisens agent har bekräftat att spelaren inte kommer förlänga kontraktet med Sporting, trots detta har klubben tackat nej till bud runt €8 miljoner från Chelsea och Galatasaray, båda klubbarna kommer enligt A Bola höja budet till €12 miljoner.

Stephan El Shaarawy - AC Milan
Den italienska anfallaren har under de senaste dagarna ryktats bort från Milan och Chelsea har spelaren under övervakning, Express skriver att Milan kan tänka sig att släppa spelaren för cirka £ 30 miljoner.

John Ruddy - Norwich
Den engelska målvakten sägs enligt flera engelska medier, bla. Guardian vara Chelseas nya måltavla som andramålvakt. Prislappen sägs ligga runt £5 miljoner.
16/7 - Med en värvning av Schwarzer förefaller en värvning av Ruddy som tveksam.

Luiz Suarez - Liverpool
4/7 - Silly Seasons galnaste rykte har landat. Spanska AS har under kvällen rapporterat att Chelsea är villiga att köpa Cavanis landsman Luiz Suarez, den spanska tidningen skriver att Chelsea är villiga att ge cirka £ 40 miljoner.
16/7 - Liverpool bekräftar till Engelska medier att de mottagit ett bud från Arsenal, men att de valde att tacka nej. Suarez ser ut att få vänta på sin övergång.
19/7 - Skysports och Daily Mail rapporterar om att Wenger fortsätter jaga Suarez och har fått tillåtelse att lägga ett bud på £40 miljoner. Chelsea känns inte så heta.
7/8 - I en öppenhjärtlig intervju med The Guardian säger Suarez att han är sviken och att han blev lovad att lämna för ett CL-lag, om Liverpool misslyckades med att kvalificera sig. Sedan det stod klart att Liverpool inte kommer spela CL så hävdar Suarez, enligt The Guardian, att han blev  lovad att få lämna. Chelsea spelar CL, men känns inte heta på Uruguayanen.

Zlatan Ibrahimovic - PSG
16/7 - Med Cavani i det närmaste klar för PSG och Ancelotti/Leonardo utsjasade ur den franska huvudstaden vänder Zlatan, enligt Daily Star, blickarna mot England och London. Svensken förväntas få mindre roll och känner sig inte nöjd med att Ancelotti lämnat. Ibrahimovic som varit kritisk till PL tidigare ska alltså ha tänkt om...
19/7 - "Zlatan går ingenstans" dundrar PSG:s nye tränare Laurent Blanc och är övertygad om att svensken stannar och utgör ett av Europas målfarligaste anfallspar tillsammans med Cavani till hösten.

Luiz Gustavo - Bayern München
19/7 - Det blir trängre och trängre på de tyska och europeiska mästarnas mittfält och trots en bra säsong så rapporterar b.la Daily Mail att Luiz Gustavo ska vara till salu, och att Chelsea är intresserade av brassen. Ytterligare en central mittfältare som för 170 miljoner kan bli Chelseaspelare. Låter otroligt, då Chelsea redan har en uppsjö av alternativ.
7/8 - Gustavo uppges vara nära Wolfsburg och stannar således i Tyskland.
 

Rykten ut
 
Kevin De Bruyne – Leverkusen, Dortmund
7/6 – Belgaren har ännu inte gjort någon tävlingsmatch för Chelsea och det kan mycket väl bli så att han får vänta ännu en säsong. Om Schurrle ansluter från Leverkusen kan ett lån där bli verklighet. De Bruyne ska dock ha sagt att han hellre vill till Dortmund.
10/6 - De Bruyne ska enligt Bayer Leverkusens klubbchef Michael Reschke ingå i José Mourinhos planer för den kommande säsongen, och att det var omöjligt för klubben att få honom på lån som en del i Schürrles övergång. (Sky Sports)
16/6 – Då övergången för Schurrle i det närmsta är klar och inga rapporter om att De Bruyne ska ingå är det inte troligt att det blir någon utlåning till Leverkusen för den belgiske mittfältaren.
 
David Luiz – Barcelona, PSG, Bayern Munchen
7/6 – Spanska Barcelona sägs vara intresserade av David Luiz. Samtidigt har spekulationer förts huruvida brassen är önskad i laget eller ej av Mourinho. En summa som nämnts i Telegraph är £40 miljoner.
20/6 - Ryktena om att Luiz är påväg bort slutar inte florera. Under gårdagen kom rapporter från franska nyhetsbyråer att PSG är beredda att betala €45 milj för mittbacken.
2/7 - Pep Guardiola vill förstärka backlinjen hos Champions League mästarna, Mirror skriver att den tyska klubben är redo att betala drygt 350 miljoner kronor för 26-åringen.
7/8 - Barca är på jakt efter en mittback och enligt Marca och Skysports har FC Barcelona intensifierat jakten på Luiz som sägs kosta £35 miljoner. En föärsäljning känns orimlig, då Chelsea inte behöver pengarna och dessutom investerade stora summor i David Luiz för bara 2 år sedan. Slanta upp eller åk hem, Rosell!

John Terry – Monaco
7/6 – Storsatsande Monaco som värvat flera stora namn vill också förstärka laget med kapten Terry. Ett bud på £7 miljoner skulle vara vad som krävs för att Chelsea ska släppa sin lagkapten.
 
John Obi Mikel – Galatasaray
7/6 – Den nigerianske mittfältaren hade en tung vår med lite speltid under Benitez. Nu ryktas Galatasaray ha visat intresse för den defensive kuggen.
16/6 – Daily Express rapporterar att en övergång är alltmer trolig för Mikel. Summan det diskuteras sägs ligga kring £15 miljoner.
20/6 - Det rapporteras från Turkiet att Mikel öppet i en intervju sagt att han vill lämna Chelsea för att flytta till Istanbul och Galatasaray, Under eftermiddagen har uttalanden från personer i Chelsea sagt att Mikel inte ställt upp på någon intervju och att citaten är tagna ur luften.
4/7 -  Klubbarna håller på att förhandla, säger presidenten Unal Aysal, enligt goal.com.

Victor Moses – Everton
10/6 - Daily Mail skriver om att Evertons nya tränare Roberto Martinez gärna ser en återförening med Victor Moses i sin nya klubb.
12/7 - Victor Moses är fortfarande en av spelarna på Martinez önskelista och sägs lägga ett bud inom kort, enligt bla. Mirror

Fernando Torres – Barcelona, Napoli 
16/6 – Spanska Sport rapporterade tidigare om att Barcelona var intresserad av en värvning av Chelseas anfallare Torres. Summan det talades om var £17 miljoner, men Torres själv har uttalat att han vill stanna i Chelsea. Lösa rykten kring att Benitez vill ta med sig sin gunstling till Napoli för att ersätta en troligtvis flyktande Cavani har också florerat, men mycket tyder ändå på att Torres stannar hos Chelsea.

Juan Mata - Barcelona
20/6 - Spansk media, bla. Deportivo Del Mundo, Skriver att Juan Mata inte ingår i José Mourinhos planer och att han vill sälja playmakern, Barcelona sägs vara mer än sugna att lägga till ännu en spanjor i sin trupp och är villig att erbjuda €30 milj.
12/7 - Allt mer lokala journalister från London rapporterar på Twitter att playmakern kommer förlänga sitt kontrakt till 2018 under sommaren.
19/7 - Fabregas ryktas till Man U och Barca skall tydligen ha sin ögon på Juan Mata, som också påstods innefattas i ett bud till United för Rooney. Silly, silly och silly.

Romelu Lukaku - Borussia Dortmund
20/6 - BILD säger att Dortmund har kontaktat Chelsea om den belgiska anfallarens prislapp.
16/7 - I en öppenhjärtlig intervju med Chelseafc.com så säger Lukaku att han ser framemot säsongen och utesluter ytterligare ett lån.

Wallace - Roma
25/6 - Den unga ytterbacken ansluter från Brasilien i sommar och Roma sägs vara intresserade av att låna brassebacken, enligt Sky Italia.
19/7 - När Roma signat den sämre, och äldre, varianten i Douglas Maicon på permanent basis så får nog Wallace, som var planbäst i tränignsmatchen häromdagen, nog leta en annan låneklubb. Brassebacken behöver acklimatisera sig till Europa och en utlåning är på sin plats. Skysports rapporterar att Mourinho är medveten om detta och letar efte "bästa möjliga lösningen" för högerbacken. 

Thorgan Hazard - Genk, Anderlecht 
25/6 - De beligska toppklubbarna sägs vara intresserade att låna den belgiska playmakern efter succésäsongen i Zulte Waregem, Anderlecht sägs vara mer intresserade av ett köp än ett lån.

Demba Ba - Anzhi
The Times menar att Mourinho fortsätter rensningen av Chelseas trupp och att Demba Ba har träffat representater från Anzhi Makhachkala för en eventuell flytt

Avskrivna rykten

Mario Gomez -
Klar för Fiorentina

Thiago Alcantara - Klar för Bayern München

Lazar Markovic - Klar för Benfica

Edison Cavani - Klar för PSG

Stevan Jovetic - Klar för Manchester City

Gonzalo Higuaín - Klar för Napoli
 

CSS-redaktionen2013-08-07 13:30:00
Author

Fler artiklar om Chelsea