Silly Season Sommaren 2016 Uppdaterad!
David Moyes är klar som ny manager för Sunderland!

Silly Season Sommaren 2016 Uppdaterad!

Vi följer här hur sommarens transferfönster kommer se ut för Sunderlands del.

Senaste uppdateringarna i rött.

Klara in:

David Moyes (Manager)
Efter att det stod klart att Sam Allardyce varit favorit att ta över England så blev tidigt Moyes favorit att ta över Sunderland. Klubben agerade dessutom väldigt snabbt då man dagen efter att Sam lämnat klubben presenterade skotten som signerat ett fyraårs kontrakt. Ägare Ellis Short meddelade då också att Moyes varit hans förstaval vid de fem senaste anställningarna men att han inte lyckats få loss Moyes som alltid haft ett annat uppdrag och velat hedra de kontrakten. Nu har han dock fått sin man och nu gäller det för Short, Bain och Moyes att snabbt ta tag i rekryteringsarbetet.

Papy Djilobodji (Försvarare)
Ja första spelaren in blir överraskande Djilobodji från Chelsea. Den här värvningen har gått helt utanför radarn och namnet har ej nämnts någon gång innan han igår presenterades på hemsidan. 27 årig mittback som framförallt besitter en imponerade fysik. Har inte fått chansen i Chelsea men var innan det grym i franska Nantes och var i våras en kugge i det Werder Bremen som klarade nytt kontrakt i Bundesliga. Hämtas in för £8 miljoner.

Adnan Januzaj (Mittfältare)
Det dröjde inte länge efter att Moyes blev klar för Sunderland innan Januzajs namn dök upp. Belgiske supertalangen var en av de spelare som Moyes verkligen gav chansen under sin tid i United och efter att Moyes lämnat och Van Gaal tagit över har det gått tyngre för Januzaj. Det ryktas därför om att han kan vara aktuell för ett lån till nordöstra England.
160730. Åkte inte med Man United på deras kommande match, en flytt nära förestående?
160731. Januzaj sägs inte vilja lämna på lån utan vill nu flytta permanent. Svårt att sia om ifall Sunderland har resurserna som krävs för att köpa loss Januzaj.
160801. Moyes hade idag sin första presskonferens som manager för Sunderland där han bekräftade att klubben faktiskt var ute efter både Januzaj och Fellaini.
160802. Enligt flertalet bettingsidor så är Sunderland nu favoriter att landa Januzaj! En övergång kan vara nära överstående då Moyes bekräftat att man fått ett bud accepterat, dock ej på vilken spelare så det är ju fortfarande oklart om det handlar om Januzaj.
160803. Januzaj sägs enligt brittisk media gå på ungefär £10 miljoner vilket ju känns som en no-brainer för vår del!
160810. Januzaj sägs nu komma på lån över kommande säsongen.
160813. Januzaj presenterades på en presskonferens av David Moyes igår, speklar till premiären.

Paddy McNair (Försvarare/Mittfältare)
Återigen en spelare från Manchester United som fick chansen av Moyes under dennes tid i klubben. McNair ser ut att få svårt att få speltid denna säsong då Mourinho och United dels har värvat en mittback och även jagar ytterligare förstärkningar i försvaret. Newcastle är även här med i leken tillsammans med ett antal Premier League klubbar.
160809. Enligt flera brittiska medier har nu McNair bestämt sig för att lämna permanent och spelaren skall ha erbjudits till Sunderland bland andra, Middlesborough och Burnley är också intresserade av McNair tillsammans med Newcastle.
160810. Paddy har kommit överrens med Sunderland om ett kontrakt och Sunderland och United är överrens om ett pris som inkluderar både McNair och hans lagkamrat Donald Love. Summan verkar vara kring £5.5 miljoner för båda spelarna men den kan stiga upp till £8 miljoner. Spelarna kommer att genomgå medicinska undersökningarna på onsdagen.
160813. Presenterades tillsammans med Donald Love under torsdagen, finns med i truppen till premiären! 

Donald Love (Försvarare)
Skotsk högerback som till vardags tillhör Manchester United. Gjorde sin debut i seniorlaget ifjol mot just Sunderland och hade även ett antal matcher på lån i Wigan. Ingår inte i Mourinhos planer och nu verkar det som att Love ingår i en dubbelaffär med lagkamraten McNair till Sunderland. Preston North End var intresserade av att köpa Love men under onsdagen kommer spelaren genomgå en medicinsk undersökning i Sunderland.
160813. Presenterades under torsdagen tillsammans med Paddy McNair, finns med i truppen till premiären.

Javi Manquillo (Försvarare)
Högerback som tillhör Atletico Madrid men som varit utlånad under de senaste säsongerna till Liverpool och Marseille. I Marseille ifjol var han helt orinarie och har hyllats av flera Marseille-supportrar som en av de få positiva spelarna från fjolåret och de hade önskat honom kvar. Hos Atletico är Juanfran ohotad etta som högerback vilket gör att Manquillo vill komma bort för speltid, Juventus var intresserade av en permant övergång men prislappen på €30 miljoner avskräcker. Spansk media säger att Sunderland och Atletico är överrens om ett lån över säsongen och Manquillo förväntas presenteras under dagen eller morgondagen.
160830. Är klar för Sunderland på ett lån över säsongen och det finns dessutom en option att köpa loss spanjoren som i sådana fall har ett fyraårigt avtal klart med klubben redan nu. Startade direkt i ligan mot Southampton och imponerade direkt!

Rykten In:

Bafetimbi Gomis (Forward)

Ryktas till Sunderland där Swansea ska vara beredda att släppa forwarden. Gomis startade årets PL på ett fantastiskt
sätt för att sedan knappt spela.(http://www.sunderlandecho.com/sport/football/sunderland-afc/sunderland-target-opens-up-about-swansea-city-future-as-bafetimbi-gomis-is-linked-with-cats-move-1-7923280)
20160707. Gomis ska nu vara väldigt nära att bli klar för Marseille.

Andre Ayew (mittfältare)
Sunderland försökte värva den snabbe mittfältaren redan i Januari. Ett bud kring 15 miljoner pund pratas det om att Sunderland lagt på spelare.
För Swansea skulle det vara en bra affär eftersom han kom på free transfer. Kommer nog att vara sommarens stora följetång gällande Sunderland. (http://www.sunderlandecho.com/sport/football/sunderland-afc/sunderland-target-opens-up-about-swansea-city-future-as-bafetimbi-gomis-is-linked-with-cats-move-1-7923280)
160703. Intresset för Ayew skall alltjämnt vara kvar, spelaren vill dock vänta med att bestämma sig för om han ska flytta eller ej, han söker i första hand efter en CL klubb om han ska lämna.
160816. Ayew är klar för West Ham.

Simone Zaza (Forward)
Zaza som spelat 19 matcher i år för Juventus FC och gjort 5 mål ryktas till Sunderland. Kännslan är att Zaza vill spela mer och varför inte göra det i Sunderland? Som mest har Zaza gjort 11 mål och det var i Sassuolo. Detta rykte känns tyvärr inte så troligt. (http://www.italianfootballdaily.com/juventus-refuse-let-go-zaza-despite-numerous-offers/)

Charlie Taylor (Back)
Taylor är en Leeds grabb som spelar till vänster i försvaret och har gjort en fin säsong i the championship. Sunderland vill göra ett byte för Taylor där Bridcutt är bytesvaran. Inte oss Sunderlandfans emot eftersom Bridcutt är riktigt dålig.(http://www.chroniclelive.co.uk/sport/football/transfer-news/sunderland-keeping-tabs-leeds-united-11388195)
160618. Taylor ser snarare ut att gå till Liverpool eller Stoke.


Diafra Sakho (Forward)
Big Sam vill köpa sin gamla forward från West Ham för 10 miljoner pund. Sakho har spelat 35 matcher för West Ham och gjort 13 mål. Detta rykte
känns troligt eftersom The Hammers jagar en topp Forward och lär behöva göra sig av med någon forward. Det som även talar för den här övergången är att Big Sam har ett gott öga för Sakho.(http://www.hitc.com/en-gb/2016/05/29/report-sam-allardyce-plotting-10m-sunderland-reunion-with-west-h/)
160618. Brittisk media skriver att Sakho vill lämna West Ham och söka efter större garantier till speltid. Förutom Sunderland ska även Stoke och West Brom vara intresserat men Sunderland sitter på trumfkortet med Sam Allardyce på bänken.
160708. Flera medier rapporterar nu att Sakho har lämnat in en transfer förfrågan. Eftersom West Ham är väldigt tydliga med att man ska ha in en "stjärnforward" så vill Sakho lämna omgående och inte vänta på att klubben först plockar in en annan spelare. Det är numera cirka en månad sedan Sunderland fick ett bud nekat av WH och nu skall även West Brom ha gett sig in i leken.
160717. Sakho skall ha vägrat följa med West Ham på deras träningsläger då han försöker tvinga igenom en flytt. Han vill alltjämt ej vänta på att West Ham först ska köpa in en ny forward. Den utdragna processen med Sams vara eller icke vara i klubben kan också skada en övergång, West Brom sägs stå redo med ett bud.
160720. Crystal Palace skall nu också gett sig in i jakten på Sakho.
160803. West Bromwich sägs ha budat £16 miljoner för Sakho och Sunderland som är än mer benägna att signera en forward sedan det blev klart att Defoe möjligtvis inte kan spela premiären sägs ge sig in i jakten på Sakho på nytt!
160805. West Brom har nu dragit sig ur affären och det verkar som att Sunderland nu kommer att öka ansträngningarna för att få loss Sakho!

Neven Subotic (Back)
Subotic ryktas vara på väg till Sunderland efter att hans agent fått ett kontraktsförslag. Enligt tidningarna så ska även Stoke vara intresserade av den duktiga
mittbacken som spelar i Dortmund. Skulle denna värvning gå i lås så skulle Sunderlands backlinje förstärkas rejält vilket den behöver för att bli ett stabilt PL- lag. Övergången känns inte så troligt men man vet aldrig med Big Sam! (http://www.hitc.com/en-gb/2016/05/29/report-sunderland-make-bold-move-for-neven-subotic-personal-term/)
160627. Har varit ute på sin facebook sida och bekräftat att han ser sig om efter en ny klubb då han inte vill tjäna pengar på att sitta på bänken utan hellre vill vara med och skriva historia på planen. Han har dock ej bestämt sig för vart hans framtid ligger.
160708. Dortmund var ute på twitter igår och förklarade att Subotic har fått lämna lagets träningsläger för att förhandla med klubbar. Sägs att han skall ha besökt Middlesbrough men även Sunderland och Stoke ska vara väldigt intresserade!
160717. Middlesbrough ser ut att ha vunnit racet om spelarens signatur.

Steven Caulker (Back)
Vad vore en Silly season utan att Sunderland ryktas vilja köpa Caulker från QPR. Cualker som varit lovande länge och behöver hitta en klubb där han kan få speltid. Sunderland har bara tre mittbackar just nu så vi får räkna med minst två mittbacksvärvningar där. Personligen är jag tudelad till Caulker eftersom han inte har lyckats visa sin storhet än.(http://www.wearewearside.com/post/2016/05/29/sunderland-linked-with-dortmund-man-and-qpr-outcast-as-loanees-near-exit.aspx)

Bas Dost (Forward)
Wolfsburgs holländske forward har tidigare ryktats till bland annat Newcastle efter att han tappat sin plats som försteforward till Max Kruse. Är stor och stark och en duktig målskytt. Det är nog framförallt som ett alternativ till Diafra Sakho som intresset för Dost finns.

Clement Chantome (Mittfältare)
Tillgänglig på free transfer efter att hans avtal med Bordeaux gått ut. Jagas av flertalet klubbar men sägs framförallt diskutera med två brittiska klubbar där Sunderland ryktas vara en av dem, grannrivalen Middlesborough ska också vara intresserat. Är en spelare som är duktig på att arbeta över stora ytor och är bra i spelet med fötterna. Har tidigare representerat PSG och har även funnits med i Franska landslagstruppen.
160626. Chantome är nu klar för Stade Rennais de kommande tre säsongerna!

Edin Dzeko (Forward)
Ett galet rykte har dykt upp där Sunderland sägs ha erbjudit Roma 15 miljoner pund för Dzeko. Sunderland ska även erbjudit Dzeko ett kontrakt på 140 tusen pund i veckan, han skulle utan tvekan bli Sunderlands bäst betalda spelare genom tiderna.
Skulle detta stämma det minsta så betyder det att mr Short har öppnat plånboken rejält. Skulle passa in bra med en springandes Defoe vid sin sida men summorna känns alldeles för stora för vårt Sunderland. Dessutom har Dzeko inte direkt rosa marknaden de senaste åren.  (http://gianlucadimarzio.com/en/eng/roma-sunderland-pressing-for-dzeko-the-situation/ )
160626. Flera sidor från Italien gör allt mer gällande att Sunderlands intresse kvarstår och att man arbetar febrilt med att få till en affär. Man ska fortfarande vara villiga att erbjuda Dzeko 6.5£ miljoner per säsong vilket är väldigt mycket för Sunderland, dock med det nya tv-avtalet och med de spelare som väntas lämna så ska det finnas plats att spendera på någon kvalitétsspelare. Vore ett riktigt fint "statement" från klubben om man rodde detta i hamn.
160627. Luciano Spaletti, tränare för Roma skall vara väldigt intresserad av att få in polske forwardern Arek Milik i laget och sägs då vilja göra rum för denne med att sälja av Dzeko.
160703. Dzeko ska tydligen ha tackat nej till Sunderland, han vill hellre vara kvar i Rom och slåss för sin plats.

Joe Allen (Mittfältare)
"Welsh Xavi" Som Brendan Rodgers så fint har döpt honom har haft svårt att få speltid i Liverpool. Rykten från olika liverpoolsidor gör gällande att Allen kan vara på väg bort från klubben och då ska bland annat Sunderland vara intresserat. Återstår att se om Jurgen Klopp vill ha kvar spelaren i truppen som ändå hittade formen efter att tysken tog över klubben.
160626. Framförallt skall förra klubben Swansea vara heta på att få tillbaka Allen men även spanska Sevilla skall lura i vassen. Blir tufft att locka honom till Sunderland känns det som.
160728. Stoke har signerat Allen på ett femårigt avtal.

Martin Braithwaite (Forward)
Dansk forward/ytter som spenderat de senaste säsongerna i Toulouse och gjort det riktigt bra, förra säsongen blev det 14 ligamål för den danske landslagsfowarden som ofta spelat som ytter i Frankrike. Både spelaren själv och dennes agent pratar väldigt mycket om att han är färdig i Toulouse och behöver ta sig vidare och helst till England. Ska vara tillgänglig för ungefär 4£ miljoner vilket är ett lågt pris i mina ögon sett till antalet mål som spelaren gjort.
(http://www.hitc.com/en-gb/2016/06/20/report-west-ham-sunderland-target-flies-to-england/?)

Diego Laxalt (Mittfältare)
Uruguayansk mittfältare på 23 år som har tillhört Inter sedan några år tillbaka men mestadels spenderat tid ute på lån i olika italienska klubbar. Spelade hos Genoa senaste säsongen där han gjort det väldigt bra, Genua klubben sägs vilja köpa loss honom men intresse ska finnas från brittiska öarna också. Är en snabb spelare med väldigt fin spelförståelse och teknik. Kan husera både centralt och på kanten vilket säkert är extra plus hos Allardyce

Hakim Ziyech (Mittfältare)
Marrokansk offensiv mittfältare som gjort succé i holländska Twente iår, spelskicklig och målfarlig herre som gjort 30 mål på 66 matcher som offensiv mittfältare. Har en fantastiskt fin fot och är en spelare som ofta kallas "frisparksspecialist". Jagas av klubbar i såväl England som Tyskland och Sunderland sägs vara en av intressenterna men lär få tampas med klubbar som Borussia Dortmund, Hertha Berlin, Hamburg, Southampton och även Arsenal som spanat in spelaren.
(http://www.teamtalk.com/news/twente-star-ziyech-attracting-strong-premier-league-interest)
160707. Tydligen skall Fenerbache ha tagit tag i taktpinnen vad gäller att värva Ziyech och försöker få till en affär.
160816. Ryktena kring Ziyech tog ny fart under helgen då Sunderland ånyo nämndes i media med ett intresse kring spelaren. Även Everton nämndes.
160830. Sunderland verkar öka sina ansträngningar att få loss Ziyech och sägs vara beredda att buda bort Ajax som annars är den andre favoriten kring spelaren. Ziyech själv sägs dock tveka lite kring Sunderland.
160831. Ziyech är klar för Ajax!

Cheik Mbengue (Försvarare)
Afrikansk vänsterback som blivit free transfer efter några år i Rennes, tidigare fostrad i Toulouse dock. Är en snabb och skicklig ytterback som var ute i fransk media under helgen och berättade om att han har flertalet intressenter och bud men att just Sunderland intresserade honom extra mycket. Även Newcastle skall vara intresserat av honom!

James Tomkins (Försvarare)
Har tidigare jobbat med Big Sam i West Ham där Tomkins har spenderat hela sin karriär. Sägs dock vara på jakt efter en ny utmaning nu och framförallt vill han ha mer regelbundet med speltid, något som han ej fått på slutet i West Ham som också verkar jaga ytterligare försvarare. Sägs att Sam redan har fått ett bud nekat och West Ham ska kräva så mycket som £12 miljoner. Återstår att se hur långt Sam sträcker sig för att återförenas med Tomkins.
160704. Ska vara mer eller mindre klar för Crystal Palace för £12.5 miljoner.
160707. Har skrivit på för Palace.

Ozun Tufan (Mittfältare)
En av de mer lovande spelarna i Turkiet vilka han också har representerat under sommarens EM turnering och tillhör idag i Fenerbache dit han kom från Bursaspor inför säsongen. Är främst defensiv mittfältare och kallas i media för "nye Yaya Toure". Här finns flertalet klubbar att konkurrera med men det är främst Sunderland och Everton som nämns kring spelaren! Återstår också att se om han vill lämna stora Fenerbache för en mer oviss klubb som Sunderland.

Djibril Sidibe (Back)
Högerbacken sägs vara nära en övergång till Sunderland, ryktet säger att det står mellan oss och Monaco. Högerbacken spelar i Lille och har gjort en kanon säsong där, prissumman för Sidibe uppges vara 10 miljoner pund. Big Sam vill nog göra klart med en bra högerback så fort som möjligt och det känns som att Sidibe vore en grym värvning.
160704. Sägs nu vara mer eller mindre klar för Monaco

Vincent Iborra (Mittfältare)
Big sam sägs jaga Vincent Iborra från Sevilla. Levante produkten Iborra har gjort 81 matcher och 17 mål för sevilla under sina 3 år där. Ruben Kazan säg även ligga när till att få Iborras namnteckning. Enligt tidningarna så värvas Iborra istället för Mvilla, har svårt att se att detta rykte ska stämma eftersom Mvilla tränar med Rubins reserver just nu och deras tränare sagt att han ej räknar med Mvila när säsongen startar. Fransoses har själv också vart tydlig med att han vill till Sunderland.
160707. Sevillas sportchef Monchi har vart ute i media och sagt att man inte vill att Iborra skall lämna laget men man kommer däremot ej att stå ivägen ifall klubbar budar på honom. Monchi sa också att det finns intresse från flera klubbar för Iborra.
160824. Som en blixt från klar himmel rapporterar talksport att Sunderland och Sevilla är överrens om en övergång för Iborra där kostnaden hamnar på £7 miljoner, spelaren förväntas anlända i morgon för en medical inför en flytt. Oerhört positivt för klubben!
160826. Moyes bekräftar på dagens presskonferens att han har lagt bud på Iborra. Även Sevillas President har bekräftat att de fått in ett bud på spelaren. Eftersom Moyes bekräftar detta så måste en övergång vara nära.
160830. Flera rapporter gör gällande att Sunderlands bud är accepterat och att spelaren ska vara på väg till england för att göra klart flytten till Sunderland.
160831. Allt var klart för övergången, Sevilla hade accepterat Sunderlands bud och spelaren var överrens om kontraktet, flygbiljetten var betald men då ändrar sig Sevillas president och säger nej tack till övergången och erbjuder Iborra nytt kontrakt istället! TUNGT TUNGT TUNGT
 

Yann M´vila (mittfältare)
Var förra säsongen på lån i Sunderland och gjorde det riktigt bra. Var en av de bästa spelarna sett över hela säsongen och han blev även väldigt populär bland fansen. Sam sägs vilja köpa loss fransosen som själv också gärna vill göra en permant flytt till nordöstra england. Sitter på en kontrakt som går ut i Januari vilket gör att Sunderland hoppas få ett billigt pris, Kazan säger dock att något sådant kan man glömma och man sägs kräva så mycket som £8 miljoner. Det kommer aldrig Sunderland buda utan då tar man honom i Januari i sådana fall. Jag tror dock att detta blir en övergång som snart blir officiell.
160703. Rapporter gör gällande att man ej kan komma överrens med M´Vila om lönen och att man därför börjat kolla sig på andra håll.
160717. Även Everton skall nu vilja ha in fransmannen i laget.
160720. Fick inte följa med till Österrike med Rubin Kazan utan lämnades utanför truppen och skulle träna på egen hand, befinner sig nu hemma i Frankrike. På sociala medier bekräftade M´vila åter att han vill komma tillbaka till klubben men att det inte enbart är han som bestämmer detta. Rubin Kazan har en väldigt god ekonomi och man tänker därför inte gå med något lågt pris för fransosen detta trots att man ej ser honom som en spelare att behålla och trots att avtalet som han har med klubben löper ut i December.
160725. Finns rapporter som gör gällande att Moyes första handlingar som manager för Sunderland blir att bland annat göra klart med M´vila som hemskt gärna återvänder till klubben. Något som han friskt vädrar på sociala medier.
 160727. Sent igår kväll kom rapporter från både Ryssland och nordöstra England om att Sunderland nu äntligen är på väg att få ett genombrott i transfersagan kring M'Vila. Rapporterna gör gällande nu att alla parter är överrens och att fransosen kommer att sginera ett fyraårigt avtal med "the black cats".
160730. Nya tvister kring M'Vila, spelaren sägs kräva att Rubin Kazan skall betala av hela hans återstående kontrakt då de behandlat honom på ett dåligt sätt. Sunderland i sin tur verkar trötta på att förhandlingarna drar ut på tiden och kan tänkas vänta ut att fransosens kontrakt går ut för att plocka honom gratis i Januari.
160704. David Moyes har nu sagt till kluben att han vill ha in M´Vila i laget och att de skall försöka lösa det. Klubben och Kazan har också kommit överrens tillslut om priset för fransosen, £4 miljoner får Sunderland betala. M´Vila skall under gårdagen ha gjort sin medical med klubben och väntas skriva på under torsdagen.
160816. Enligt rapporter från bland annat Sky Sports så har klubben ett personligt avtal klart med spelaren, om man inte lyckas komma överrens med Kazan om en övergång ser fransosen ut att anlända i Januari på fri transfer.
160824. Rapporter säger att klubben och Kazan nu är väldigt nära att komma överrens om M'Vila och att en affär ska vara nära förestående!
 
Thomas Meunier (Försvarare)
Belgisk landslagsman som till vardags huserar hemma i Belgiska Club Brügge. Har stått för en stark säsong där och har fått ögonen på sig av flertalet storklubbar. Spelaren själv har varit ute i media och berättat att han har erbjudanden från PSG, Sunderland, Napoli och att även West Ham har starkt intresse för honom. Han verkar dock vara noga med att han ska flytta till en klubb där han får spela som ordinarie vilket gjort att han sa att han var högst tveksam till att flytta till PSG då han tror att chansen kan vara stor att han ej är startspelare där. Kan öppna för Sunderland ändå där han skulle bli helt ordinarie som högerback.
160704. Meunier är klar för PSG.
 
Clement Grenier (Mittfältare)
Fransk landslagsmittfältare som huserar i Lyon till vardags. Är tyvärr en spelare som varit alldeles för skadedrabbad de senaste åren för att verkligen ta klivet till att bli en europeisk toppmittfältare. Lyons ordförande Jean Aulas var ute igår på en träningsmatch och berättade om läget vad gäller transfers och då nämnde han att klubben fått ett bud på Grenier från Sunderland samt en Italiensk klubb. Spelaren själv har pratat om att en nytändning behövs och kan klubben bara få in honom och komma till rätsida med hans skador så är det en mittfältstyp som klubben saknat under många år då han är en playmaker av hög rang.
170707. Det sägs nu att Grenier helst vill stanna kvar i Lyon då han ej är överdrivet sugen på att flytta till Sunderland. Lyon verkar dock vilja se honom lämna och frågan är om Sam kan övertala honom om att flytt till nordöstra England vore rätt eller om man väljer att gå efter en annan spelare som är mer sugen på att komma till klubben.

DeAndre Yedlin (Försvarare)
Högerbacken var ifjol på lån i klubben och efter att Sam tog över ansvaret för laget så utvecklades även den unge amerikanen riktigt bra. Tillhör Tottenham vilket ofta leder till tuffa förhandlingar men det sägs att bud på mellan £3-5 miljoner skall vara tillräckligt för att få köpa spelaren. Sam sägs vara intresserad men frågan är om man kommer betala uppemot £5 miljoner för en spelare som gjort ett halvår som vart riktigt bra eller om man hellre vill köpa in någon som har mer "bevisad" kvalité? Är ju dock alltjämnt ung och lovande och kan bli väldigt bra.
160816. Amerikanen skall fortfarande vara av intresse, dock verkar Derby och Hull vara de som kämpar hårdast om en affär kring spelaren.

Davide Santon (Försvarare)
Enligt italiensk media så ska Davide Santon genomgå en läkarundersökning hos Sunderland imorgon. Santon kommer närmast från Inter där han har spelat 19 matcher och inte gjort så stort väsen av sig. Innan det tillhörde han värsta rivalerna Newcastle där han gjorde 82 matcher och var en stabil spelare. Santon har haft problem med skador och får han bukt på dem så borde han bli ett bra nyförvärv, Santon sägs kosta Sunderland £4 miljoner. Om detta stämmer så är det lite förvånande att Inter säljer en spelare till Sunderland efter Alvarez affären, som var en bitter historia.
160713. Precis som förväntat så skulle klubbarnas frostiga relation sätta denna övergång i stöpet. Klubben gjorde ett officiellt uttalande, vilket är högst ovanligt i dessa sammanhang, att man ej skulle fortsätta intersset i Santon eftersom klubbarna ej kom överrens. Spelaren sades då vara på gång på läkarundersökning och allt kändes klart. Sam sa i en intervju att han var riktigt irriterad att detta gått i stöpet.    

Khouma Babacar (Anfallare)
Ung och lovande anfallare som till vardags tillhör Fiorentina. Har under föregående säsong stått för fem mål i Serie A på 18 spelade matcher. Beskrivs som en stark, snabb och väldigt lovande anfallare som har ögonen på sig från flertalet klubbar, däribland Crystal Palace och Watford. Sägs kunna lämna för i runda slängar £9 miljoner.

Micah Richards (Försvarare)
City produkten som skulle bli englands nästa stora försvarare och bli en klippa hos de ljusblå har tyvärr inte fått den utväxling man hoppats. Han tog klivet inför förra säsongen till Aston Villa för en nytändning men där gick det väl inte heller så bra som man hopapts, eftersom klubben nu åkt ur så finns en £5 miljoners utköpsklausul som Sunderland skall vara intresserad av att använda. Är alltjämnt en försvarare som kan komma att utvecklas mycket mera och känslan är att en manager som Sam skulle kunna få ut det mesta av Richards.   http://www.birminghammail.co.uk/sport/football/transfer-news/aston-villa-transfer-news-sunderland-11638805
160725. Även här skall det finnas en principiell överenskommelse och det ska bara vara för Moyes att säga ja till övergången så är allt i hamn. Återstår att se om Moyes anser att Richards är vad som behövs i truppen.
160726. Idag sägs det att Sunderland INTE kommer att aktivera Richards köpesklausul och att man heller aldrig varit intresserat av spelaren. Detta sägs komma från någon person "inifrån" klubben.

Will Keane (Forward) 
Ytterligare en ung Manchester United spelare. Keane är en 23 årig forward som insett att konkurrensen är för tuff hos "the red devils" och att han behöver lämna. Gjorde ifjol 1 mål på 20 matcher för Preston i Championship och brittiska medier skriver om en summa på £6.5 miljoner vilket undertecknad låter som högst osannolikt. 
160831. Klar för Hull City

Charles N'Zogbia (Mittfältare)
Fransosen står utan kontrakt efter att han lämnat Aston Villa nu i Juni, har fått möjliget att träna med klubben i ett försök att komma i form och hitta någon annan klubb. Dock så har "N'zog" imponerat stort i de träningsmatcher han deltagit i och även på träningarna så nu kommer rykten om att han faktiskt erbjuds kontrakt av klubben. 30 åringen har sett ut att helt tappat all form de senaste åren och istället för att vara på väg in i franska landslaget har han snarare haft tufft att ta sig in i Aston Villa, kan Moyes väcka liv i honom så får man ju en kreatör som man saknar mycket i laget.

Marouane Fellaini (Mittfältare)
Den reslige belgaren delar åsikter rejält hos Manchester United, en del supportrar är nöjda med vad han tillför och vill ha honom i klubben men den stora skaran anser att Fellaini inte alls är vad klubben behöver och passar väl kanske inte in i deras sätt att spela direkt. En som dock känner Fellaini väl är ju David Moyes som först tog Fellaini till Everton för att sedan köpa honom till United. Nu sägs Moyes vilja ha en av sina personliga favoriter för tredje gången. Vore för Sunderland en fantastiskt fin värvning och hans storlek skulle komplettera Jermaine Defoe fantastiskt bra uppe i offensiven. Återstår att se om han har intresse för att spela för Sunderland, han är ju i en ålder nu där han behöver spela vecka ut och vecka in vilket ej kommer ske i United så man kan alltid hoppas!
160728. Det ryktas om att Manchester United kommer sälja Fellaini för ungefär £13 miljoner. Kan Moyes dra detta över linjen och knyta upp spelaren ifråga så är det otroligt bra gjort!
160801. Moyes hade idag sin första presskonferens som manager för Sunderland, han bekräftade där att klubben är intresserat av både Fellaini och Januzaj.

Eduardo Salvio (Mittfältare)
Argentinske Salvio fick en flytt till Manchester City förra sommaren förstörd på grund av skada, skadan gjorde dessutom att han enbart spelade tre matcher från start för Benfica som gick och vann ligan igen. Nu skriver A Bola, den stora portugisiska tidningen, att Salvio vill till Premier League och att just vår klubb är den som har framträtt som första alternativ. Man skriver till och med detta på förstasidan! Det talas om att en affär kan gå av för ungefär €25 miljoner, något som i sådana fall innebär att Sunderland skulle slå sitt tidigare transferrekord med råge. Om Salvio skulle vara skadefri så vore det en kanonspelare att få in!
160730. Tydligen skall Benficas sportchef befinna sig i London och jobba på ett antal olika affärer och en av dem ska vara Salvio till Sunderland. Tror dock att Sunderland ej kommer betala så mycket som €25 miljoner för Salvio. Intressant är det dock!
160802. Ryktena om Salvio fortsätter, idag skriver en argentinsk tidning att Sunderland och Benfica är överrens om ett avtal, spelaren skulle om han nu värvas bli klubben dyraste spelare genom tiderna. Återstår att se om detta ros i hamn!
160803. Milan och Monaco ska också ha börjat visa intresse för Salvio men nu sägs det ändå att han inom det närmaste kan bli helt klar för Sunderland!

Tom Lees (Försvarare)
Lees har tidigare varit på gång till Sunderland, då befann han sig i Leeds United, han hamnade senare i Sheffield Wednesday där han utvecklats till att vara en av de bättre mittbackarna i Championship. Vi vet mycket väl att Moyes gillar att köpa in spelare från den ligan och att en spelare som Lees definitivt skulle kunna blomma ut under Moyes likt Phil Jagielka gjorde. Det finns dock flertalet klubbar med och visar intresse för spelaren som skall vara värderad till ungefär £5 miljoner.

Domagoj Vida (Försvarare)
Kroatisk försvarare som till vardags spelar i Ukrainska storklubben Dynamo Kiev. Har ett starkt EM bakom sig där han var en klippa i Kroatiens försvar. 26 år och spelar helst mittback men kan även användas till höger i försvarslinjen. Det sägs att han är värderad till £5 miljoner och att han dessutom skall ha långt gångna förhandlingar med Besiktas.
160809. Det skrivs nu om att Sunderland haft ett bud inne för Vida på £6 miljoner som dock avslagits då Dynamo Zagreb sägs vilja ha £10 miljoner för att släppa landsmannen.
160810. Är en av de två hetaste alternativen att ersätta Koné om han lämnar.

Filip Helander (Försvarare)
Det har kommit rapporter från Italien om att Sunderland tillsammans med Newcastle skall visa intresse för den unge svensken. En första kontakt mellan klubbarna skall vara tagen och sedan återstår att se om intresset följs upp med något konkrekt bud. Helander flyttade förra sommaren från Malmö till Hellas Verona där han spelade regelbundet, Verona åkte dock ur Serie A och Helander sägs inte vara intresserat av spel i Serie B.

Kara Mbodji (Försvarare)
Anderlechts afrikanske mittback har varit av intresse för Premier League lag tidigare, West Ham sades så sent som i vintras förhandla om att köpa loss spelaren. Sägs att Anderlecht kräver ungefär £8 miljoner för mittbacken som dessutom kan spela som ankare på mittfältet. Är en spelare som innehar en god fysik och är även ganska skicklig i spelet med fötterna. Ett mittbackspar med Kara och Koné skulle få lag i ligan kunna mäta sig med rent fysiskt!
160810. Skall vara en av de två hetare alternativen att efterträda Koné om denne nu lämnar laget.

Christian Benteke (Forward)
Den store belgiske forwarden har inte haft det lätt alls sedan han skrev på för Liverpool under förra sommaren. Med Jurgen Klopp i laget nu som tränare så skall inte Benteke heller riktigt passa in i den tyske tränarens planer och han har blivit ombedd att lämna klubben. Crystal Palace har under sommaren jagat Benteke utan framgång, trots ett bud på £25 miljoner. Benteke sägs nu vilja lämna dock, främst på lån, för att kunna få fart på karriären igen. Engelsk media nämner där Sunderland och Everton framförallt som de intresserade och frågan är ju då hur villiga Liverpool är att låna ut eller sälja till Everton över Sunderland? Vore kanon för oss, inga tvivel om det men att köpa loss honom är inget alternativ för Sunderland då han skulle gå på runt £30 miljoner och då är det en låneövergång som just nu passar bäst.

Alvaro Arbeloa (Försvarare)
Den föredetta spanske landslagsmannen och Real spelaren är tillgänglig på fri transfer efter att ha lämnat Real Madrid under sommaren. Det sägs att Moyes erbjudit 33 åringen ett tvåårs kontrakt för att få bukt med problemen som klubben har på högerbacksposten.

Davide Zappacosta (Försvarare)
Ung högerback som varit med i Italiens U21 landslag och även fått prova på spel med "Gli Azzurri", till vardags spelar han i Torino och de ska inte vara helt främmande till en försäljning. Italiensk media skrev bland annat att Sunderland skulle buda ungefär £8 miljoner, vilket skulle vara vad Torino kräver för att släppa spelaren.

Oliver Burke (Mittfältare)
19 årig mittfältare i Nottingham Forest som kan spela centralt och på kanten, är dock vanligtvis den senare av dem som han spelar på. Det kom fram att David Moyes var och tittade in Nottinghams senaste match och enligt rapporter är det unge skotten Burke tillsammans med lagkompiser Britt Assombalonga som var av intresse. Burke slog sig fram ifjol och etablerade sig i alaget hos Forest och den här säsongen är han ansedd som en viktig kugge i laget. Sägs att Burke skulle kosta runt £8 miljoner, även Crystal Palace är intresserade.
160830. Är klar för RB Leipzig i Tyska Bundesliga!

Britt Assombalonga (Forward)
Ja den andre spelaren som Moyes sägs spana in är Assombalonga, detta är en snabb och stark forward med bra näsa för mål och som gjort det bra i de lägre divisionerna. Under sin första säsong hos Forest så stod han för 15 mål på 29 matcher, ifjol fick han merparten av säsongen förstörd på grund av en otäck knäskada och gjorde därför bara fyra matcher, då blev det ett mål. Nu är han åter hel igen och har på de två inledande matcherna som han deltagit i gjort två mål. 23 år ung är han väl vad som kan kallas "urtypen" för Moyes-värvning. Ung och utvecklingsbar och har preseterat i lägre divisioner och är en spelare som skulle jobba stenhårt för att lyckas i Premier League.

James McCharty (Mittfältare)
Moyes vill ha in fler britter i laget och han vill dessutom ha in två centrala mittfältare, en av dem som han har fastnat för är Evertons irländske spelfördelare McCharty. För tillfället är James endast tredjeval bakom Gareth Barry och "Gana" Gueye på Evertons innermittfält och skall vara tillgänglig för en övergång. Moyes har tänkt sig att använda sig av Koné härvan för att få loss McCarthy, det sägs att han inte kommer sälja sin mittback om inte Everton inkluderar McCarthy i budet.

Alfie Mawson (Försvarare)
Mittback på 22 år som till vardags tillhör Barnsley. Är en fysiskt stark försvarare som fått klubbar som Newcastle och Leeds efter sig men det sägs att Sunderland ligger bäst till efter att man budat £3 miljoner för spelaren. Moyes är känd för att hitta unga och utvecklingsbara spelare i de lägre divisionerna och Mawson kan mycket väl vara näste man in på den listan.
160830. Mawson är klar för Swansea.

Ryan Mason (MIttfältare)
Spelaren har svårt att få speltid i Tottenham och sägs vilja lämna för att ha större chans på att återigen komma med i den engelska landslagstruppen. Förutom Sunderland så ska även Hull vara intresserade men det sägs att Sunderland ligger väldigt bra till att få loss Mason. Man ska redan ha gjort klart ett personligt avtal med spelaren på £40.000 per vecka och det enda som återstår är att komma överrens med Tottenham om en övergångssumma. Det sägs att £8 miljoner är det som krävs för att få loss spelaren, Hull har redan budat det men skall som sagt ej vara Masons förstahandsval.
160831. Mason är klar för Hull City, har bekräftat att Sunderland var intersserade av honom men att hans magkänsla drog honom till Hull istället.

John Ruddy (Målvakt)
Sunderland är i behov av en målvakt som kan konkurrera med Jordan Pickford nu när Mannone är skadad och Moyes ska tydligen ha trätt in i förhandlingar kring en permanent övergång för Ruddy.

Didier Ndong (Mittfältare)
Ndong är en gabonesisk mittfältare som till vardags spelar i franska Lorient. Han har tidigare ryktats med Sunderland under vintern då Big Sam sades ha budat på 22 åringen. Har tidigare också jagats av Monaco, sägs att han lämnat sin landslagssamling och flugit till England för att göra klart affären som också skulle innebära att han blir Sunderlands dyraste nyförvärv genom tiderna, övergångssumman skall ligga på £17 miljoner. Ganska otroligt med tanke på klubben ovilja att spendera stort tidigare och köpa loss mer etablerade namn. Att man dessutom behöver ett stort antal spelare under dagen gör det inte bättre.

Mamadou Sakho (Försvarare)
Mittbacken har varit avstängd en tid efter att ha stått anklagad för dopning, de anklagelserna är nu nedlagda och fransosen får åter spela. I Liverpool verkar han dock inte ha en framtid utan klubben vill att Sakho skall lämna laget. Sägs vara på gång upp till Sunderland för ett lån där man senare skulle inkludera en köpesklausul. Kan bana väg för Kone´s övergång till Everton.

Wilifred Bony (Forward)
Sunderland är i desperat behov av en forward som kan hjälpa Jermaine Defoe med målskyttet. Nu ryktas det om att Bony kan vara på gång på lån dåhan tydligen ej har en plats hos Guardiola. Jagas även at Stoke och West Ham. För Sunderlands del har man ett inhemskt lån kvar att göra vilket innebär att om Sakho kommer på lån kan ej Bony göra det. Är precis den typ av klasspelare som den här klubben behöver dock och jag hoppas innerligt att Moyes får in Ivorianen till laget. Stark och jobbig att möta i boxen så är han perfekt komplement till Defoe!

 
Rykten ut:

Sebastian Larsson (Mittfältare)
Svensken har fått allt mindre speltid med åren nu och har även haft endel problem med skador på slutet. Bidrar alltid med ett stenhårt jobb när han spelar men det syns mer och mer hur han ej längre riktigt håller på denna nivå. Inte ens han specialitet, högerfoten har funkat på slutet och med ett år kvar på kontraktet verkar det ej som att "Seb" har någon plats hos Big Sam. Leeds United nämns som potentiell ny klubb. 
160809. Under helgen florerade en bild på Sebastian på ett flyg ner till Portugal, han fanns inte med i klubbens sista träningsmatch emot Dortmund utan ledningen sa att han var hemma i Sunderland och körde rehab på en skada. Kan svensken vara på gång bort från klubben?
 
Lee Cattermole (Mittfältare)
Hårdföre innermitten Cattermole sägs ha ögonen på sig från moderklubben Middlesbrough som enligt engelska medier förbereder ett bud på ca. £5 miljoner. En övergång för "Catts" delar Sunderland lägret rejält, flertalet blir gärna av med en spelare som förmodligen nått sin topp och som ofta är vårdslös och drar på sig varningar men samtidigt så är det många som gillar hans inställning och vilja att alltid ge allt för tröjan. 

Charis Mavrias (Mittfältare)
Kom som grekisk landslagsman och var ett av de större löftena i europa just då. Juventus jagade den tekniske yttern som sedan flytten till Sunderland haft svårt att få chansen. Alla tränare hyllar hans inställning och vilja på träning och i U21 laget har han gjort det väldigt bra men det faktum att klubben oftast spelar i en prekär situation om att hålla sig kvar så har man inte vågat ge honom chansen. Har spenderat en halv säsong i tyskland med Fortuna Düsseldorf där han gjort det bra och klubben sägs vilja ha honom permanent. Synd på en sådan talang att det aldrig löste sig ordentligt i England.

Lamine Koné (Försvarare)
Sunderlands afrikanske försvare har gjort stor succé efter sin flytt från Lorient i Januari och har etablerat sig dels som en nyckelspelare och bjässe i försvaret men han har också blivit en hit hos Sunderlands supportrar. Nu kommer rapporter gällande att Evertons nye tränare Ronald Koeman är intresserad av att ersätta John Stones med just Koné och det sägs att ett bud lagts som skulle generera ungefär £16 miljoner. Med tanke på att han köptes för £5 i Januari så skulle klubben göra en stor vinst såklart men samtidigt så är inte klubben ute nu efter att sälja spelare utan snarare köpa in spelare.
160809. Under gårdagen kom bilder ifrån Liverpool där Lamine syns posera med en Everton supporter. Det sägs att han finns på plats i Melwood utifall att en affär skulle bli aktuell, det sägs också att det är spelarens agent som läckt bilden för att sätta press på Sunderland att komma med ett nytt och bättre kontrakt. Everton är dock riktigt intresserade och skall ha lagt ett bud på £18 miljoner.
160810. Konés agent har vart ute i media och förklarat att Lamine kommer att återvända till Sunderland för att delta i onsdagens träning. Han finns tillgänglig för spel i helgens premiär men han eftersträvar också ett nytt kontrakt med Sunderland alternativt klarhet i en eventuell flytt. Everton skall dessutom ha ökat budet som nu är närmare £21 miljoner enligt "the northernecho". Chelsea har också gett sig in i jakten på ivorianen vilket kan leda till att man får ytterligare lite bättre betalt för försvarsklippan. Moyes har accepterat att sälja Koné för att få möjlighet att stärka laget med fler spelare.
160816. Lamine ser nu ut att stanna i Sunderland. Moyes vill inte sälja och han gör det definitivt inte förrän han fått en ersättare på plats, något som fått Everton att börja kolla åt andra håll.
160622. Soppan kring Koné fortsätter, nu har Moyes stängt av Koné fram tills det att transferfönstret stängt. Han är inte välkommen att träna eller vistas på träningsanläggningen enligt rapporter. Moyes visade tydligt sin besvikelse över Konés "skada" på presskonferensen han höll inför mötet med Middlesbrough. Det känns ohållbart i längden och Koné borde lämna.
160824. På gårdagens presskonferans höll Moyes fast vid att Koné är en Sunderlandspelare och kommer så att förbli. Detta då han ej anser att man kommer kunna hitta en bra ersättare för den pengen som han blivit erbjuden av Everton. 
160831. Everton skall ha höjt budet på Koné och Sunderland har åter sagt Nej tack till det, det sista verkar dock inte vara sagt kring denna transfersoppa.

Wahbi Khazri (Ytter)
Även vår tekniske tunisier ser ut att jagas av Fenerbache! Har än så länge ej fått någon större speltid av Moyes och det sägs att Moyes ej är nöjd med tunisiern. Khazri kom dessutom tillbaka senare än övriga i laget från sommarens ledighet och har dessutom lagt på sig ett antal kilon under sommaren och ser nu allt annat än tränad ut. Återstår att se om klubben väljer att "casha in" eller inte på publikfavoriten.


Klara ut:

Steven Fletcher (Forward)
160704. Klar för Sheffield Wednesday
Wes Brown (försvarare)
Danny Graham (forward)
Steve Harper (målvakt)
Klubben meddelade att dessa fyra, vars kontrakt går ut i sommar, ej kommer bli kvar i klubben. Fletcher, klubbens dyraste spelare genom tiderna nämns bland annat intressera Hull City, Aston Villa och Celtic. Danny Graham drar också till sig intresse ifrån norr då både Celtic och Rangers verkar intresserat. Skall även ha Blackburn dit han varit utlånad som Birmingham efter sig. Att bli av med Graham, Brown och Fletcher underlättar enormt på klubbens lönelista.

Sebastian Coates (Försvarare)
Kommer även kommande säsong spela i Sporting CP som har en köpesklausul med i lånet.

Santiago Vergini (Försvarare)
Var framförallt en spelare som passade in i Gus Poyets spel med sitt lugn och sin bolltrygghet men ibland var han också alltför riskabel. Dick Advocaat visade direkt att han ej hade intresse av argentinaren och skeppade honom på lån till Getafe. Madrid klubben blev dock degraderade och kan därför ej köpa loss Vergini. En flytt till Poyet och Real Betis alternativt hem till Argentina verkar mest troligt. Boca Juniors är en möjlig destination. (http://www.sunderlandecho.com/sport/football/sunderland-afc/sunderland-afc-news-wigan-want-midfielder-defender-deal-on-the-cards-1-7965168?)
160626. Boca har försökt få till en övergång utan övergångssumma, alltså att man enbart tar över Verginis kontrakt men det ska inte klubben vara intresserat av, man vill försöka få tillbaka något av de £2 miljonerna man pungade ut förra sommaren. 160628 Boca och Sunderland sägs ha kommit överens om en summa på £1 miljoner.
160630. En övergång sägs nu vara klar och bli officiell senast måndag.
160704. Klar för Boca Juniors

Emanuele Giaccherin (Mittfältare)
Det ryktas idag att Emanuele Giaccherin ska till Italien där Torino är klubben som är intresserade. Giaccherin har inte lyckats i Sunderland vilket är synd eftersom han har en hög potential. Han har varit utlånad till Bologna där han gjorde det riktigt bra och han är med i den Italenska truppen inför EM i Frankriker. Han kommer lämna i sommar eftersom han inte alls lyckats hos oss.(http://sportwitness.ning.com/forum/topics/from-italy-serie-a-side-have-taken-decisive-steps-for-sunderland)
160618. Fiorentina och Milan ska ha blivit än mer intresserade av Giaccherini efter hans fina spel för Italien i EM. Flertalet röster höjs för att Sunderland ska satsa på den lille liraren men frågan är om inte Sam kommer använda det allt större intresset till att istället försöka få tillbaka så mycket pengar som möjligt?
160704. Conte sägs vilja ha med Giaccherini till Chelsea, "Giacch"s agent har svarat med att om Conte vill ha honom så tar de första helikopter till Chelsea.
160708. Lazio är nästa klubb att ställa sig in i intressekön för Giaccherini! Marcelo Bielsa skall ta över Rom laget och han har märkt ut Giaccherini som en viktig värvning i sitt lagbygge.
160713. Bielsa avgick från Lazio efter två dygn och därför sägs nu istället Giaccherini kommit överrens med Napoli.
160717. Helt klar för Napli och Sunderland verkar få £2 miljoner i övergångspengar. En dålig affär av klubben där man ej fått ut något av spelarens höga kapacitet, man slipper nu dock hans lön som bör ha varit bland de högre i klubben.

Sam Allardyce (Manager)
Englands manager Roy Hodgson avgick snabbt efter att England åkt ut mot Island i EM och snacket gick snabbt om att Sam kunde vara en kandidat. Personligen trodde jag att FA skulle satsa på någon yngre eller utländsk tränare men det ter sig nu alltmer troligt att det faktiskt är Sam som skall erbjudas jobbet. Fastnade under gårdagen på bild där han lämnar FA pampen David Gills privata hus och klubben var då snabbt ute med ett statement om att detta skulle vart ett hemligt möte som man gick med på efter önskemål från Sam. Man vill också att FA skyndar på arbetet att göra klart med tränare då detta skadar klubben enormt i det arbete man nu lägger ner på att förstärka laget och förbereda truppen inför kommande säsong.
160718. Rykten gör gällande att Sam och klubben gått skilda vägar.
160720. Sam befann sig igår på Sunderlands U21 match, skickar det en signal om att han skall vara kvar? Hade han vart mer eller mindre klar för England så hade väl inte en U21 match varit av så stort intresse?
160725. Sam är nu klar och presenterad för England. Sunderland fick tillslut igenom sitt krav på en ersättning till summan av £3.5 miljoner.

Adam Matthews (Försvarare)
Kom från Celtic och skulle bli en spelare som skulle ta över högerbacksplatsen från Billy Jones men en skada tidigt på säsongen spolierade det. Blev sedan utlånad till Bristol City i Championship där han gjort det bra men Sam verkar alltjämnt ej ha Adam med i sina tankar för nästa säsong. Bristol ser dock hemskt gärna att Matthews återvänder permanent.
160713. Bristol ska nu ha lagt i en högre växel för att få loss Matthews från Sunderland.
160726. Nu görs det gällande att Matthews inom kommande 48 timmar kommer lämna Sunderland permanent och skriva på för Bristol. Affären har dragit ut på tiden liksom alla andra affärer mycket tack vare det ovissa tränarbytet som skett.
160728. Matthews är nu klar för Bristol dit han återvänder på lån dock och inte permanent som det såg ut, Sunderland har ej möjlighet att kalla hem spelaren under säsongen.

Will Buckley (Mittfältare)
Ytter som även han handplockades av Gus Poyet. Har dock tydligt bevisat att han ej håller på Premier League nivå och kommer förmodligen säljas i sommar. Har vart på lån till Birmingham och det återstår att se ifall de har intresse av att göra affären permanent.
160805. Det har varit väldigt tyst angående en eventuell flytt för Buckley men nu ser det ut som att han hamnar hos Sheffield Wednesday på lån! 
160805. Helt klar för ett lån över säsongen till "Ugglorna"

Liam Bridcutt (Mittfältare)
Handplockades av Gus Poyet som han jobbat med i Brighton där han var ansedd som en av Championships bäste spelare. Har dock inte fått ut värst mycket i Premier League. Blev snabbt av med sin plats när Cattermole kom tillbaka från skada och sedan när Poyet fick lämna har varken Advocaat eller Allardyce visat värst mycket intresse för skotten. Lär ånyo hamna i Championship och kanske dessutom i Leeds dit han varit utlånad sedan Januari.
160626. Tydligen skall han få lämna klubben om man får ett bud i trakten kring 500.000£ och det ska Leeds vara villiga att betala.
160718. Aston Villa ska ha ett starkt intresse för Bridcutt och det sägs att kontakt har tagits för spelaren som sitter på ett kontrakt som gäller ytterligare ett år.
160803. Bridcutt skall nu vara väldigt nära en övergång till Leeds efter att förhandlingarna numera gått väldigt långt, verkar som att det enbart är medical kvar för skotten innan han blir Leeds spelare permanent.
160816. Bridcutt är presenterad och klar för Leeds, han har där skrivit på ett kontrakt över två år och övergångssumman är hemlig.

Younes Kaboul (Försvarare)
Idag kommer skriverier ifrån de vanligtvis pålitliga Léquipe och Get French Football News som säger att Watford och Sunderland är nära en överrenskommelse för 30åringen. Med tanke på att Moyes sagt att han ej säljer förrän han har ersättare inne nu med tanke på truppens lilla storlek så bör ju med andra ord en ny mittback vara nära innestående, eller så är Kabooul inte så nära en flytt som medierna vill ha det till. Har gjort riktigt bra ifrån sig i Sunderland och är en klippa i försvaret, ska nog till ett bra bud för att man ens vill sälja.
160822. Tyvärr visar det sig vara sant, Kaboul ville tillbaka hem till London där han har sin familj och bad klubben om att få återvända ner. Enligt vissa rapporter har Kaboul en son som varit sjuk också vilket gjort det ohållbart att vara så långt ifrån familjen. Klubben och Moyes accepterade därför direkt hans förfrågan om att lämna. Ungefär £3.5 miljoner landade övergånssumman på enligt flertalet sidor.

Jordi Gomez (Mittfältare)
Spanjoren har haft riktigt svårt att slå sig in i laget sedan han anslöt från Wigan på en Free Transfer. Många trodde att han skulle kunna vara playmakern vi så länge saknat men det har visat sig från första början att hans svaga tempo ej håller på denna nivå. En permant flytt till Blackburn dit han varit utlånad eller en flytt tillbaka till Wigan sägs kunna ske.  (http://www.sunderlandecho.com/sport/football/sunderland-afc/sunderland-afc-news-wigan-want-midfielder-defender-deal-on-the-cards-1-7965168?)
160630. Även spanska Espanyol sägs nu vara intresserat av att ta hem Gomez till Barcelona igen.
160730. Det kom ett rykte under gårdagskvällen som sa att Gomez lämnat in sina bilar till en bilhandlare i staden och sagt att han skall flytta inom det närmaste. Det kan såklart vara ett rykte som är påhittat men klart är ju redan att Gomez inte finns i Sunderlands planer och att även spelaren själv jobbar på att få till en flytt, därför känns det ändå som att det kan ligga mycket i det hela.
160824. Är helt klar för Wigan och har lämnat permanent.


Jeremain Lens (Ytter)
Fenerbache kommer idag att presentera Dick Advocaat som ny manager och det är samme man som tränat Lens i AZ Alkmaar, PSV Eindhoven och Sunderland. Att Advocaat är väldigt förtjust i Lens är ingen hemlighet och ryktena tog snabbt fart att han nu skulle gå efter Lens som sin första förstärkning. Med tanke på att Fenerbache sålt yttern Nani så känns detta inte otroligt. Lens kom som förra sommarens stora värvning och skulle sätta fart på vår offensiv, så blev det tyvärr inte och när Advocaat lämnade Sunderland hade Lens svårt att få speltid. Big Sam ansåg inte att Lens var tillräckligt duktig på att jobba defensivt och Moyes höll även han holländaren på bänken under hela premiären mot Man City och satsade istället på ynglingarna Watmore och Gooch. Sitter på en av klubbens tyngsta löner så det är klart att om han ej skall spela så är det ohållbart att behålla honom.
160822. Turkisk media skriver att Lens kommer att presenteras av Fenerbache inom de tre närmsta dagarna. Hoppade dock in och gjorde bra ifrån sig emot Middlesbrough.
160830. Lens befinner sig nu i Istanbul för att slutföra affären med Fenerbache. Har kritiserat Sunderland i nederländsk media och sagt att klubben gjorde allt för att bli av med honom medans han ej hade något problem med klubben själv. Det hela handlar om ett lån med köpavtal.
160831. Helt klar och presenterad av Fenerbache!

Nytt kontrakt:

Patrik Van Aanholt (back)
PVA förlänger sitt kontrakt med fyra år vilket gör att han är vår till 2020. PVA har gjort ett mycket bra år där han gått från klarhet till klarhet. PVA kom från Chelsea och har gjort 69 matcher och 5 mål för Sunderland. Förhoppningsvis kommer han att utvecklas mer och bli en ännu bättre ytterback. PVA är Hollänsk landslagsman. (http://www.safc.com/news/team-news/2016/june/pva-new-deal-announcement?utm_source=home_slide&utm_medium=state_0&utm_campaign=newsteam_news2016junepva_new_deal_announcement)

Jermaine Defoe (forward)
Sunderlands ende riktige målgörare har förlängt kontraktet till 2019 efter en väldigt bra säsongen i Premier League där han gjorde 15 ligamål och var den tredje bäste engelske målgöraren efter Harry Kane och Jamie Vardy. (http://www.safc.com/news/team-news/2016/june/jermain-defoe-signs-contract-extension)

Vito Mannone (Målvakt)
Mannone som varit ordinarie förstekeeper sedan Allardyce tog över har även han förlängt kontraktet och blir härmed kvar i klubben till 2018. Innebär väl att vi kommer få höra mer av "Oooooh Vito Mannone"



 

Sunderland Redaktionen2016-08-31 08:50:00
Author

Fler artiklar om Sunderland