Silly season Stags style (uppdaterad 22 juli)
Jamie McGuire (bilden) är en av flera spelare som visat klubbkänsla genom att underteckna ett nytt kontrakt med the Stags inför kommande ligasäsong.

Silly season Stags style (uppdaterad 22 juli)

Mer än en handfull nya spelare har anslutit till the Stags.

Säsongen 2015-16 är nu historia. En säsong som avslutades med 0-0 hemma mot Cambridge och ligadebut av 17-årige Zayn Hakeem, som hoppade in en timme in i matchen. En säsong som också innebar att the Stags slutade på övre halvan med en tolfteplats som resultat.

Och silly season i stagslandet är det full fart på. En silly season som gett mer än en handfull nyförvärv, ett flertal förlängda kontrakt, några spelare som gått samt att några andra spelare inte fått nya kontrakt. Läget 14 dagar före seriestarten är detta:

KLARA IN

Danny Rose, 22-årig anfallare med Bury i League One som senaste klubbadress. 28 ligamatcher säsongen 2015-16, ursprungligen från Barnsley där han ligadebuterade som 17-åring mot Doncaster för några säsonger sedan i Championship. 

Jag har mött the Stags några gånger (för Bury) och de har ett bra lag på gång. Blir en utmaning. Ett välbehövligt komplement till skyttekungen Matt Green.

George Taft, 22-årig försvarare med Burton Albion (i Championship 2016-17!) som moderklubb och som senast var utlånad till Cambridge United. Missade ett halvår av förra säsongen pga skada. Värvningen av Taft ses som en nystart. Taft kommer ursprungligen från akademin i Leicester City.

Jag fick ett erbjudande jag inte kunde tacka nej till, kommenterade Taft sedan övergången var klar.

Ashley Hemmings, anfallsspelare med Wolverhampton som moderklubb. Senare klubbadresser: Walsall och Dagenham & Redbridge (senast). Även varit utlånad till Cheltenham, Torquay och Plymouth innan sejouren hos Walsall.

Jag vill inte vara med om nedflyttningshot igen (Dagenham & Redbridge åkte ur ligan i våras). Vad Adam Murray sade imponerade på mig.

Murray såg Hemmings spela för Dagenham & Redbridge flera gånger mot the Stags och såg hans spelkvalité.

CJ Hamilton, anfallsspelare med Sheffield United som moderklubb, var nästa spelare att bli en Stag. CJ var förra säsongen utlånad till Halifax Town och Gateshead i Conference).

Rhys Bennett, försvarare, senast i Rochdale men med Bolton som moderklubb. Kom till Stags på fri transfer.

Pat Hoban, anfallare som tidigare spelat för Dundalk (Eire), Oxford United, Stevenage och Grimsby (de två sistnämnda på lån). Spelade för Grimsby i playoff-finalen mot Forest Green, vilken säkrade Grimsby's återkomst till Ligan.

Senaste nyförvärvet är Kevan Hurst, senast i Southend, där han spelade fyra säsonger som mittfältare. Förstärkning av mittfältet är tänkt.

FÖRLÄNGDA KONTRAKT

Mitchell Rose
Jamie McGuire
Brian Jensen
Scott Shearer
Chris Clements
Malvind Benning
Lee Collins
Krystian Pearce

Samtliga har under de senaste veckorna satt pennan till nya kontrakt.

SLÄPPTA SPELARE

Liam Marsden (egen produkt som fick lite speltid 2015-16, ny klubbadress Matlock Town)
Anthony Dwyer (egen produkt som inte nådde A-laget)
Craig Westcarr (avslutade förra säsongen utlånad till Southport i Conference National, nu i Alfreton /Conference North)
Chris Beardsley (tackade nej till nytt kontrakt / nu fystränare i Burton)

KLARA UT

Blair Adams (till kommande seriekollegan Doncaster Rovers)
Ryan Tafazolli (till Peterborough i League One)
Reggie Lambe (till Carlisle)

Vidare talar mycket för att Adi Yussuf och de två egna produkterna Corbin Shires och Joe Fitzpatrick kommer att tillhöra kommande säsongs trupp. De två sistnämnda kommer att matchas i U 21-laget och detta gäller även Zayn Hakeem. Fitzpatrick nu utlånad till AFC Telford i Conference North. Av förra säsongens lånespelare har Emmanuel Dieseruvwe ritat på för Kidderminster (vilka kämpade i serietoppen med the Stags 2012-13, nu i Conf North) medan Junior Daniel valt att rita på för Blackpool, kommande säsong seriekollega, i PL så sent som 2010-11.

Två juniorer, Louis Danquah och Tyler Blake, har satt pennan till proffskontrakt. En annan lovande spelare, Max Hunt, har anslutit från Matlock Town. Han kommer i likhet med Danquah och Blake att matchas försiktigt i U 21-laget kommande säsong.

Tidig planering inför kommande säsong som startar 6 augusti med bortamatch mot Newport County har varit nyckelord för managern Adam Murray. Målkungen Matt Green är redan under kontrakt och mycket talar för att the Stags mycket väl kan bli ännu bättre kommande säsong. Vidare vann såväl juniorlaget som 16-årslaget sina serier och till kommande säsong kommer the Stags även att mönstra ett U 21-lag i seriespel.

Framtiden ser ljus ut för the Stags. 

 

Stagsred - Svantesvante.bernhard@outlook.com2016-07-22 19:08:00
Author

Fler artiklar om Mansfield