Snart startar säsongen... - Här är uppladdningen
Klassiska(?) SoFi Stadium får celebert besök av Gunners.

Snart startar säsongen... - Här är uppladdningen

Jag minns året 2016. 
Som igår. 
Jag var med lill-familjen- sambo och två ytterst välartade barn- i Californien på lång-tripp. Efter Los Angeles-San Francisco-Yosemite-Seqoia-San Diego, så slog vi oss ned i Anaheim. Vi satte på oss matchstället och åkte till arenan där Arsenal skulle möta Chivas i en av alla dessa matcher på amerikansk jord. Det blev en rätt fattig match, där mitt största minne var att Rob Holding gjorde mål. Trodde det skulle välla in av mexikaner på matchen, men det blev en väldigt avslagen tillställning. 
Gunners har åkt till USA år-efter-år och givit landet en ett större avtryck och ju mer USA-pengar som flödar in i brittisk fotboll, desto mer lag åker dit. 

2024/25 startar med en resa till USA. Det blir som vanligt intressant att se hur truppen ser ut. Brukar kunna ge en föraning om vilka juniorer det satsas på exempelvis. Fast ändå inte. Jag minns för några år sedan då en James Olayinka slog till med något mål. Hoppsan tänkte man, men han försvann ut med Emery. Han har dock en FA Community Shield trofé sedan 2020. Bara det är spännande. 
Hur ser då spelschemat ut detta år? Jo Arsenal inleder med tre spännande matcher i USA och rundar sedan av med två fräsande matcher i London. 
Bournemouth och Manchester United i Los Angelese och sedan Liverpool i Philadelphia. Att sedan ta emot Bayer Leverkusen måste vara en dröm för Artéta. Att möta sin barndomsvän Xabi Alonso och ta emot Granit Xhaka i London ger mig nästan tårfyllda ögon. Sedan Olympique Lyon innan serien startar.
Misstänker att det blir några mindre träningsmatcher på London Colney då och då också. Watford tränar ju nästgårds exempelvis. 

Nåväl. Schemat nedan:

July 25: Arsenal vs Bournemouth – Health Sports Park, Los Angeles
July 28: Arsenal vs Manchester United – SoFi Stadium, Los Angeles
August 1: Arsenal vs Liverpool – Lincoln Financial Field, Philadelphia
August 7: Arsenal vs Bayer Leverkusen – Emirates Stadium, London
August 11: Arsenal vs Lyon – Emirates Stadium, London
 

Magnus Falk2024-07-06 10:42:00
Author

Fler artiklar om Arsenal