Sommar hos Wolves

Sommar hos Wolves

Sommarschema. Träningsläger i Spanien.

Wolves har semester, men det innebär inte att det är stiltje på Molineux och på träningsanläggningen vid Compton.

Engelska landslaget är på plats och spelar landskamper. Tyvärr spelades helgens match mot Italien inför nästan tomma läktare pga någon bestraffning för oroligheter i samband med EM-finalen.  Så bara 3000 barn tilläts komma in plus en vuxen barnvakt per 10 barn.   Lite märkligt att se England spela landskamp på vår arena, men snyggt att se texten "WOLVES" i de tomma stolarna.

Tisdag 14/6 är det dock publik tillåten och det är såklart slutsålt sedan länge. Ungern kommer på besök och det är ännu en "träningslandskamp i tävlingsform" i det som kallas Nations League.

Torsdag 16/6 spelas den tredje landskampen på Molineux på under en vecka. Denna gången är det Englands damlandslag som möter Belgien i en träningslandskamp.

Flera av lagen bor och tränar såklart i området, men finns ingen info om exakt var de håller hus.  Men vi vet att England använder Compton idag och inför matchen mot Ungern.

Såklart en kul utmaning för Wolves att hålla i dessa matcher och kul även för staden Wolverhampton.

- -

27 juni är det återsamling på Compton för Wolves trupp.  Då börjar försäsongsträningen. Det finns fortfarande väldigt lite info om träningsmatcher och just när detta skrivs är ingen match officiellt inbokad. 

Wolves skulle ha åkt till USA denna sommar, men turneringen de skulle ha deltagit i blev inställd. Därför valde Wolves att avboka hela resan och enligt inofficiella källor är nu istället ett träningsläget i spanska Alicante inbokat.

Vi vet ännu inte vilka datum som gäller och vilka matcher det kommer bli, men det ryktas om Valencia och Villareal. Tidpunkten "i juli" är dffus, men gissningsvis handlar det om mitten av juli.  Vi får återkomma med exakta datum.

28 juli börjar Samväldesspelen i Birmingham. Av någon oklar anledning innebär det att fotbollslagen i West Midlands inte kan spela träningsmatcher på hemmaplan den helgen. Gissningsvis handlar det om polisresurser.  Därför kommer inte Wolves spela det traditionella genrepet på Molineux en vecka för seriepremiären, och ryktet säger att det istället blir en bortamatch utomlands. Kanske i Portugal.  Vi får återkomma med info även här.

6 augusti är det dags för premiär i Premier League, men först av allt ser vi såklart fram emot att studera säsongens spelschema.  Det släpps i slutet av denna veckan.

- -

Angående spelare in och ut, transferrykten etc, så är det svårt att hänga med i alla rykten och presentera nyheter i artikelform.  För er som vill ha senaste skvallret och nyheterna runt transfers hänvisas till vårt forum.
https://www.svenskafans.com/england/wolves/forum

- -

Hemmatröjan för säsongen 22/23 har presenterats.  Se länk här:

https://www.wolves.co.uk/news/club/20220609-gallery-wolves-new-castore-home-kit/





 

Magnus Bengtsson2022-06-13 14:52:20
Author

Fler artiklar om Wolves