Sparta Prag - Chelsea 0-1 (0-0)
Oscar kom in från bänken och avgjorde matchen.

Sparta Prag - Chelsea 0-1 (0-0)

Med sin första bollkontakt fastställde en inbytt Oscar slutresultatet för Chelsea borta mot Prag. Londonlaget har nu ett bra resultat i bagaget inför returen på hemmaplan.

John Terry fick börja på bänken och de nykorade afrikanska mästarna John Obi Mikel och Victor Moses fanns inte ens med i truppen i det Chelsea som skulle ställa upp mot Sparta Prag under torsdagen. Vidare så valde Benitez att även vila Ashley Cole till förmån för Ryan Bertrand och även David Luiz (avstängd) och Demba Ba (otillgänglig i Europaspel) fick också titta på från sidlinjen. Och så Oscar då, som började på bänken i stället för Marko Marin som gick in i startelvan.

Chelsea hade några chanser i första halvlek men i övrigt var halvleken, likt matchen i övrigt, helt i tilltäppt. präglad av lojt spel, få löpningar och oengagemang, på gränsen till underskattning.

En Marin, som blandade och gav matchen igenom med iver och initiativrikedom uppföljt av värdelöst passningsspel, hade en fin kombination med Hazard när de båda störtade in mot straffområdet men när väl bollen skickades in var ju så klart inte Torres på plats. Torres hade även några halvchanser där en anfallare i form hade kunnat hota, eller kanske till och med gjort mål, men det slutade med att skotten blockerades eller att han knuffades till något, tappade balansen och fick iväg en strumprullare.

Sparta Prag stack upp med några halvchanser men mer spännande än så var inte första halvlek.

Andra halvlek startade i lika långsamt tempo som den första lämnade oss och undertecknad tog till tandpetare för att hålla ögonlocken uppe. Hemmalagets Matej Hybs drog visserligen på ett skott från långt håll som gick rakt på Cech men det satt man inte några popcorn i halsen för.

Chelsea hade mest bollinnehav, rullade runt och latjade, men anfallen rann ut i sanden och avsluten uteblev. I hopp om att förändra matchbilden satt taktikern Benitez pannan i djupa veck och bytte i mitten av andra halvlek ut en utsliten Marko Marin mot kvicksilvret Yossi Benayoun. Det bytet skulle inte bli matchavgörande.

Frank Lampard kämpade i vanlig ordning matchen igenom och tog enorma löpningar både fram och tillbaka i plan. Vid ett tillfälle fick han på en nick i offensivt straffområde men riktningen blev inte som tänkt och den landade i magen på målvakten.

När klockan stod på 81 byttes Oscar in istället för Mata vilket fick undertecknad att svära fult åt vår tränare på ytters begränsad Spanska. Mitt i denna kavalkad av putamadres gick samme Oscar rakt igenom försvaret, med hjälp av ett väggspel från Hazard och stötte in slutresultatet. 1-0 slutade matchen.

Chelsea (4-2-3-1): Cech; Azpilicueta, Ivanovic, Cahill, Bertrand; Ramires, Lampard; Marin (Benayoun 68), Mata (Oscar 81), Hazard; Torres.
Oanvända avbytare: Turnbull, Cole, Ferreira, Terry, Ake.
Mål: Oscar 82
Varningar Cahill 40

Sparta Prague (4-3-3): Vaclik; Zapotocny, Svejdik, Holek, Hybs; Husbauer (Bednar 86), Vacha, Matejovsky; Kadlec, Lafata (Kweuke 75), Krejcl (Pamic 80).
Oanvända avbytare: Cech, Vidlicka, Polom, Janos.
Varningar: Husbauer 66

Domare: Daniele Orsato (Italy)
Publik: 18,952

Daniel Joannou2013-02-14 21:47:00
Author

Fler artiklar om Chelsea